En af k-branchens rising stars
Ugens ananas: Nicolai Bruun

Nicolai Bruun: ugens ananas i egen juice

Skrevet af

Redaktionen Kforum

964 artikler

57 indlæg

Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum har sat en stafet i gang – og denne gang siger vi velkommen til Nicolai Bruun, som er freelance-illustrator med tilknytning til VICE's forskellige sektioner, såsom Broadly, Noisey, samt reklamebureauet Virtue.
Navn: Nicolai Bruun 
Alder: 28 år 
Titel + arbejdsplads: Freelance-illustrator. I øjeblikket arbejder jeg mest for VICEs forskellige sektioner, såsom Broadly og Noisey, samt reklamebureaut Virtue. 
Uddannelse: Professionsbachelor i Visuel Kommunikation og Interaktiv Design fra DMJX. 
  
Jeg valgte k-branchen, fordi:  
Jeg har altid tegnet uden helt at vide, hvad jeg skulle bruge det til. Jeg søgte ind på Interaktiv Design på DMJX med den eneste ambition at lære at animere. Heldigvis lærte jeg meget mere end det. Jeg lærte særligt, hvordan man kommunikerer via billeder, og hvordan jeg kunne bruge mine tegninger kommercielt. 
 
Efter mit skoleophold, praktik som bladtegner på Dagbladet Information og mit arbejde på VICE har jeg fundet ud af, at det er optimalt at bruge mine evner i kommunikationsbranchen, og at jeg holder meget af at skabe visuelt sammenspil til formidling.  
 
Nicolai Bruun fik ugens ananas af Lucy Mae Coulson
 
Jeg er valgt som ananas, fordi: 
Jeg foreslog den dygtige copywriter og tidligere ananasbærer Lucy, at hun skulle vælge mig. Jeg fik derved plantet et lille håbefuldt frø i hendes smukke, kloge australske hoved. Heldigvis skulle der ikke hårdere overtalingsmetoder i brug, før frøet voksede sig til en ananas, som endte i mine hænder.
 
Lucy beskriver bl.a. sit valg af mig sådan her: "superkreativ, virkelig talentfuld og liiiidt underlig – som gør ham one of a kind". Det er hovedsageligt også det, jeg går efter at overbevise folk om (mere kreativ end underlig, dog).

Jeg har studeret med Lucy på DMJX. Hun er en god ven, hepper altid på mig og har hjulpet mig med at få arbejde. Det er vigtigt at have folk, der tror på en – særligt hvis man nogle gange har svært ved at se, hvad det er, man kan. Jeg sætter stor pris på Lucys omsorgsfulde væsen og karriere-guru-egenskaber, og jeg vil altid være klar på at arbejde sammen med hende!  
  
Om ti år er jeg:
Forhåbentlig lykkelig. Tiden kan være ubarmhjertig og kan tage en i mange retninger. Jeg håber, at jeg i løbet af de næste 10 år også selv tager ansvar for min happiness og opsøger arbejde, hvor jeg udvikler mig kreativt. Det kunne være lækkert at rejse en del med arbejdet, men jeg vil også have mindst én hund. Håber, at jeg kan finde en sund balance mellem de to drømme. Økonomien må også gerne være lidt mere til stede. 
 
Min vision for k-branchen er:   
Mangfoldighed! Mediebranchen har et stort ansvar i forhold til, hvad der bliver vist, og er derfor en stor del af at skabe vores kultur og vores syn på mennesker. Man skal holde sig væk fra gamle stereotyper, sætte sig mere ind i emner og give et nuanceret billede af den tid, vi lever i.
 
K-branchen skal ikke se politisk korrekthed som et fyord, men samtidig også skabe noget debat og ikke føle, man går på tæer. Der må være en balance.  
 
En anden ting: Jeg mener, at man på arbejdspladser skal være sødere mod hinanden, skrue ned for det hierarkiske kultursystem og op for noget følelse. Man ser konstant folk gå ned med stress, og det er bare ikke fedt. Et lille klap på skulderen kan måske gøre en forskel. 
 
