Afskyelige apps til iPhone

Skrevet af

Redaktionen Kforum

940 artikler

57 indlæg

Applikationer til iPhone sælges i syge mængder. Men ikke alle apps er lige anvendelige eller appetitlige. Kforum har været på rundtur i apps-landet og fundet verdens værste apps, som du hverken skal spilde tid eller penge på. Se listen her – hvis du orker og tør.

I am Rich

I am Rich App

Den nok dyreste app hidtil. App var ikke mere end et billede af en skinnende juvel, men kostede alligevel $999, hvilket er det højeste, en app kan koste i App Store. I am Rich havde udelukkende et formål: at vise at du er rig på den stinkende måde. App’en blev banned i 2008 efter at have opnået otte downloads.

 

iFart

En app der laver pruttelyde. Det er det, den kan og ikke andet. På simpel vis ganske underholdende, men samtidig gennemført tåbeligt. Trods det – eller netop af den grund – også en af de mest downloadede apps.

 

iStrip Pen

Samme koncept som de old school kuglepenne, hvor du kan vende den på hovedet og så glider tøjet af en pin-up model. App’en koster 99 cent, så den kan muligvis være billigere end kuglepennen og nemmere at finde (når nu den er online). På den anden side, er det en officiel app, så der er selvfølgelig ifølge lex Jobs ingen faktisk nøgenhed.

 

Me so Holy

Sæt dit eget fotografi på et billede af Jesus. App’en blev banned fra iTunes, da man var bange for, at den kunne virke stødende og skabe forargelse. Derudover er den også frygtindgydende nyttesløs.

 

Baby Shaker

App’en består af et voldsomt irriterende vrælende spædbarn, som du skal forsøge at få til at tie stille. Det kan du bare ikke på anden måde end at ryste babyen, hvilket i app’en resulterer i, at barnet dør. Groft, grotesk og politisk ukorrekt. App’en blev da også banned fra App Store ikke længe efter udgivelsen.

 

Baby Lulling

Endnu en skrigende-baby app. Denne gang er den dog mere uskyldig, og det drejer sig altså om at nusse godt og grundigt om e-babyen for at få den til at være stille. Så intet grusomt barnemord denne gang. Blot en vildt irriterende applikation, bygget på en af de mest alarmerende lyde i verden.

 

Cry Translator

Når baby græder, så hold din iPhone hen foran den og så fortæller denne app dig, hvorfor baby græder; vil den for eksempel have legetøj, er baby sulten, skal den skiftes, eller er den bare træt? Denne app er til forældre, der har alt for travlt med nye iPhones og virtuel tilstedeværelse til at kende deres baby – og nu kommer hjælpen altså fra din iPhone, der oversætter din babys volapykgråd til noget, du kan forstå.

 

The Wall Street Journal Mobile for iPhone

Skulle give iPhone brugere adgang til Wall Street Journals nyhedsmagasin. Fuld adgang forudsætter dog abonnement. Fair nok at man skal betale for den, men ifølge thedailybeast.com kritiseres app’en for dårlig brugerflade og udførsel.

 

Inhale Here

Står du lige og mangler en ballon med helium i til at lave sjove stemmer at imponere vennerne med? Så klik ind inhale-here.com og download applikationen. Den skulle efter eget udsagn give en sjov stemme, have et flot design og være yderst brugervenlig. Men alligevel...

 

Taxi Hold em

Forvandler din iPhone til et gult taxi-skilt, der samtidig udstøder en høj piftelyd. App skal hjælpe dig til at få fat på en taxi, og det er da muligt, at den kan fungere. Men gad vide om den gamle metode med at kaste labben i vejret for at få chaufførens opmærksomhed fungerer lige så godt? Så slipper du også for risikoen for at tabe din iPhone i en viftebeværgelse og risikoen for at blive udsat for røveri.

 

Beer Counter

Holder styr på, hvor mange øl du har drukket. Du skal blot selv trykke på en knap, hver gang du har drukket en øl. Så er spørgsmålet bare, om du husker at gøre det, om du undgår af søle din iPhone godt og grundigt til, og om du i grunden ikke lige så godt kunne have sat streger på et stykke papir, en beer-cruiser eller din hånd.

 

PocketPainDoctor


Et latterligt instrument, der ligner noget fra den fjerne New Age-alder eller Anders-bladenes eliksir-blandende heksedoktorer og kvaksalvere. App’en lyser et rødt eller blåt skin, som du kan tænde for, når du skal sove. Skinnet hævdes at kurere dig for smerter. Tro på det – farvet lys til to dollar er, hvad det er.

 

iNap@Work

Spiller en række lyde, som man kan komme ud for på kontoret, eksempelvis blyantsspidsere, clipsmaskiner, tastatur-banken osv. På den måde skal app’en narre dine kolleger til at tro, du arbejder, når du i virkeligheden får dig en god lur. Du kan endda indstille tempoet og frekvensen på lydbilledet. Fantastisk, men måske lidt overkill af lyde og variationer af lyde for selv den mest arbejdsomme kontornusser. Pas på, du ikke bliver fyret!

 

SimStaplerv

Lav falske clipse-lyde med din iPhone. Der er meget lidt anvendelighed tænkt ind i denne app, men den kan naturligvis stå som et alternativ til den ovenfor omtalte iNap@work app, der gengiver kontorets lyde. Hvis du har et aflukke på dit arbejde, hvor du kan skjule, at du sover, og består dit arbejde hovedsageligt af at clipse papirer sammen, kan du måske drage nytte af SimStapler.

