Er du USA-seksuel?

Gastroseksuel, medieseksuel, femiseksuel, bureauseksuel? Fuhgeddaaboudem. De sidder ubehjælpeligt fast i den danske andedam. Selv om mange af dem tror, de er internationale og slynger om sig med udenlandske trends, har janteloven grebet dem for længst. Så move over - den USA-seksuelle ved, hvad der er godt, og hvor man får det. Og det er naturligvis ikke i Danmark eller i provinsbyen København, men i Guds eget land.
af Annegrethe Rasmussen
Du forstår ikke folk, der tager til de samme møder, hænger ud på de samme barer, læser og skriver de samme blogs, går til de samme konferencer; de er lige på vej til Folkemødet/madfestival/mediedage/Roskilde Festival – fortsæt selv listen – og knepper ved siden af til de samme røvsyge sommerfester på arbejdet og i Tisvilde år efter år.
 
Du sværger til det forjættede land. Klodens fortsat dominerende supermagt - og tak himlen for det, for du orker ikke lære mandarin – det må de yngre generationer tage sig af.
 
Er du USA-seksuel, er du sandsynligvis en mand mellem 25 og 55. Udover at du lever, ånder, drømmer og tænker på amerikansk, deler du og dine ligesindede først og fremmest lysten til at give det småtskårne, det lille, det klaustrofobiske, indeklemte Danmark, hvor ingen lever deres drømme helt ud, og alle ved, at man ikke kan ringe til det offentlige efter kl. 14 på en fredag, fingeren.
 
Men derudover findes I i lidt forskellige varianter, alt efter om I sværger til Washington DC, New York eller San Francisco/Palo Alto/LA.
 
Alle USA-seksuelle abonnerer på både The New Yorker (men kommer aldrig igennem alle de alenlange artikler) og New York Review of Books. Heldigvis kan man nu få dem på iPad, så man slipper for at betale porto, men det er et afsavn, at man så ikke kan have dem henslængt på spisebordet længere.  Fotos: The New Yorker
 
Ham der glæder sig til midtvejsvalget som et barn til jul
Af indlysende grunde (se byline) snupper vi Washington DC først. Om du har stemt dørklokker for Obama, McCain eller Romney i 2008/2012 og stadig lever højt på det, læst et semester på American University eller i tidernes morgen været i praktik på den danske ambassade i Whitehaven Street – det er lige meget.
Du kan ikke få nok af amerikansk politik, og selv om resten af verden er lettet over at være sluppet af med minut-til-minut-dækningen af eksotiske, republikanske primærvalg, detaljerede analyser fra FiveThirtyEight og potentielle førstedamers frisurer, så ser du frem til midtvejsvalget som et barn til jul. Heldigvis er der kun et år til.
 
Du er trofast taget med på de dyre politiske studieture som Advice står for før hvert præsidentvalg – lige bortset fra sidste år, hvor du ikke kunne overtale din chef til at punge ud og derfor blev nødt til at tage på den meget billigere tur, som Danske Medier lod Old USA-sexual Boy Lasse Jensen stå for. Men Lasse var da all right, nu du ikke kunne komme til at gnubbe skuldre med liste A’s Peter Hummelgaard, en prima USA-seksuel, som havde planlagt Advice-turen under sit studieophold i det amerikanske.
 
Helt tilfreds var du dog ikke, for alle ved jo, at Hummelgaard af Deadline og Politiken for længst er udpeget til at skulle redde Socialdemokraterne ud af suppedasen om 20 års tid, så det ville have været rigtig godt at have chillet med ham. Men OK – sidste gang der var USA-tur, sad du på den anden side ved siden af to andre cool USA-seksuelle typer, Jarl Cordua og Kristian Madsen, og I fyldte hele to rækker ved Obamas vælgermøder i Ohio og stillede endda spørgsmål til en lokal Teaparty-kandidat og kom på C-Span 2 - du har det på video til hjemmebrug - så helt tabt bag en vogn er du ikke.
 
