Mest populære artikler og debatter på Kforum 2014
Elsk Helles selfie og kast et filosofisk håndtegn som Tinder-ninja

Skrevet af

Redaktionen Kforum

996 artikler

57 indlæg

Er dine børn en del af generation Minecraft? Don't worry. Ifølge årets mest læste artikel tager dine børn ikke skade. Læs eller genlæs alle artiklerne fra vores top 10 over de mest læste artikler og debatter: Fra de unge kvinder, der knirker, til Kristian Jensens kovending.
1. Generation Minecraft
Af Carsten Jessen, lektor
December 2014 læst 43.541 gange
 
 
Er du betænkelig ved at opfylde dit barns højeste ønske om en PlayStation 4 eller et nyt computerspil, fordi du frygter en negativ påvirkning? Så kan den nyeste psykologiske forskning måske berolige dig. For nylig viste en engelsk undersøgelse af 11.000 børn, at computerspil ikke har nogen målbar effekt på social adfærd, følelsesmæssig udvikling eller opmærksomhed, end ikke når børn spiller tre timer eller mere dagligt. Flere og flere psykologer peger samtidig på, at computerspil har en positiv effekt på børns udvikling.
 

2. Den Korte Avis undergraver dansk journalistik
Af Johan Varning Bendtsen, studerer Politik & Administration og Journalistik
December 2014 læst 34.452 gange
 
 
 
 
 
3. De unge kvinder knirker
Af Thea Sejr, ekstern lektor og retorikunderviser 
December 2014 læst 30.611 gange
 
 
‘Vocal fry’ er efterhånden et velkendt fænomen i USA – både blandt unge piger og ældre sprogforskere. Nogle kalder fænomenet for en epidemi, der spredes gennem populærkulturen og inficerer pigegrupper i cafeterier såvel som på colleger. Men hvad er det – og vil det også ramme Danmark?

4. Derfor skal du elske Helles selfie
Af Troels Johannesen, kommunikationschef
December 2014 læst 24.635 gange
 
 
Helles selfie med to af verdens mest magtfulde mænd går sin hypervirale gang kloden rundt. Mens de nypuritanske i ind- og udland brokker sig og kalder seancen for pinlig, uværdig og disrespektfuld, er der gode grunde til at elske denne usædvanlige løssluppenhed hos både Cameron, Obama og vores egen Helle. Her er ti gode grunde til at elske Helles selfie.

5. K-kvinder med røv i bukserne
Af Signe Wenneberg, kommunikationsrådgiver
December læst 15.732 gange
 
 
Vi har ledt efter kvinder, som har rykket i k-branchen, som har en kommunikationsuddannelse (eller noget, der relaterer sig til det), og som vil kunne tale om kommunikation på de mange kommunikationskonferencer, hvor der helt tydeligt mangler k-kvinder. Denne liste er altså udelukkende en liste, som indeholder markante kvinder fra kommunikationsbranchen – og ikke andre brancher. 

6. Presset Løkke reddet af Kristian Jensens kovending
Af Tanja Frederiksen, strategisk kommunikationsrådgiver
December 2014 læst 14.451 gange
 
 
Efter syv timers intens debat i Odense Kongrescenter slipper den første sms fra Venstres hovedbestyrelsesmøde ud kl. 00.27 med den overraskende nyhed: ”Alt er godt. Ingen afstemning. Lars og Kristian fortsætter”. Forud for nyheden er bølgerne gået højt mellem Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen og partiets 132 hovedbestyrelsesmedlemmer. Løkke holder undervejs tre taler – to lange og en kort – fortæller flere medlemmer, der deltog i mødet. Og løbende tager over halvdelen af venstrefolkene – delt op i en for og en imod Løkke-fløj – ordet .

7. Bliv en Tinder-ninja
Af Sophie Egede-Schrøder, Strategic PR & Creative Copy
December 2014 læst 11.860 gange
 
 
Verden har fået en lille genistreg af et digitalt kødkatalog, og hvis du vil have mere end bare en ny overspringshandling, er her en guide til, hvordan du ifører dig din tenugui og bliver en regulær Tinder-ninja. Som alle ved, er en ninja kendt for sin hurtighed, snilde og trick. Plus det stramme, sorte outfit, men det gemmer vi til en anden gang. Denne guide er lavet, så du kan navigere uden om de grimmeste frøer og indkredse det bedste bytte.
 

8. Bogen bliver bomben
Af Lars Trier Mogensen, kommentator og radiovært
December 2014 læst 11.356 gange
 
 
Den kommende biografi om Lars Løkke Rasmussen tegner til at blive en sand gamechanger i dansk politik: Venstre bæver af frygt for nye sladderbeskyldninger og afsløringer af partiformandens skørlevned, mens regeringens rådgivere satser på, at bogen skaber bal hos de borgerlige og totalsmadrer Lars Løkkes tyndslidte troværdighed. Men måske bliver bogen snarere en fuser, der vil udstille venstrefløjens desperation?
 

9. Tag mobilbilleder, der ligner en million
Af Nikolaj Thaning Rentzman
December 2014 læst 10.044 gange
 
 
Du behøver ikke spare op til en spejlreflekskolos for at tage opmærksomhedsvækkende fotografier af professionel kvalitet – telefonkameraer kan efterhånden så meget, at selveste Vogue trykker Instagram-billeder. Så hvis du øver dig i at tænke visuelt og har styr på mulighederne i de forskellige funktioner og apps, vil din lommes indhold på en almindelig dag forbløffe de fleste. Her er lidt hjælp til at komme i gang.

10. Uinteressant hvad en tilfældig tv-vært mener …
Af Kurt Strand, journalist
December 2014 læst 9974 gange
 
 
Engageret, vidende og nysgerrig. Tre karakteristika, som tilsammen udgør vigtige kvalifikationer for en journalist og ikke mindst for en vært i radio eller tv, der er betroet rollen som lytternes og seernes guide i et ofte kaotisk univers. Den seneste uges uden sammenligning mest omdiskuterede vært, Deadlines Martin Krasnik, har tydeligvis de nævnte kvalifikationer, om end med størst vægt på de to første. Dermed har han som udgangspunkt alle muligheder for at være en god tv-vært. Men som jeg skrev i en Kforum-klumme sidste år, går det ofte galt for Krasnik, når han skifter rolle fra udspørger til debattør.

Og så mig selv, sagde hunden:
 
High five-filosof
Af Redaktionen Kforum
December 2014 læst 9790 gange
 
Holger, Habermas og Bertel ruller, vrider og hugger med hænderne. Sande intellektuelle kan nemlig noget med deres hænder. De taler deres eget elitære intelligensia-sprog, som få forstår, og alle vil efterligne. Fortvivl ikke. Lær de kloge håndtegn her, til næste gang du skal præsentere dit paper i Paris.
 

Relaterede artikler

Årets mest læste på Kforum - Vi lærte at spotte Støjbergs retorik, råbe Cityboiske sætninger som 'du er møn Greta din pel', og at der ikke er nogen, ...
Årets mest læste på Kforum - Vi lærte at spotte Støjbergs retorik, råbe Cityboiske sætninger som 'du er møn Greta, din pel', og at der ikke er nogen,...
Kforums mest læste forfattere 2017 - Hvordan var 2017? Hvad skete der i politik, internationalt, på de sociale medier og mellem ørerne på os alle sammen? Hvi...

Giv din stemme

6 stemmer
4,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

35 JOB

Studentermedhjælp

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.