 

Teen Drug Use: 34 Warning Signs

Denne app tilbyder bekymrede forældre 34 advarselstegn på, om deres teenageafkom tager stoffer. Det er meget generelt det her. Og med banale advarselstegn såsom faldende karakterer i skolen, træthed, narko-remedier på værelset og generel irritation vil den bekymrede forælder nok ikke kunne hente megen hjælp i denne applikation.

 

Sex Offender Locator

Nu kan du se, om der skulle være en sexforbryder med registreret adresse i din umiddelbare nærhed. Du kan også tjekke, om der skulle bo nogle i nærheden af dine venner, hvis nu du skulle komme forbi på besøg. Denne uhyggeligt populære app fungerer ikke i Danmark, men skal du til staterne, kan du jo tjekke dens funktioner ud for kun $1.99.

 

Proposal: “Will you marry me?”

Fri til din kæreste med en virtuel ring, som du selv kan romantisere med et personaliseret budskab. Med denne billige app (kun 99 cents) får du et billigt alternativ til dyre forlovelsesringe. Skriv lige en mail til webmaster@kforum.dk , hvis det virker - så rydder vi forsiden.

 

CalmCandle

En loopet video af et brændende stearinlys. Det skulle ifølge udvikleren smelte i realtime, men det er ikke efterprøvet. Hvis du har mod på,og tålmodighed til opgaven, kan du erhverve dig et CalmCandle til din iPhone for $4.99. Eller købe adskillige ægte, varmegivende stearinlys, som du selv kan sætte flamme til.

 

Hold On!

Tryk på knappen, så afslører app’ens navn resten – du skal bare holde fast så længe som muligt. Advarsel: din iPhone begynder ikke på mystisk vis at frastøde dig, så du kan givetvis holde fast i rigtig lang tid.

 

iVuvuzela

Trut løs – behøver vist ingen videre uddybelse. Men hvis du gerne vil vide mere, så læs Kforum-artiklen iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaf Asger Liebst om vuvuzelaens vanvittige lyd.

 

Coin Flip DIY

Slå plat og krone med din iPhone og design din egen mønt. Wow. Overflødigt, var der nogen, der sagde det?

 

PicoCalc free

En gratis lommeregner, der kan regne, ligesom den allerede indbyggede lommeregner på din iPhone kan. Bortset fra at PicoCalc, for at gøre den så brugervenlig som muligt, altså ikke lige kan dividere, multiplicere og mange andre smarte funktioner, der allerede er indbygget på din iPhone.

 

Touch Train

En simulator, der lader dig køre i tog? Nej, train som i øve. Med denne app kan du øve dig på at ramme lige præcis den ene pixel, som befinder sig i bull’s eye på skærmen. Chancen for at ramme den ene pixel på din iPhone er 1 ud ad 153.600.

 

iSurgeon

Kunne du tænke dig at vide, hvordan du mon ville se ud efter plastikkirurgisk indgreb for eksempel på næsen? Find ud af det med iSurgeon.

 

Code Red

Mandens hjælper: Følg din kvindes cyklus med CodeRed og få at vide, hvornår det er en god idé at købe blomster, hvornår det er tid til kærlighed, og hvornår du gør bedst i at holde dig lidt på afstand.

 

Zit picker

Multitouch koordination lader dig presse virtuelle bumser på din iPhone. Fedt. Er det virkelig det, man savner mest fra teenageårene?

 

Virgin Atlanta iPhone App

Hvis du lider af flyskræk, kan du hente denne app, hvor selveste Virgins grundlægger, Sir Richard Branson, fortæller dig, at der altså ikke er noget at være bange for, og at alt nok skal gå. Trykker du på app’ens ’fear attack’-knap foreviser Sir Richard dig nyttige åndedrætsøvelser, der nok skal få dig til at slappe af. Husk dog at slukke for alle elektroniske apparater før take-off.

 

Swine Flu Tracker

Se det aktuelle trusselsniveau for svineinfluenza og et kort over områder med bekræftede tilfælde af sygdommen. Du kan også lære mere om hvilke symptomer, du skal holde øje med hos dig selv og andre, og modtage breaking news om svineinfluenzaen. Swine Flu Tracker er skammeligt spil på skræk og paranoia.

 

iBath

Træt af at vente på, at badekarret bliver fyldt op, men endnu mere træt af, at vandet flyder over, hvis du forlader badeværelset med rindende vand? iBath regner ud for dig, hvornår karret er fyldt op og alarmerer dig, når det er tid. Så kan du trygt forlade badeværelset.

 

iPhone Blower

Puster lysene på din lagkage ud for dig. Og med den svage blæsestyrke, app'en kan præstere, er det nok i virkeligheden også den eneste slags lys i verden, den rent faktisk kan slukke.

 

 

Hvis du gerne vil være med på beatet om de nyeste apps og tilbehør til din iPhone, kan du med fordel abonnere på Appadvicedailys YouTube-kanal.

 

 

 

Har du selv erfaring med elendige apps, du synes du være på listen? Så skriv hvilke og hvorfor, og link til dem i kommentarfeltet – så kommer de med på listen.

Relaterede artikler

Design apps for alvor - Apps til de nye smartphones er kommet for at blive. Men hvordan designer man egentlig en god app, som på meget lille pla...
Apps amok - Dotcom-feberen er tilbage. Nu hedder den bare apps. Apps skal gøre os alle til millionærer, inden året er omme. Men sand...
Skal din app downloades 21 milliarder gange? - Apps er offer for febervildelse. Eller genstand for guldfeber. Eksperterne er uenige, for hvad er hype, og hvad er et hi...

Giv din stemme

4 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

29 JOB

Kommunikations- og udviklingschef

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Digital Journalist

Frist: Hurtigst muligt

Kampagnekonsulent

Frist: 22. januar

Presseansvarlig

Frist: 4. februar
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.