Årets læserhits

Diskussionen af iPhone-familielivet var det mest læste indhold på Kforum i 2013. Læs eller genlæs alle artiklerne fra vores top 10 over de mest læste: fra de gastroseksuelle til de femiseksuelle og de midaldrende mænd i lycra. Læs også om Blachmans pikløse program, og hvorfor vi hader selfier.

Hokus pokus, din iPhone er i fokus

Af Timme Bisgaard Munk, d. 25. September

 

 

Har du fundet den, du gerne vil se kigge ned i sin mobil resten af dit liv? Tæller I likes, mere end I taler sammen? Skriger dine børn efter din iPhone, hver gang du henter dem? Skændes du med din familie om opladeren? Oplever du tid med din mobil som personlig kvalitetstid? Føler du dig nøgen uden din mobil? Hvis ja, så har du et problem. Hokus pokus, din familie er væk. Hokus pokus, din iPhone er i fokus.

 

Læs artiklen her

 

Er du gastroseksuel?

Af Joachim Sperling, d. 24. april

 

 

Mød den gastroseksuelle mand. Han er mellem 35 og 45, og helt uden hæmninger, når det drejer sig om mad og vin. Den gastroseksuelle mand laver show-off, når familie og venner skal spises af. Vi er milevidt fra patriarken, der nøjes med at markere sin status ved at skære gåsen for juleaften. Den gastroseksuelle mand er køkkenchef og masterchef. Han har styr på privatøkonomien og har truffet et bevidst valg, hvad angår smag, kvalitet og indkøbsvaner, der inkluderer lige dele torvehaller og gårdbutikker tilsat supplerende netsalg. Hvorfor slæbe økomælken og sækkene med ølandshvede op på 4.sal hjemme i spelt-kvarteret, når andre kan gøre arbejdet?

 

Læs artiklen her

 

Er du femiseksuel?

Af Ditte Giese d. 8. maj

 

 

Glem de gastro- og medieseksuelle. De femiseksuelle har tiltvunget sig mediemagten. Fra det forudsigelige feministiske tæskehold af brutale, universitetsuddannede elitefeminister til hipstermænd med fissesmil og groupies. Fælles for de femiseksuelle er, at de aldrig lytter til hinandens argumenter eller rykker sig i deres fastlåste positioner. Og derfor kører diskussionen i ring år efter år. For eller imod kvoter. For eller imod prostitution. For eller imod øremærket barsel. For eller imod kussehår. Same shit, different day.

 

Læs artiklen her

 

De midaldrende mænd i lycra

Af Michael Jalving, d. 14. oktober

 

 

 

Du har set dem. De er alle vegne. I København K, Nordvest, Gentofte, syd for Skanderborg, selv på Roskildevej, overalt på Fyn, omkring Aalborg, i næste sving og i hobetal på de særligt afmærkede mountainbike-ruter i skoven.

 

Læs artiklen her

 

Krasnik, Hedegaard og Hitlerkortet

Af Hans Christian Gørup Nielsen, d. 20 marts 

 

Der var lagt op til storvask, da Martin Krasnik havde inviteret formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, inden for i Deadlinestudiet. Desværre blev det en hanekamp fuld af gisninger, hvor den største nyhed var, at Martin Krasnik også mestrer nogle af de beskidte kneb, som hans interviewoffer er berygtet for.

 

Læs artiklen her

 

Kill The Poor

Af Roy Langer, d. 13. marts

 

 

Hvorfor skal de svage og ubemidlede hetzes? Hvorfor trampe på dem, der allerede ligger ned? Der er ved at opstå en ny, mærkelig samfundsdiskurs, hvor “Over-Danmark” føler sig berettiget til at nedgøre “Under-Danmark”. Men det er både farligt og etisk problematisk at dæmonisere “Under-Danmark”. Vi har brug for et oprør fra midten.

 

Læs artiklen her

 

Facetrix is the Matrix

Af Mikael Lemberg d. 13. februar

 

 

Eksperterne har de seneste år tudet dine ører fulde med historier om, hvordan en hemmelig Edgerank-algoritme styrer alt i dit newsfeed. Men Edgerank er Facebooks svar på Matrix’ blå pille, der fastholder dig i en fiktiv virkelighed. Denne artikel giver dig den røde pille. Den viser dig den virkelige verden.

 

Læs artiklen her

 

Hvorfor hader vi selfier?

Af Josefine Haugaard d. 28. august

 

 

En selfie er et selvportræt, der er taget med en mobil og lagt ud på de sociale medier. Dag for dag bliver der taget flere og flere selfier. Et nyt videnskabeligt studie viser, at de fleste mennesker ikke bryder sig om selfier eller om mennesket bag. Jo flere selfier de ser, jo mindre bryder de sig om afsenderen. De taber simpelthen sympatien, identifikationen og nærheden på grund af de selvglade selfier. Samtidig ødelægger selfieafsenderens selvglæde de vigtige relationer i virkeligheden. Næppe en overraskelse for os på de sociale medier, men nu er det så bevist statistisk. Tallene fortæller dog ikke hele sandheden om vores modvilje. For hvorfor kan vi ikke lide selfierne fra duck face til drunkien? Hvor kommer hadet til selfierne fra?

 

Læs artiklen her

 

KL får den helt store tur

Af Christian Sophus Ehlers d. 17. april

 

 

KL’s kampagne har tabt stort til lærerne i lockoutens første to uger. KL har ikke formået at sætte pressedagsordenen og har overladt initiativet på de sociale medier til lærerne, mens deres egen annoncekampagne fremstår ukreativ. Lockoutens tredje uge tegner indtil videre til at blive lidt bedre for KL – godt hjulpet på vej af Bondos uheldige fortalelser og nye valgkampslignende annoncer fra KL.

 

Læs artiklen her

 

Blachmans pikløse program

Af Nanna Kalinka Bjerke og Mette Bom d. 3. april

 

 

Der sidder to mænd på DR 2. Den ene siger: ”Der er ingen, der forstår mig”. Og det siger den anden så også. Og sådan bliver de ved i 28 minutter, uden at nogen stopper dem. Imens kigger de på en nøgen kvinde, hvor Jan Sonnergaards pletvise forsøg på at tale om at forstå hinanden kønnene imellem konstant affejes af Blachman.

 

Læs artiklen her

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også