Du ville gerne have været på studietur i USA med Peter Hummelgaard, for han er den USA-seksuelle, der en dag skal redde socialdemokraterne. Men den billige tur med Lasse Jensen var også OK. Foto: Tycho Gregers
 
Dine idoler hedder David og er eksperter i amerikansk politik
Alle USA-seksuelle bruger naturligvis mange kræfter på at udvide deres virtuelle amerikanske venneliste. Det rækker ikke med dine gamle venner fra dit år som udvekslingsstudent på High School i Kansas.
 
Så du har David Gergen, David Axelrod, David Ignatius og David Remnick på din venneliste på Facebook. Hvorfor hedder de alle sammen David? Er det mon tilfældigt, at to af de mest vidende danske USA-seksuelle også hedder det; vi tænker selvfølgelig på David Trads og David Troels Garby? Når du engang får en lille dreng, skal han osse hedde David. Du har bemærket, at førnævnte Madsen bliver taget alfaderligt om skulderen af selvsamme Gergen på Madsens profilbillede på Facebook, og det er du godt gammeldags misundelig over. 
 
Også selv om Madsen overhovedet ikke kan komme på højde med JP’s tidligere korrespondent i DC, den USA-seksuelle eks-spindoktor Michael Ulveman, der trykker Obama i hånden (OMG) på sit profilbillede.
 
En af dem, som den DC'ske USA-seksuelle beundrer allermest, er JP’s tidligere korrespondent i DC, den USA-seksuelle eks-spindoktor Michael Ulveman, der her trykker Obama i hånden (OMG) på sit Facebook-profilbillede. Foto: Michael Uvemans Facebook-profil
 
Oversete DC-seksuelle og den blå lejr
En kvinde blandede sig sidste år som en total outsider i det game, da den tidligere socialdemokratiske kampagnemedarbejder, nu opstillet for S på Frederiksberg, Gunvor Holm Wibroe, rejste til Ohio som kampagnemedarbejder for demokraterne og rent faktisk blev takket face to face af præsidenten for sin indsats. Han takkede hende for, at hun var kommet ”all the way from Denmark.” (OMG, OMG, OMG).  Det havnede vist nok i nogle aviser, men alligevel er Gunvor ikke rigtig røget i den samme vægtklasse, som alle de førnævnte (det har selvfølgelig ikke noget med hendes køn at gøre, idioter!)
 
En anden lidt overset USA-seksuel - fordi det danske mediesegment er så håbløst forelsket i Obama - er den danske formand for KU, Jakob Høppermann. Han skal til USA til efteråret for at arbejde for New Jerseys førstemand, Chris Christie, som Junior Campaign Strategist.
 
For Jakob ved sammen med alle os andre DC-seksuelle, at Christie har gode chancer ved det republikanske primærvalg – især nu, hvor den omfangsrige guvernør har fået en fedmeoperation, en såkaldt lap-band stomach surgery, der skal få ham ned på præsidentiel kampvægt i 2016. Den ungkonservative førstemand arbejdede også for Romney ved sidste valg, og det var ”enormt lærerigt”, selv om han, som han siger, ”nok mere politisk er væsentligt mere enig med Reagan-Goldwater, og så Nixon.”
 
Høppermann - der tidligere har været praktikant i PeopleGroup - er langt fra alene i den borgerlige lejr. En anden blå ungdomsformand, Rasmus Brygger, var i foråret 2013 i Washington DC i tre måneder, hvor han lærte alt om fundraising, campaigning og kommunikation på det konservative Leadership Institute. Her elsker man mest Reagan, som Rasmus fortalte overtegnede, da jeg interviewede ham om sagen til Information. Brygger og Høppermann er bare to ud af et væld af yngre mandlige, USA-seksuelle politikere in spe, og også Brygger er blevet omfavnet af Deadline, hvor han nu sidder og skændes med andre ungdomspolitikere om, hvilken slags USA-liberalisme, vi burde indføre i Danmark.
 
