Alpha Beta – skurk eller offer?

Skrevet af

Louise Geismar
journalist

13 artikler

0 indlæg

I det seneste nummer af Magisterbladet advares jobsøgende magistre om PR-bureauet Alpha Beta, og samtidig får bureauets ejer et par verbale lussinger med på vejen. Martin Frandsen, der er konsulent i Magisterforeningen, råder lige frem kommunikationsuddannede til at søge alle andre steder hen end hos Alpha Beta: ”Hvis I har andet på hånden, så lad være med at søge derhen. Folk, der arbejder der, er blevet skræmt fra vid og sans, og med den nuværende ledelse mener vi, at sandsynligheden for, at det ender galt og folk bliver fyret, er for stor”, lyder hans råd og vurdering af virksomheden.

Hvem er skurken?
Imidlertid har Martin Frandsen siden hen beklaget den generelle advarsel af Alpha Beta, men fastholder, at de tre omtalte medarbejdere er blevet afskediget på usaglig vis, samt at det er helt enestående, at Magisterforeningen er blevet bekendt med så mange tilfælde fra samme virksomhed. ”Det er nemlig ikke en tendens, vi ser i branchen generelt”, pointerer han.

Også Yvonne Schantz, ansvarshavende på Magisterbladet, afviser, at der er problemer i hele branchen, og fremhæver, at ”den er helt gal hos Alpha Beta”. Hun benægter dog, at hensigten har været at hænge én enkelt virksomhed ud – men at historien nærmest har ’skrevet sig selv’, eftersom Magisterforeningen inden for bare 13 måneder blev præsenteret for tre omtrent enslydende tilfælde fra samme virksomhed. ”Det vil vi gerne informere og advare vores medlemmer om. Og vi gør bare offentligheden opmærksom på omfanget af problemet, og præcis hvor det befinder sig – for det ville være unfair ikke at lokalisere kritikken, når vi nu ved, hvor den er gal”, påpeger hun.

Til trods for at Yvonne Schantz ikke har direkte kendskab til andre sager fra andre bureauer, oplyser hun, at det er et emne man vil uddybe i næste nummer af Magisterbladet. Ikke mindst vil man bringe den kritik Alpha Betas advokat, Torben Svensson, har af Magisterbladets rolle. En kritik Yvonne Schantz derfor ikke vil/kan kommentere på til Kommunikationsforum.

Offer for udokumenterede beskyldninger
Hos Alpha Beta ønsker man ikke at udtale sig, men henviser netop til advokaten Torben Svensson fra Nebelong & Partnere. Han karakteriserer situationen som ”fuldstændig barok”, og mener ikke, at Alpha Beta har noget problem, men at Magisterbladets artikel bygger på udokumenterede påstande. Torben Svensson udtrykker en vis forargelse over, at men fra Magisterforeningens side imødekom, at der ikke var noget at komme efter i to af sagerne, hvorefter de alligevel hænger Alpha Beta ud som en virksomhed med umulige arbejdsforhold. ”Dels er det uprofessionelt – en meget ensidig dækning af hændelserne. Dels skyder de sig selv i foden”, udtaler Torben Svensson.

Kun én af de tre sager har muligvis noget på sig, siger Torben Svensson. Men han argumenterer dog for, at denne sag er afsluttet – Alpha Beta udbetalte den pågældende medarbejder en måneds løn, som til gengæld gik med til at trække sin anklage, om at være blevet tvunget til at sige op – og begge parter slap for at gå retten.

De to andre ansatte, der omtales i Magisterbladets artikel er, ifølge Torben Svensson, ikke blevet urimelig behandlet, men har reageret som man typisk gør, hvis man føler sig utilstrækkelig og har svigtet på sin arbejdsplads, siger han. For i det ene tilfælde ”var der blandt andet rod i betalingerne, og fyringen var helt berettiget”, påpeger Torben Svensson, og understreger, at en fyring jo aldrig er behagelig, men ofte en hændelse, man tager meget personlig. ”Man vil i hvert fald gerne have, at det ikke er ens egen skyld”, siger Torben Svensson. Desuden oplyser han, at de andre medarbejdere havde truet med at gå, hvis ikke pågældende blev afskediget.

Storm i et glas vand
Mens Torben Svensson har været advokat på sagen, har han ikke mødt utilfredshed hos de nuværende ansatte i Alpha Beta, der, efter hans mening, ikke kan genkende de tre historier fra Magisterbladet. De har naturligvis været bekymret og konfronteret lederen med de hårde påstande, der imidlertid har redegjort for situationen, lyder det fra virksomhedens advokat.

Torben Svensson forudser, at historien vil stilne hen, med mindre der dukker konkret dokumentation om diverse påstande op. Ind til videre har han bedt Magisterforeningen om at dementere, at der hos Alpha Beta har fundet uberettigede opsigelser sted. Men om dette krav bliver i mødekommet, må vi vente med at få af- eller bekræftet i næste nummer af Magisterbladet.

Det lader imidlertid ikke til, at Dansk Magisterforening vil trække deres påstande tilbage, eftersom man på deres hjemmeside kan læse, at de fortsat klandrer Alpha Beta for tre uberettigede fyringer. I det ene tilfælde, hvor den omtalte person så sig nødsaget til at sige sit job hos Alpha Beta op, skriver Magisterforeningen, at Alpha Beta ”valgte (…) at efterkomme Dansk Magisterforenings krav, og det taler entydigt for, at Alpha Beta har accepteret det som en fyring.”

Således er sagen bestemt ikke afsluttet, og vi vil på Kommunikationsforum følge de forskellige parters udmeldinger.

Relaterede artikler

PR branchens mørke prins: Brinkmann - Brinkmann er for nogle den mørke prins i dansk PR. Han er både brutal og dygtig, og har mere kamperfaring i kommunikatio...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

43 JOB

Kommunikationskonsulent

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Eventkonsulent

Frist: 9. oktober

Corporate Branding Manager

Frist: 24. oktober

Kommunikationskonsulent

Frist: 23. oktober
Se alle job Indryk job

Kursus

Træng igennem med LinkedIn

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.