Blyanten indtager computeren

Skrevet af

Nina Lusty

62 artikler

0 indlæg

Den største revolution for papiret siden Gutenberg er netop blevet introduceret i Danmark i form af den såkaldte chatpen med tilhørende digitalt papir. Papiret er forsynet med hundredvis af koordinatorer, som chatpennen læser, mens man nedfælder sine kragetæer eller tegninger.

Ved at udfylde et ”send”-felt nederst på papiret sender pennen det grafiske billede via ens mobiltelefon til en computer, hvor tekst eller tegning så optræder som billede. Og mulighederne er svimlende – blanketter og formularer kan udfyldes milevidt fra virksomheder eller institutioner, mediet kan bruges til for eksempel undervisning, og hvis fremtidens aviser trykkes på digitalt papir, kan læserne interagere med journalister og annoncører og for eksempel bestille varer direkte fra avisens sider. Chatpennen koster 6.000 til 7.000 kroner, mens det digitale papir ikke er dyrere end kopipapir. Det nye medie betegnes som udtryk for en udvikling væk fra pc’en som det dominerende redskab.
Berlingske Tidende 09-10-02

Relaterede artikler

The media is the message - Mobiltelefonen & McLuhan - Jeg sidder i mit hjørne med min bog. Eleverne taler sammen og tjekker sms eller diskuterer, hvem der har fået ny ‘mobilo...

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

44 JOB

Senior fundraiser

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Rådgiver

Frist: 14. august

Presserådgiver

Frist: 10. august

Studentermedhjælper

Frist: 15. august
Se alle job Indryk job

Kursus

Uddannelse: Rådgiver i intern kommunikation

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.