Det ungkonservative, USA-seksuelle stjerneskud, Jakob Høppermann arbejdede for Romney ved sidste valg, og det var ”enormt lærerigt”, selv om han, som han siger, ”nok mere politisk er væsentligt mere enig med Reagan-Goldwater, og så Nixon". Foto: Ivygateblog.com 
 
Du vil kun være venner med den USA-seksuelle top
Som USA-seksuel Washington DC-mand elsker du højtlæsning i boghandlen, Politics & Prose på Connecticut Avenue NW i Washington - med efterfølgende cocktail party i The Palisades, hvor Ariana Huffington muligvis kommer for at sladre med Joe Biden, men du ender som regel inde på Kramer Books længere nede ad Connecticut, tæt på Dupont Circle for at tage et smut ned til Kongressen og trave rundt på The Mall og vente på, at en af de danske Washington-korrespondenter får tid til at mødes efter arbejde på Leopold’s konditori Georgetown.
 
Og mens du drømmer om DC, følger du med på nettet i det danske – du læser som minimum Daily Beast, Salon.com, The Hill og Washington Post. Og kommenterer også gerne på the Posts Chris Cillizzas tråde og analyser på Facebook. Du er bogstaveligt talt afhængig af hans blog om politik, The Fix - der heldigvis udkommer næsten dagligt. En gang har Cillizza sågar næsten svaret; han kaldte nemlig din kommentar for ”an insightful contribution from Copenhagen.” Det var næsten lige så godt som at være til vælgermøde med Obama på et eller andet stadium i Maryland i 2008.
 
Du kender i øvrigt også mindst tre tidligere DR-korrespondenter, der i dag henslæber deres blodfattige liv med at være mikrofonholdere, kommunikationsmedarbejdere eller studieværter i det provinsielle medie-Danmark og som kun liver rigtig op, når en hærskare af gymnasier og biblioteker hiver dem ud ad stalden op til hvert præsidentvalg. I den forbindelse tænker du tit over, om professor Peter Kurrild-Klitgaard (top klog og velfunderet USA-seksuel professor) ikke giver alle andre eksperter baghjul hver gang, eller om det bare er fordi Deadline og TV2 har forskellige formater, når de hiver de samme fem mænd ind for at diskutere amerikansk politik igen og igen.
 
Selv har du for længst indset, at du ikke bliver hverken forfatter eller korrespondent, men det gør ikke noget, så længe du bare kender dem, der er det eller har været det. Du er endnu ikke blevet best buddies med den nyeste, skarpe på den eksklusive bane, Politikens Jakob Nielsen i Washington, men det er kun et spørgsmål om tid. Marcus Rubin, derimod, ham så du altid, når du var i New York i gamle dage. Han er über cool, og selv om han nu lidt til din overraskelse bor i Beirut, så er I jo venner på Facebook, og du husker at like, når han skriver noget sjovt og klogt om Mellemøsten, selv om du i din lille USA-seksuelle neo-con-sjæl mest interesserer dig for det arabiske forår, når amerikanske efterretningstjenester diskuterer, hvordan og hvor de næste droneangreb skal sættes ind.
 
Du ved naturligvis også, at Berlingskes højprofilerede top-DC guy David Trads gav Berlingske silkesnoren, fordi han havde brug for mere albuerum og højere til loftet, og nu leger med sin gode ven Per Mikael ovre i Metroimperiet. Men sidste gang David var hjemme i København, vekslede I lige et par ord inde på Kong og det nyrenoverede d’Angleterre, hvor de dyre drenge hænger ud, hvis de absolut skal være i København og ikke i LA eller New York.
 
