Alt om kreativitet og innovation
Guide til kreativitet

Skrevet af

Redaktionen Kforum

995 artikler

57 indlæg

Hvordan bliver jeres idéudvikling mere effektiv? Hvordan får I omsat ideerne til praktiske løsninger i hverdagen? Kforums arkiv bugner af dybe indsigter og gode råd til bedre kreativitet og innovation. Stik hånden i værktøjskassen og grib hvad du har brug for.
Få gode ideer med dårlige ideer
Alle gode ideer er dårlige ideer, læst bagfra. Hvorfor jagte den ene gode idé når der er så mange dårlige? Tal før du tænker. Rid før du sadler. Sælg skindet før bjørnen er skudt. Send de gode, gamle idéer til Jylland og dyrk de dårlige. Det er nemlig kun de dårlige idéer, der rummer nøglen til noget genialt.
 
 
Mindlaps hemmelige teknik
Man kan karakterisere co-creation som en tilgang baseret på lige dele kvalitativ research (inspireret af antropologi, etnografi, sociologi, etc.) og design-tænkning (inspireret af de arbejdsprocesser og tænkemåder som designere implicit eller eksplicit anvender). Det kan stort set bruges alle steder hvor der skal udvikles nyt.
 
 
Hvad er jeres ambitionsniveau?
Hvor mange topledere har truffet beslutning om virksomhedens innovationsstrategi? Hvor mange har også overvejet og besluttet hvilken balance, der er optimal for netop deres virksomhed i forholdet mellem bundlinie og toplinie (radikal innovation)? Og hvor mange har tilmed sikret at radikal innovation får de rigtige betingelser og ressourcer?
 
 
Ideer til at få bedre ideer
Denne artikel vil introducere dig til forskellige praktiske værktøjer, kreative metoder og andre fangstredskaber du kan bruge i din jagt på den gode idé – med det ene mål at skabe nye, uventede og originale løsninger.
 
 
Guide til brugerdreven innovation
Brugerdreven innovation er ikke bare brugerdreven innovation. Det kan gøres på tre forskellige måder: Enten spørger man brugerne, hvad de synes, eller også inddrager man brugerne i hele forretningsudviklingen, eller man lader simpelthen brugerne udvikle selve forretningen. Hvilken version der er mest fordelagtig, afhænger af virksomhedstype og strategi.
 
 
Tom Kellys gode råd om innovation
Ifølge Tom Kelly, manden bag Ideo og forfatter til bogen The Ten Faces of Innovation, bliver der hver dag slået gode idéer ihjel af djævelens mange advokater. Desværre. For det er let at være kritisk. Alt for let. Det er derfor på tide, at nogle forsvarer de gode ideer mod djævlen og alle hans advokater. Ifølge bogen består forsvaret af ti forskellige roller med ti forskellige egenskaber.
 
 
De fem elementer som alle kreative processer bør indeholde
Blot du følger denne eller hin hemmelige formel for kreativt arbejde, får du succes. Det er budskabet fra mange bureauer, konsulenter og kreative forskere. De har alle udviklet særlige procesmodeller med X antal stadier, der foreskriver, hvem der skal gøre hvad og hvornår. Men om man bruger den ene eller den anden kreative proces, gør ikke den store forskel. For de indeholder stort set alle fem elementære elementer.
 
 
Lær at udvikle ideer af McKinsey
Arbejd struktureret, logisk og fakta-baseret. Teamwork og projektledelse på McKinsey-måden er uden smutveje og nemme løsninger. Til gengæld tilbydes en 8-trins-model for optimal organisatorisk ydeevne. Stjæl de bedste ideer, og spar mange penge på dyre konsulentregninger
 
 
Hvorfor opstår de gode ideer på samme tidspunkt?
Ideer er aldrig ensomme geniers selvstændige bedrift. Genier tænker sågar ofte identiske tanker, uden at de er klar over det. Historien er rig på simultane opfindelser. Hvorfor tænker store hjerner ens? Svaret er, at samfundet producerer et problem, der kræver nye løsninger, og at opfinderne bygger videre på den samme form for akkumuleret viden, der ”er i luften”
 
 
Sådan forsvarer du en god idé
Få folk til at købe din idé – ikke ved at bombardere med argumenter og viden. Men ved at fange de andres opmærksomhed, anerkende deres kritik og give dem korte svar på kritikken.
 
