Bagklog Second Life-safari

Skrevet af

Redaktionen Kforum

1000 artikler

57 indlæg

Grundfos var der. TV 2 var der. Saxo Bank var der, fordi det er ’næste skridt i udviklingen,’ som banken sagde i 2007. Jo, det var forunderlige digitale tider dengang for to-tre år siden. Valutaen hed Linden Dollar, og du skulle lære at styre din avatar forbi de mange dansebuler og hen til banken, kirken, skattekontoret, skolen, tv-stationen og alle de andre institutioner, som ude i virkeligheden havde ansat rigtige kommunikationsfolk til at bygge digitale hovedkvarterer i Second Life. Lad os kaste et nostalgisk blik tilbage på verdens største 3D-eksperiment.

– Hvorfor skal en moderne dansk virksomhed som Saxo Bank være på Second Life?

"For en bank som vores ville det være useriøst ikke at etablere sig i Second Life. Meget af vores succes er baseret på internettet, og vi opfatter 3D-verdenens communities som næste skridt i udviklingen," siger produktudviklingschefen ved Saxo Bank, Stephan Martinussen, i 2007 til Erhvervsbladet.

 

Saxo Bank

Det ligner et parkeringshus, men er faktisk Saxo Banks hovedkvarter på Second Life. Lofterne er særligt flotte, fordi de er så røde. I dette glashus kan enhver såmænd vandre lige ind og se valutakursen på Linden Dollar og høre mere om investering via Saxo Bank. Det er sjovt. Lige nu er der ikke så mange kunder, men der står to ansatte avatarer klar til at tage imod det store rykind, som ventes om lidt.

 

Syddansk Universitet

Hvorfor studere i regnvåde Odense, når du kan studere på en tropeø? Hele øen her er Syddansk Universitets campus. I baggrunden ligger de hvide bygninger med kantine, auditorier, kontorer osv. Der er grønne arealer og selvfølgelig en bådebro med solterrasse, hvor liggestolene står klar. Livet er simpelthen sjovere og saftigere her på Second Life. Bemærk det store brede vandløb, der strømmer ca. halvtreds meter tværs hen over øens spids. Sært nok ses ingen studerende. Men det hænger nok sammen med, at Second Life Universitet ligger så megalangt ude i det uendelige hav. Klik her for at se dig om på øen og komme ind i universitetets auditorium.

 

Grundfos

Kom og mød denne interessante talskvinde for Grundfos og undskyld os, hvis hendes hår er en lille smule pixeleret. Hos Grundfos kan man gå til foredrag inde i de venlige lyse lokaler, hvor der på væggen for eksempel som her er et flot billede af et rigtigt sejlskib med hvide sejl. Man kan også ude på Grundfos' grund plante et digitalt træ. Til gengæld lover Grundfos så at plante et fysisk træ i den første verden. På den måde kan man hjælpe hinanden virkelig meget i Second Life, samtidig med at firmaet får fortalt, hvor hensynsfuld man er over for naturen. Second Life er simpelthen genvejen til en bedre verden. Klik her for at se en videopræsentation af Grundfos Second Life anno 2007.

 

Røde Kors

"Røde Kors er sat i verden for at hjælpe folk i nød i den virkelige verden. Det mener vi, at vi kan få flere folk til at gøre via Second Life," siger Røde Kors-projektleder Eskil Holten Haargaard i 2007 til TV2. Røde Kors forklarer, at man kunne samle penge ind døgnet rundt på Second Life. Nu mangler Røde Kors blot at finde ud af, hvordan man får avatarerne til at strømme ind i organisationens spændende gennemsigtige butik.