Du elsker højtlæsning i Politics & Prose på Connecticut Avenue NW i Washington - med efterfølgende cocktail party i The Palisades, hvor Ariana Huffington muligvis kommer for at sladre med Joe Biden. Foto: Melina Mara
 
Du vil sige griselyde med Kennedy’er til sommer
Og næste gang du slæber din kæreste på ferie i USA, så skal du simpelthen leje et hus i Marthas Vineyard – USA’s svar på Skagen – så du kan møde de yngre dele af Kennedy-familien og spise is på Mad Martha’s. Og når du er på Mad Martha’s ved du, at hvis man bestiller den største is på øen ”The Pig”, så skal man sige oink. Og det er det virkelig kun insidere, der ved.
 
Hvis der er udsolgt i the Vineyard snupper du en cottage i the Hamptons i stedet, selv om du fuldt ud deler Manhattans snobbede Upper East Sides nylige bekymringer om, hvorvidt Snooki og JWoww, det tarvelige og skanky slæng fra Jersey Shore, skulle dukke op og ødelægge stemningen.
 
Nå – men dine bedste venner i Danmark er selvfølgelig de andre USA-seksuelle. Flertallet er imidlertid mere kultursnobber end politiske anorakker, og de er derfor mere til New York.
 
Næste gang, du slæber din kæreste på ferie i USA, så skal du simpelthen leje et hus i Marthas Vineyard, så du kan møde de yngre dele af Kennedy-familien og spise is på Mad Martha’s. Foto: amyonfood.blogspot.dk
 
USA-seksuelle kvinder kultursnobber i New York
Og her er der, modsat i Washington, mange danske kvinder med i feltet. De ved alt om MoMA og The Frick Collection, hvor de er medlemmer. Størst af alt lige nu er imidlertid Urban Gardening, det hotteste for alle i USA med en tagterrasse eller en forstad, der skal gentrificeres. Og i Danmark er der ingen over, under eller ved siden af Kforums egen USA-seksuelle Signe Wenneberg, som lige har udgivet ”Spis din Have”, hvilket endnu engang viser hendes eminente evne til at være på forkant i Danmark med noget, der både hitter i New York og Californien.
 
Alle de andre kloge og friske kvinder fra den USA-seksuelle Albright-gruppe (ja, ja, jeg er medlem, det ved I jo godt) kan af og til også shoppe igennem i NYC, når de ikke lige er på arbejde; uanset om det er Fifth Avenue eller de mere shabby chic design stores i the Meatpacking District, NoHo eller Soho. Også selv om flere af dem kækt er hoppet på nonshoppers-vognen (men den galej kommer osse fra USA).
 
De damer ved, at Isabella's hver søndag serverer brunch to die for,  og at Upper West Sides sjoveste loppemarked ligger lige overfor - hende jakkedesigneren kommer i virkeligheden fra New Jersey, men til gengæld laver hun sine kreationer selv. Hvilket. Er. Så. Cool.
 
Den danske, USA-seksuelle New Yorker-kvinde har spist på Pastis i årevis; det ved hun godt er lidt uncool nu, men så er der jo Cookshop og ikke mindst Friend of a Farmer, som din smarte USA-seksuelle hipster-veninde viste dig sidste år. Det var også hende, som forklarede dig, at Gramercy er det nye SoHo, og at det er noget mere streetwise i det hele taget at hænge ud i og around Chelsea Market end i the Village (so old school activist). Hun fortalte dig også, at Greenpoint is the place to go to, fordi Williamsburg er så yesteryear, det samme med Little Italy i Bronx lige ved Arthur Avenue. Og når du har dit barn med, skal I lige hen og vende ved legepladsen ved Bank og Bleeker og føle jer som West Village trods alt.
 
Jeg og alle de andre kloge og friske kvinder fra den USA-seksuelle Albright-gruppe kan af og til også shoppe igennem i NYC, når vi ikke lige er på arbejde; uanset om det er Fifth Avenue eller de mere shabby chic design stores i the Meatpacking District, NoHo eller Soho. Foto: Annegrethe Rasmussens Facebook-profil
 
Mænd der påstår, at deres sjæl falder til ro i New York
Mændene i New York-segmentet er til gengæld alle sammen pt. top-misundelige på Weekendavisens Klaus Wivel, der efter at have researchet og færdiggjort en ny bog om kristnes vilkår i den arabiske verden, nu skal være Danmarks mest celebre ugeavis’ nye korrespondent på Manhattan fra 1. september.
 