 
De seks regler for bedre brainstorming
Virksomheder er afhængige af medarbejderes gode ideer. Men den gode brainstorming er mange steder fraværende eller ineffektiv. Det er ærgerligt. For bedre brainstorming kan gøre en stor forskel.
 
 
Manualen til mere effektive og kreative møder
9 ud 10 oplever jævnligt spildtid ved møder. Dårlige møder fører til trætte og frustrerede medarbejdere. Møder er tit dybt dræbende for arbejdsglæden og produktiviteten. Derfor er der god grund til at arbejde systematisk med mødeformen. Her følger en række gode råd til bedre møder.
 
 
Vend klager til ny innovation
Utilfredse kunder, der brokker sig over produkter og dårlig service. Klager i hobetal. Hvad gør virksomheden? Ignorerer klagen? Afviser den? Eller møder man den forargede forbruger med åbne arme og glæde over det engagement, han viser produktet og virksomheden? Svarer du ja til det sidste spørgsmål, er vejen banet for klagedrevet innovation.
 
 
Sådan holder du idéudvikling med open space-teknikken
Keder PowerPoint-foredrag dig halvt ihjel? Hader du kursusdage, hvor du sidder og kigger tomt ud i luften i timevis? Sidder du blot og venter, til det bliver kaffepause? Hvis ja, så er Open Spaces noget for dig. Det er en helt ny måde at holde et møde på. Det er én lang kaffepause, hvor folk mingler og snakker i et stort hulter til bulter. Opskriften er simpel: Kom og gør, som du vil. Resultatet er aldrig kedeligt, altid anderledes.
 
 
Få nye gode ideer med sjove lege
Det er legende let at lege godt. Man skal bare vide, hvilke lege man skal lege hvor, hvornår og hvordan. Vi har samlet de otte obligatoriske organisationslege og giver dig her en guide til genial udvikling og morskab i et.
 
 
Lær af lead users
Over internettet deler sofistikerede brugerfællesskaber deres viden og innoverer nyt gennem avancerede computerprogrammer. Disse brugerfællesskaber består af the lead users, inden for hver deres produktkategori. Hvad er det de kan?
 
 
Bliv bedre til at udnytte brugerdreven innovation
Brugeren er kongen. Det er budskabet fra marketingstrateger, innovationskonsulenter, designere og selv embedsmænd og politikere. Brugerdreven innovation er derfor svaret på alle spørgsmål. Men der er et problem – de sympatiske brugeranbefalinger er vildledende. For ingen kommercielt succesfulde produktinnovationer er skabt med en brugercentreret tilgang.
 
 
Løgne om innovation in mente
Rækken af halleluja-opskrifter på innovation er endeløs. Innovation kan og skal redde verden, virksomheden og dit job. Det kan det bare ikke. Få derfor et mere realistisk forhold til hvad innovation er og kan.
 
 
Gode råd til at undgå dårlig teamwork
Teamorganisering. Selvstyrende team. Teamwork. Team alle steder. Men er det en naturlov, at gruppearbejdet er en god idè? Nej, siger professor Tor Eriksson. Hans forskning viser, at selvom flere og flere danske firmaer bruger team, medvirker de langtfra altid til bedre performance. Tværtimod er teamwork mange steder en dårlig forretning.
 
 
Formlen for talent
Du er et talent – tro på det. Du kan gøre, hvad du vil. Du skal blot være på det rigtige sted, med de rigtige evner blandt de rigtige mennesker, være indstillet på at øve dig hele tiden og være styret af en indre motivation. Og ellers satse på at heldet er med dig.
 
 
 
 

Relaterede artikler

Test: Er du den nye Steve Jobs? - Bag nye geniale opfindelser som for eksempel Apple-produkter, Google og Amazon står geniale opfindere som Steve Jobs, Se...
Brainstorming er spild af tid - Organisationer og teams vælger ukritisk brainstorming som en automatrefleks når nye ideer skal udvikles. Men problemerne...
Stealthstorm din næste ide - Du har fået en god ide. Nu gælder det om at få den ført ud i livet. Men du møder modstand alle steder. Og ideen bliver a...
Hvordan løser I wicked problems? - Hvis din virksomhed står overfor en forandringsproces, nye projekter eller komplekse problemstillinger, der kalder på in...

Giv din stemme

4 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

35 JOB

Presserådgiver

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.