 

TV 2

Selvfølgelig skal TV 2 være på Second Life. For Second Life er god til at udvikle lederevner. Tv-stationen har fået lektor Sisse Siggaard til at forklare, hvorfor det er så godt. Hun mener, at især byggefasen er vigtig, fordi "det kan være mange mennesker man står og skal organisere for at få bygget ting, for at skaffe ting og måske i nogle tilfælde for at sælge ting. Uanset projektet så kræver det organisering og egenskaber til at påvirke andre folk, og derfor kræver det, at man gør sig erfaringer med at lede." På billedet ses TV 2's hovedkvarter og foran på plænen holdes der paneldebat, og avatarerne sidder fint i rundkreds og lytter. Der er stor tålmodighed og lydhørhed og mulighed for ledelsesudvikling hos TV 2 Second Life. Og så er vejret ret godt hele året. Det er en ekstra fordel ved Second Life, som i forvejen har mange fordele.

 

SKAT

SKAT er på Second Life, og her ser du inde i SKATs smukke hus en kampagne-anordning, som retter sig mod sort arbejde. Skatteminister Kristian Jensen (V) mener, at mange, der udfører sort arbejde, sikkert gør det på Second Life, og derfor må SKAT være på Second Life for at jage måneskinsarbejderne. Skatteministeren siger i 2007 til TV 2: "Hvis man begynder at trække pengene ud af Second Life, og de kommer ind på din egen konto, så vil der være skattepligt." Kforum mener retrospektivt, at det er godt, at SKAT er på Second Life, for hvis SKAT ikke var der, ville den danske stats skatteindtægter sikkert falde drastisk, og det ville gå ud over velfærden. En anden god ting ved, at SKAT er på Second Life, er selvfølgelig, at der ikke skal så mange medarbejdere i virkelighedens SKAT til at bygge store hovedkvarterer for SKAT i Second Life, som der skulle bruges medarbejdere til at bygge rigtige fyiske bygninger til SKAT i København. På den måde sparer SKAT Second Life skatteyderne for en masse unødige omkostninger.

 

Folkekirken

Her ses den første gudstjeneste, som den danske folkekirke afholdt på Second Life. Det skete ifølge Kristeligt Dagblad i september 2007 ved en slags udendørs begivenhed, hvor menigheden sidder skærmet af nogle store stykker hvidt papir. Bag gudstjenesten stod den virtuelle præst Pellegrina Shepherd, som også er præst i den virkelige verden. I gudstjenesten deltog den danske folkekirkes åndelige fortrop, der tæller 15 mennesker.

 

Får du også lyst til at sende din virksomhed på Second Life her i 2010? Så skynd dig, inden Second Life lukker. Linden Lab, der står bag det hele, har netop fyret en tredjedel af sine medarbejdere.

 

---

 

Hvad med at komme på et - moderne - k-kursus i apps? Læs mere her.

Relaterede artikler

Har din avatar tøj på? - Kan man sælge produkter, der ikke findes, til mennesker, der ikke findes? Svaret er "Ja". Efterspørgslen er enorm. Navne...
Second Thoughts about Second Life - Mens virksomheder og institutioner flokkes om at etablere sig i Second Lifes fiktive univers, synes danske forskere, ink...
”Ungeren bli’r” – årets kampagne - ”Fuck dig Ruth, din Jesus-hjerne” står der på en lille seddel ude på tomten efter Ungdomshuset. ”Ground 69” har nogle af...
Internettet og Second Life  - Internettets potentiale som kommunikationsmedium og governanceværktøj synes i disse år at få mere og mere opmærksomhed.
Twitter: The second Second Life? - Twitter er den nye, store sociale online-platform – lyder den heftige hype og promovering. Er der hold i hypen? Jeg er i...
Håbløs hype om 2.0 - Store dele af PR-branchen er gået i selvsving over de sociale medier. Web 2.0 er en kommunikationskanal, men forveksles ...
Facebook: Second Life second time - Kan LEGO, Tuborg, B&O, KIMs og andre store danske virksomheder leve med hel- eller halvdøde firmasider på Facebook? Øjen...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

51 JOB

Kommunikationskonsulent

Se alle job Indryk job

Kursus

Strategisk brug af TikTok til branding og markedsføring

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Job

Kommunikationschef

Frist: 29. september

Storyteller

Frist: 30. september

Head of Growth/Senior Kommunikationsrådgiver

Frist: 21. oktober
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.