Her vil han rende rundt med alle de amerikanske forfattere og kunstnere og mæcener, som fortsat bor på Manhattan eller i Brooklyn eller lige uden for, og som er den egentlige grund til, at alle USA-seksuelle abonnerer på både The New Yorker (du kommer aldrig igennem alle de alenlange artikler, men skidt med det) og New York Review of Books. Heldigvis kan man nu få dem på iPad, så du slipper for at betale porto, men det piner dig, at du ikke kan have dem henslængt på dit spisebord længere. 
 
Selv om du er så jaloux på Wivel, at du er ved at kvæles i din double soy espresso, så joker du dog alligevel med, at Weekendavisen ”naturligvis skulle have sendt unge Wivel til Vestkysten,” hvis ugeavisen ville have været med helt fremme i bussen.
 
Og nu vi taler om Weekendavisen, så har du da i øvrigt engang taget et semester på holdet ved siden af det sted, hvor Martin Krasnik, som lige har forladt samme avis til fordel for Deadline, havde klasselokale på statskundskab. Du har naturligvis læst hans bog ”Min Amerikanske Drøm  - på jagt efter Stjernerne”, lige som du flere gange har været igennem en anden USA-seksuel-kender, Andreas Fugl Thøgersens eminente ”Amerika Under Huden.
 
Fra unge Thøgersen ved du derfor alt om the civil rights movement, og du er 100 procent enig med den selverklærede evigt rastløse Krasnik, når han siger, at han kun er rigtig hjemme i New York – det er det eneste sted, hvor man kan slappe af for real. Hvor ens sjæl kan falde til ro. Eller med Krasniks egne ord ”som om jeg trækker vejret nemmere. Som om luften er lidt lettere at trække ned i lungerne.” Selv om du selv egentlig - i al hemmelighed - synes, at man faktisk chiller bedre down town San Francisco. Og selv om Berkeley og især Stanford til enhver tid kan udkonkurrere Columbia på de fleste områder. Og det er jo så sagen. I virkeligheden er Vestkysten så meget mere hot og cool end østkysten.
 
Du lader, som om du har det ligesom Krasnik, der siger, at han kun er rigtigt hjemme i New York – det er det eneste sted, hvor man kan slappe af for real. Foto: saxo.com
 
Unge California dreamers på vej op
Derfor er vores sidste gruppe det mindretal af USA-seksuelle, der sværger til SF eller LA – og de er ofte yngre end de to førstnævnte og på vej opad.
 
Den USA-seksuelle SF/LA-mand er lige blevet venner på Twitter (ja, egentlig bare follower, men hvem ved, hvad digitale venskaber fører til) med forfatter og medierådgiver Morten Bay, der er i gang med sin ph.d. ved UCLA.
 
Bay er selv totalt with it, han hænger ud med de mest cool mennesker i LA, hvor han bor, og når han ikke efteruddanner danske sociale media-wannabes, tager han på ferie i Malibu og laver film om de mennesker, der opfandt internettet. Vis mig what’s hot in the Valley, og Morten har allerede været der.
 
Så næste gang du skal til USA, dropper du Østkysten helt. Du skal ind og hænge ud i det der digital lab, som fire unge hedge fund managers og to script writers fra LA lige har startet på Stanford. I skal ned og drikke hyperlokale ølvarianter som 5 South, opkaldt efter motorvejen, der forbinder LA med Silicon Valley og San Francisco. Det sker på baren 21st Amendment i SF’s SoMA (SOuth of MArket St.), hvor alle de nye, trendy startups med røven fuld af V.C. har til huse.
 
Du er så langt fremme, at du ved, at Big Data er so 2012,  men nu du alligevel er i The Bay Area, skal du ind i Googles udviklingsafdeling og se nærmere på Google Net, der har planer om at uddistancere alle andre netværk i USA inden for de næste fem år. Og i øvrigt har tænkt sig at hænge balloner op over Afrika med trådløse netværksroutere.
 
