Årets kommunikatører

Skrevet af

Redaktionen Kforum

970 artikler

57 indlæg

Her har vi samlet vores uvidenskabelige, utilregnelige liste over årets kommunikatører og mindeværdig kommunikation i året, der gik. Til alle, som synes, at Rulle er rock'n'roll.
Årets største hjerte
David Trads brugte et par milliarder på at pisse på Berlingske Tidende, hvorefter han endte som journalist på netop Berlingske Tidende, da det hele styrtede sammen. Stort af Lisbeth.

Årets mest teenageagtige forhandling
Morten Lund forsøgte at sælge sig selv, Nyhedsavisen og alt andet mystisk med et par sms'er til Monty og PMJ fra MetroExpress. Helt vildt teenageragtigt.

Årets sjoveste skandale
Den offentlige udstilling af Løkkes bilag fra fadøl til fadøl second to none. Helt særligt interessant var afsløringen af, at vi skatteborgere betalte for leje af en købefilm på et hotel i København ved nattetide. Løkke siger selv, at det var Al Gores naturfilm, han fik lyst til at se. Herfra er blot at sige, at det er imponerende, hvordan det københavnske hotel ligger inde med politiske dokumentarudsendelser af høj kvalitet. Moralen er: Undervurdér aldrig niveauet af købefilm på de københavnske hoteller fremover. Her gik vi alle rundt og troede, at forretningsfolk så porno om natten på hotelværelset, men så sidder de fordybet i noget helt andet. Til gengæld skal Løkke have respekt for sin store selvironi til Venstres efterfølgende landsmøde. Flot at turde stille sig op og gøre grin med sig selv.

Årets rock'n'roll attitude
Rulle har nosser. Hendes udmelding efter Sterlings konkurs er sjældent modig. Rulle tror på Sandheden med stort S. Dem er der ikke mange af i kommunikationsbranchen. Respekt for det.

Årets bedste spin

Finanssektoren har fyret den maksimalt af. De er uansvarligt og grådigt gået amok drunk on derivianter. Nu er festen forbi, og nu er det selvfølgelig alle os andre, der skal betale for det. Tænk, at man kan stjæle milliarder fra Staten og samfundet, helt uden ballade. Det eneste har været en lille påtale fra Nationalbankdirektøren til bankernes årsmøde. Hvor ubehageligt. Det er godt spin. Derfor prisen til tudefjæs-kapitalisterne.

Årets rebranding
Fra Lomborg til Vestas. Foghs bright green rebranding af sig selv på baggrund af "Hot, Flat, and Crowded" af Thomas Friedman er helt genial. Overraskende står Fogh frem som en businessvenlig Svend Auken. Igen har Helle misset en dagsorden, som burde være hendes og Svends for tid og evighed. Igen har Fogh fået en undskyldning for at besøge Det Hvide Hus. Den mand har timing.

Årets rutschetur fra Hero til zero
Poulsens fald fra folkehelt til ikke-helt var vild. Tænk at kunne falde så hurtigt, hårdt og overraskende. Den rare ildsjæl blev til en ond egoist på under en uge.   

Årets bedste kampagne
FOA’s kampagne med hånden var noget af det bedste kommunikation set i mange år. Et fornemt samspil mellem medie, mål og midler. Godt slået igen af under-Danmark.
Årets mest begavede kampagne

JP's post-Muhammed kampagne viste frækhed, vid og selvironi uden at rykke ved fundamentet. Det er begavet kommunikation, sjældent set i Danmark

Årets fumler-tumler
Khader har som ingen anden fumlet-tumlet sig ud af dansk politik. Hatten af for det.

Årets grimmeste logo

Igen kommer Ny Alliance på banen. Deres logo lignede noget fra spejderbevægelsen. Helt sjældent talentløst.

Årets mest opblæste non-event

Tyler Brunees for 120. gang hyldest til København oversolgt, som var det en OECD rapport. Teltfest og selvfejring på Rådhuspladsen uden for ret og rimelighed.

Årets gnavpot

Georg Metz og al hans hetz.
Årets mest mislykkede kontraktpolitik
Ritts boligdrøm.

Årets mest langt ude tyveri
At DF stjal Natasjas "Giv Mig Danmark Tilbage", er gravrøveri af værste skuffe. Endnu et klamt pust over Danmark.

Årets sjoveste debat på Kforum
Det anonyme indlæg om, hvordan det er et helvede at arbejde som kommunikationskonsulent.

Årets mest mislykkede royale monogram
Joachims nye monogram ligner en farlig edderkop krydset med en citronpresser.


Årets tungeste tømmermænd

Jeppe Kofod, da han vågnede op efter festen til DSU-seminariet.


Årets helt

George Soros.
God jul

Relaterede artikler

Årets kommunikatører 2009 - Kforum kårer årets kommunikatører. Der uddeles rundhåndet priser for den gode og især for den dårlige præstation. Se den...
Årets kommunikatører 2010 - Her kommer Kforums uforudsigelige, udskældte liste over årets kommunikatører. Til alle, som synes Billy Adamsens comebac...
Årets kommunikatører 2016 - Her er Kforums uforskammede, uforudsigelige og udskældte liste over årets kommunikatører.  Ofte efterlignet, aldrig kopi...

Giv din stemme

3 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

70 JOB

Kommunikationsmedarbejder

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.