Borgerlige ministre er pressens darlings

Skrevet af

Mandag Morgen Monitor

26 artikler

0 indlæg

Massiv politikerdominans. Opgørelsen over de mest omtalte enkeltpersoner fortsætter i et velkendt mønster - næsten. Denne måneds politikere har andre navne og partibøger; den socialdemokratisk ledede regerings ministre er blevet skiftet ud med de nye fra VK-regeringen.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen er den suveræne topscorer med over tre gange så meget omtale som nr. 2 på listen, integrationsminister Bertel Haarder. “Fogh har lagt en helt ny, meget styret og offensiv mediestrategi, og den vil i lang tid sikre ham initiativet,” siger Jesper Højberg Christensen fra Monitorpanelet.

Partiet Venstre dominerer listen på næsten halvdelen af pladserne - heriblandt de tre første. “Bertel Haarder har tilrettelagt sit flygtningeudspil mediemæssigt klogt, hvis vi ser bort fra, at han glemte de socialdemokratiske bykonger,” siger Jesper Højberg Christensen. “Og i den kommende periode vil Thor Pedersen for alvor skulle træde i karakter. Det bliver spændende at se, om den meget liberale finansminister nu også kan sælge den stærkt ubehagelige vare, som hans finanslov vil være blandt centraladministrationens embedsmænd.”
“Uanset hvor meget der tales om, at magten forskydes opad mod EU, nedad mod kommunerne og frem for alt udad mod virksomheder og andre meningscentre, er det påfaldende, at det er det traditionelle politiske establishment, der besætter alle poster,” siger Jesper Højberg Christensen.

Per Stig Møller på glatis i BBC
De Konservative er også godt med på listen med tre ministre blandt de ti øverste: økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, udenrigsminister Per Stig Møller og justitsminister Lene Espersen.
“Per Stig Møller er dog længere nede på listen end hans forgænger Mogens Lykketoft. Og hans uforberedte optræden i BBC og polemikken med statsministeren om tidspunktet for EU-afstemningen har ikke været særligt heldige,” siger Jesper Højberg Christensen om Per Stig Møllers optræden i britisk tv den 17. januar, hvor han havde svært ved at forsvare den barske danske udlændingepolitik over for op mod 200 millioner seere i programmet “Hard Talk”, der blev vist på BBC World.
Per Stig Møllers partikollega Lene Espersen er ud over dronning Margrethe én ud af kun seks kvinder samme antal som i decemberudgaven af Monitor. I øvrigt er dronningen eneste ikke-politiker på listen.
“I top 10 er kun Lene Espersen med til at tegne VK-regeringen, mens Pia Kjærsgaard i pressens øjne fortsat er den mest markante kvinde på Christiansborg. Selv Marianne Jelved er løbet tør for krudt og har i denne måned taget et styrtdyk fra en 5.- til en 17.-plads. Enten må hun hanke op i tasken igen, ellers ryger hun sikkert helt ud af listen om en måned,” siger Jesper Højberg Christensen.

Relaterede artikler

Share of Silence - Foghs brandingstrategi - Her-kommer-dansk-politiks-Lance Armstrog-ned-fra-bjergene-og-sætter-tingene-på-plads-hjemkomst. En hjemkomst, der bevist...
Kommunerne myldrer ud på de sociale medier – men ofte uden en strategi - Kommunerne er massivt til stede på de sociale medier, og Facebook er deres absolutte favorit. Men fire ud af ti har ikke...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

66 JOB

Pressekonsulent

Se alle job Indryk job

Kursus

Gratis morgenmøde: TikTok til strategisk brug – skal/skal ikke?

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Job

Kommunikationskonsulenter

Frist: 14. august

Studentermedhjælp

Frist: 29. august

Norwegian communications officer

Frist: As soon as possible
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.