Den idé ved du udmærket er gammel, for du har allerede taget et sommerkursus på Ray Kurzweil’s Singularity University og hørt om The Matternet. Der, blandt bygningerne i NASA's gamle forskningshovedkvarter, lærte du om netværket, der bruger netværksdroner til at fragte goods til svært fremkommelige områder på det afrikanske kontinent. 3D-print af huse og bygninger? Glem det. Du vil have rigtig innovation.
 
 
Næste gang, du skal til USA, dropper du Østkysten helt. Du skal ind og hænge ud med kendte digitale udviklere i LALA Land. Så skal du en tur forbi Larry Schaffers vinhus Tercero. Schaffer droppede et liv i tech-marketing til fordel for den teknologiske side af vinmageri, og har siden fabrikeret noget af det bedste vin i Santa Barbara-vinregionen. Du er lige kommet på hans eksklusive e-mail-liste. Foto: fengshuifoodie.com
 
Hænger med de rigtige tech-vidundere
Så du er naturligvis inviteret til Juha Christensens legendariske fester i hans hus uden for Palo Alto, hvor du mingler med hans eklektiske vennekreds af venturekapitalister, startup-genier og kunstnere. Juha var manden, der skabte verdens første, store smartphone-system, Symbian, og siden skabte Pocket PC-platformen for Microsoft og dermed satte gang i hele den håndholdte computerrevolution. Men når I er sammen, snakker I naturligvis mest om, hvor trist og uinnovativt Danmark er.
 
Efter festen kunne du ikke drømme om at bestille en taxa for at komme ind til San Francisco og feste videre. Du går naturligvis på app’en Uber, hvor folk, der er tilmeldt, kommer og henter dig i deres towncar eller i deres egen bil. ”Everyone’s Private Driver” som de siger, de flinke mennesker. Så det er ikke dig, der skal have penge op af lommen; og når du lidt efter stiger ud ved Magnolia Café i Haight-Ashbury, løber du måske ind i endnu en J.C.
 
Det er Jeppe Christensen, der efter at have været den danske medieverdens ukronede gadget-konge styrer Nokias amerikanske Social Media-kommunikation og som kender alle de rigtige mennesker i SF’s Social Media verden. Måske er han sammen med Henrik Böwadt, tidligere Sony Danmark-talentspejder, der nu sidder med ansvaret for Nokias verdensomspændende musikbutik, deres svar på iTunes.
 
Du håber lidt, at han giver dig en billet til ugen efter i LA, hvor Austins nye stortalent, guitaristen Gary Clarke Jr., spiller. Gary Clarke Jr. er jo tech-verdenens nye favoritmusiker, fordi han ”spiller rigtig spade i stedet for at programmere sig frem til musikken,” som du overbærende fortæller din kæreste i telefonen på ret regnvåde Vesterbro.
 
Du håber, at dine smarte LA-venner kan skaffe dig billet til koncert med Gary Clarke Jr., som du beundrer for autentisk musik i en tid, hvor alle gør alt på computer
 
For indfødt til Hollywood
Det sidste kan enhver jo gøre i din verden, hvor alle forstår teknologi bedre end deres eget modersmål. Og så kommer han jo fra Austin, som ikke bare er USA’s livemusik-hovedstad men også en stor startup-hub på grund af Texas’ lempelige skatter og billige huslejer. Du har nemlig siddet på the Nerd Bird, flyet mellem the Valleys egen lufthavn i San José og Austin, fordi du skulle til SXSW og se, hvad web-verdenen har tænkt sig at lancere de næste par år. Den viden har du smart kombineret med festerne i Las Vegas under CES-messen i januar, hvor du har hængt ud med folkene fra 3D-printerfirmaet Makerbot, der allerede har lovet dig en 3D-printet miniudgave af dig selv. Take that, Copenhagen.
 