Jeg er vild med...
Vilde mennesker, som tør tage chancer, og som ikke tager den sikre løsning. Overdrivelse er også fedt. Folk, som er passionerede og giver den hele armen. Keywords: gakkelak, show, pina colada, awareness.  
  
Jeg har svært ved at tolerere… 
Laktose! Heldigvis kan man tage piller mod den slags, så jeg kan nyde et stykke ost engang imellem. Homofobi kan også give mig en ret sur mavefornemmelse. Generelt folk, som sætter en dyd i at være på den gale side af historien, dem ønsker jeg mig en pille imod. 
 
Folk, som ikke tænker over konsekvenserne af ikke-konstruktive kommentarer på sociale medier. Der bliver ofte glemt, at der sidder rigtige mennesker på den anden side af skærmen, og man glemmer derved medmenneskeligheden. Lad os håbe, at den nye generation er bedre til at navigere rundt i det online-liv, som virker så svært. 
 
 
Ti k-folk jeg vil fremhæve… 
1) Anna Ingrisch. Vært på Radio24syv og for nylig også blevet vært på Louisiana Live. "Rising star" er en underdrivelse af dette monster af en go-getter – Hun ER bare en STAR! I en alder af 28 år er det altså imponerende, at hun kan opnå et sådant værtskab. 
 
Jeg er lidt misundelig, men selvfølgelig mest glad på hendes vegne. Derudover har stjernejournalisten og chefredaktøren på  Weekendavisen, Martin Krasnik, plantet små frø i hende, som ikke blev til ananas, men til to meget søde tvillingebabies! (Jeg håber på at få den ene, når den er klar). 
  
2) Nicoline Larsen og Lene Munk, skaberne af Broadly DK. 
Disse to kloge damer beskæftiger sig med seksualitet, køn, feminisme and all that good shit, som er vigtigt. De arbejder døgnet rundt, og når jeg sender dem tegninger, er de virkelig gode til at få mig på rette spor til at kommunikere det rigtige, hvis jeg er på vej ud i noget gakkelak. 
  
3) Stine Hvid, illustrator og murmaler 
Jeg havde for nogle år siden fornøjelsen af at arbejde sammen med denne skønne kunstner. Siden da er hun blevet en kæmpe kanon, hvor store brands står i kø for at arbejde sammen med hende. Hun er beviset på, at freelance kan være vejen frem, hvis man har karisma, uniqueness, nerve and talent. Jeg tror, hun er i Miami nu, maler kæmpe vægge og har det for vildt. 
  
4) Min søster Maria Bruun, produktionsselskabsejer, showbizzwoman og danser/koreograf
Der er nok altid lidt konkurrence mellem søskende, og denne inspirerer mig hver dag til at steppe op. Hun flyttede til New York som 19-årig og har de sidste 10 år skabt sig et magisk liv, som jeg elsker at besøge. Vi kommer fra det samme og arbejder begge med noget kreativt, så trods afstanden er hun en kæmpe sparringspartner. Hendes styrke og gåpåmod er gener, jeg ville ønske vores forældre havde givet mig lidt mere af. 
  
5) Kirstine Rosenbæk, DR-stjerne  
Selvom jeg ikke altid er helt klar over, hvad hun laver, ved jeg, at hun er det mest professionelle og hårdtarbejdende menneske, jeg kender. Det var hende, som viste os, hvordan man så ud gennem tiden i DR-serien "Historien om Danmark", og hvis jeg en dag skulle blive stor nok til at ansætte en person, ville hun være den første jeg ansatte – lige meget hvad jeg lavede. Og jeg håber på, at hun ville gøre det samme. 
  
6) Jesse Jacob Lindkvist, artdirector på Dagbladet Information
Man kunne ikke forestille sig en bedre chef end Jesse. Hans evne til at skabe et harmonisk, sjovt arbejdsmiljø og se enhver som et arbejdsunikum er, hvad enhver arbejdsplads har brug for. Derudover er han mega rock'n roll og har et gang på gang prisvindende grafisk øje. 
  