Turen fra the Valley til LA foregår i øvrigt i bil, for du skal lige et smut forbi Larry Schaffers vinhus Tercero. Schaffer droppede et liv i tech-marketing til fordel for den teknologiske side af vinmageri, og siden har fabrikeret noget af det bedste vin i Santa Barbara-vinregionen. Du er lige kommet på hans eksklusive e-mail-liste, der får lov at købe vin direkte fra Schaffer selv, altså den vin han ikke sælger til restauranterne i Silicon Valley og LA.
 
Til Gary Clarke Jr.-koncerten i LA bliver du naturligvis introduceret til en af superheltene, der er ved at binde San Franciscos Silicon Valley tættere sammen med Los Angeles’ Silicon Beach i Santa Monica. Det er den tidligere PayPal-stifter, Elon Musk, der glad fortæller dig, at hans elektriske Tesla S-bil nu sælger hurtigere end BMW's og Lexus’ modeller i samme prisklasse. Samtidig lovede han dig at vise dig sit SpaceX-hovedkvarter i Los Angeles, hvorfra USA’s næste rum-udforskningseventyr allerede er startet med flere missioner ud i rummet.
 
Da du kørte igennem Bel Air tidligere på dagen, var det næsten ikke til at komme til for Tesla S’er. Det var, da du var på vej ned på UCLA for at møde en af tidens hotteste rockstjerne-professorer, Ramesh Srinivasan, der under urolighederne på Tahrir Square i Cairo afslørede CNN-journalisterne i at rapportere nyheder baseret på tweets, der var sendt fra egyptere i New York. Ud over konstant at være ekspertkilde på NPR (som alle de kløgtigste amerikanere forguder), når det gælder Social Media, er han klummeskribent for Al-Jazeera English - som alle de rigtig kloge amerikanere ser i stedet for CNN.
 
Ellers prøver du så vidt muligt at undgå Hollywood, for du orker ikke det trivielle kapløb om at blive fotograferet med flest celebrities Det er du lidt for næsten-indfødt til. 
 
Da du kørte igennem Bel Air tidligere på dagen, var det næsten ikke til at komme til for Tesla S’er. Det er den helt rigtige smarte, miljørigtige LA-bil
 
Du smisker i danskerklubben
Næh, i stedet tager du til fest hos designbureauet HAUS på Melrose Avenue, ejet af en af Danmarks første rockstjerne-webdesignere Rasmus Blæsbjerg, der solgte sit bureau SLRP til et stort, europæisk reklamekonglomerat og siden har været en af New Yorks og LA’s hotteste webdesignere med kunder lige fra Macy’s til Microsoft.
 
Du slutter aftenen af med at smutte en tur op til de to tidligere danske medie-darlings, Jesper Bæhrenz og Mette Lisby, der i deres kolossale hus på toppen af Hollywood Hills med 360 graders udsigt over hele byen, byder velkommen for en lille eksklusiv gruppe af mennesker. En af dem er Rufus Gifford, demokraternes tidligere hovedfundraiser, der snart skal være ambassadør i Danmark, og som er med til festen via 2900 Happiness-produceren Jesper Waldvogel Rasmussen, der så ofte er i LA, at han nærmest har et værelse til rådighed konstant på byens dyreste hotel, The Beverly Hills Hotel. Jeps, det hotel, der er uden på coveret til Eagles’ Hotel California.
 
To andre gæster, som du ikke kender - endnu - er Henrik Fisker og Jannik Olander, der henholdsvis designer luksusbiler og luksussmykker. Fisker underholder med historien om, hvordan det var hans partnere, der ødelagde hans Fisker Automotive-projekt ved ikke at lade hans egen vision for Fisker Karma blive til virkelighed. Og Olander giver de seneste bulletiner på sine smykkers udbredelse fra håndleddene på Jay-Z, P.Diddy, Madonna og Slash, over det seneste sladderblads-billede af Justin Bieber, der giver pressen fingeren fra et håndled, hvorpå der sidder et Nialaya-armbånd, til de forhandlinger, han skal til London og føre med Harrod’s i næste uge.
 
I LA møder du Jannick Olander, der designer luksussmykker. Han giver dig de seneste bulletiner på sine smykkers udbredelse fra håndleddene af de store, amerikanske stjerner. Foto: bt.dk
 
Kun røvhuller har jakkesæt på i LA
Til festen hos Mette og Jesper møder du også Claus Glæsner, danskeren der lige nu leverer højttalere til Skywalker Ranch, hvor hans MK Sound-monitors bliver brugt til at lydmixe alt fra Spielberg-filmen Lincoln til animations-hittet Wreck-It-Ralph. Han har taget vennen Martin Bernfeld med, der som klipper arbejdede på Spielberg-film som War Horse og Tintin.
 
En nytilkommet i selskabet er den danske instruktør Niels Arden Oplev, der står for et af sommerens store serie-satsninger, Under The Dome, og som blev håndplukket af Stephen King til at filmatisere hans bog af samme navn.
 
Tidligt på morgenen smutter du hjem til huset, du har lejet i Los Feliz-bydelen på LA’s East Side, som alle ved er byens absolutte hotspot modsat den nouveau riche-smagløshed, man finder i Beverly Hills og West Hollywood. På den hyggelige, lokale vinbar Vinoteca Farfalla får du øje på Mad Mens Jon Hamm, der ofte frekventerer stedet efter en tur på Little Dom’s lidt længere ned ad gaden. Han ser ikke helt så tjekket ud uden et suit. Vel vidende at ingen går i jakkesæt i LA - kun agenter og bankfolk, (”i begge tilfælde formodentlig nogle røvhuller”, som de lokale siger). Og så er det også for varmt.
 
Inden du med stort vemod flyver hjem, tager du til oplæsning med en af amerikanernes yngre, nye yndlingshumorister, Joel Stein, der med vid og en skarp pen spidder tidsånden. Han præsenterer og læser op af sin seneste forsidehistorie i TIME – hvor han også har sin egen klumme. Foto: fanpop.com
 
På vej tilbage til Kingswell Ave, ser du Lawrence O’Donnell køre forbi, på vej til Burbank, hvor han er vært på sit eget MSNBC-show. Du kender alt til den amerikanske kabelnyhedsnetværk og ved selvfølgelig, at MSNBC er den venstreorienterede, og dermed mere spiselige, af de tre store nyheds-netværk. O’Donnell var ham, der overtog historiefortællingen på en af dine yndlingsserier ud i Democracy Porn-genren, The West Wing, efter Aaron Sorkin stoppede.
 
Inden du med stort vemod flyver hjem, tager du til oplæsning med en af amerikanernes yngre, nye yndlingshumorister, Joel Stein, der med vid og en skarp pen spidder tidsånden. Han præsenterer og læser op af sin seneste forsidehistorie i TIME – hvor han også har sin egen klumme. Artiklen spidder de dovne Millenials og det hele foregår på Kleins stamcafé Intelligentsia ved Sunset Junction i Silverlake, det trendy kunstnerkvarter, hvor LA’s nyvalgte borgmester, den bare 42-årige Eric Garcetti, også bor. Du er ikke et sekund i tvivl længere. Vestkysten er stedet. Glem alt om DC og New York.
 
På vej hjem i flyet er du også stærkt opmuntret af tanken om, at du lige om lidt flytter; jo, du gør - du kan ikke holde det der Danmark ud et sekund længere.
 
På Vinoteca Farfalla får du øje på Mad Mens Jon Hamm, der ofte frekventerer stedet efter en tur på Little Dom’s lidt længere ned ad gaden. Han ser ikke helt så tjekket ud uden et suit. Men ingen går i jakkesæt i LA - kun agenter og bankfolk; ”i begge tilfælde formodentlig nogle røvhuller”, som de lokale siger. Foto: Mad Men, AMC

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også

Job