7) Laurent Gehin, freelance-illustrator 
Jeg deler atelier/kontor med denne venlige franskmand. Han har været pro-skater, og når jeg kigger ham over skulderen, føler jeg, at jeg får indblik i noget autonomt og forfriskende. Han laver zines, fortæller gakkede historier og inspirerer mig til at ikke lade mig konforme. Og han er pissedygtig! 
  
8) Mathias Helt og hans entourage på 'Er Du Sunshine' på Radio24syv
De har virkelig fat i den lange ende: modige, kloge og sjove. Præsenterer noget ekstremt positivt og normaliserer queerness, så det er til at forstå, lære og grine af. Jeg er så imponeret af deres underholdningsevner og realness. Ligesom resten af deres lyttere vil jeg bare gerne tælle til Tina, få en ugens buket og være bedste venner med dem. 
 
9) Klaus Langelund Møller, artdirector hos Moon 
Klaus er beviset på, at uddannelse ikke altid er vejen, men man kan komme langt med  jysk charme, arbejdsomhed og talent. I en ung alder fik han arbejde på Cover og er nu artdirector på Moon. For nogle år siden havde vi et galleri sammen. Good times. 
 
10) Mia Mottelson, tegner på Dagbladet Information 
Hendes unikke streg, kreativitet og evne til at formidle illustrativt er noget, jeg drømmer om at opnå som tegner.  
  
Og sidst men ikke mindst: Jeg sender stafetten videre til… Sarah Buthmann, freelance-fotograf.
Vi gik på samme årgang på DMJX hvor jeg fangirlede hårdt på hende fra afstand. Siden da er vi begyndt at arbejde sammen og i øjeblikket arbejder vi på et foto/tegningsprojekt som skal sætte lys på væddeløbshunde med frygtelige vilkår.
 
Hun er en person med hjertet det helt rette sted og er utrolig god til selv at opsøge emner som interesserer hende, lave projekter og derefter finde en afsender. Hun tager ikke på ferie uden at komme hjem med en spændende fotografisk historie og farverige rekvisitter.
 
Hendes æstetik appellerer til mig på alle måder, og det var derfor oplagt, at hun tog ananasbillederne af mig til denne stafet. Hun var klar, og jeg kom hjem til hende i hendes opsatte hjemmestudie med min medbragte ananas. Ananas og jeg virkelig fik lov til at udleve vores indre Linda Evangelista. Jeg lod ananas blive, helt slidt og brugt efter et langt shoot, og kunne mærke, at den var helt tilfreds med sin nye overtager. Tror ikke,  jeg kan komme på nogen, som er mere "rising star" end Sarah, og håber, at jeg får lov til at arbejde meget mere sammen med dette talentfulde menneske.

Relaterede artikler

Ugens ananas: Tina Mellergaard - Hvem er K-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen og hvem ser de op til? Kforum ha...
Ugens ananas: Mette Bierbum Bacher - Hvem er K-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen og hvem ser de op til? Kforum ha...
Ugens ananas: Rasmus Fisker - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Jesper Juhl Brogaard - Hvem er K-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Jeppe Kolstrup - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Troels Kranker - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Peter Laugesen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Julia Fennefoss Vollertsen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Mia Vermehren Ladefoged - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen og hvem ser de op til? Kforum ha...
Ugens ananas: Helle Søgaard - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen og hvem ser de op til? Kforum ha...
Ugens ananas: Maria Bruun Jacobsen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Morten Fisker Jørgensen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Emil Høgsted Lauritsen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens Ananas: Ulrich Aaby - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
-
Ugens ananas: Regitze Engelhardt Jørgensen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen og hvem ser de op til? Kforum ha...
Ugens ananas: Line Lund Hebbelstrup - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Nicolai Munch Grundsøe - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Lucy Mae Coulson - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Sarah Buthmann - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Kirstine Leth Schütze - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Olav Hesseldahl - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...

Giv din stemme

10 stemmer
4,7/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

58 JOB

Ansvarshavende redaktør til Universitetsavisen Omnibus

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.