Vi har samlet 10 af de mest bizarre øjeblikke
Ti tidligere Trump-tosserier

Her kigger Trump direkte på solen under en solformørkelse.

Skrevet af
Puha. Danmark har i dag draget et kollektivt lettelsens suk. Manden i Det Hvide Hus har ikke lyst til at lege med Danmark alligevel. Hele den her situation er absurd. Den er utrolig morsom. Men den er også bare bizar og grundlæggende mærkelig. Men som de fleste nok ved, er Grønlandsgate ikke det mest mærkelige, der er sket i de sidste to år med Trump som præsident. Vi har samlet 10 af de mest bizarre og fuldt ud mærkelige øjeblikke i Trumps embedsperiode.
1. Dengang Trump tog rulletrappen ind i valgkampen
Allerede fra start var Donald Trumps kandidatur til præsidentembedet en mærkværdig og bizar omgang.
 
Det hele startede med, at Donald Trump rullede ned men 2 km/t af en guldbelagt rulletrappe i Trump Tower på Manhattan. Her var han omgivet af en lille gruppe mennesker med hjemmelavede skilte og halvfesne T-shirts med kampagnesloganet på. En gruppe af mennesker, som – har det senere hen har vist sig – Trump betalte $50 for at være der som publikum.
 
 
 
Trumps indtræden i den amerikanske valgkamp er nu blevet et stykke verdenshistorie. Det var her, han proklamerede, at “mexicanere er voldtægtsforbrydere” og tager stoffer med ind i landet. Det var startskuddet på den vestlige verdens nye virkelighed. Men det var fandme også mærkeligt at se på.
 
2. Dengang Trump understregede, at han har en kæmpe p*k
Det er ingen hemmelighed, at Trump godt kan lide sig selv. Derfor ramte det også ekstra hårdt, da daværende præsidentkandidat Marco Rubio sagde, at Donald Trump har små hænder, og derefter antydede, at han ikke har en veludrustet manddom.
 
Sådan noget skal man ikke sige to gange til the Donald, fordi den mand har ingen hæmninger og tænker kun på sit brand. Et brand, der inkluderer ‘hele pakken’. 
 
Trump valgte derfor at forsvare størrelsen på sit underliv midt under en live-transmitteret tv-debat på Fox News.
 
 
 
Han gav i øvrigt Marco Rubio øgenavnet ‘Little Marco’.
 
3. Dengang Trump opfandt Covfefe
Trumps Twitter-profil har også været roden til mange mærkelige ting. En morgen vågnede hele verden op til nok det mest bizarre, en amerikansk præsident nogensinde har gjort. 
 
Trump havde lige efter midnat tweetet ordet “covfefe”. De fleste mennesker prøvede så at finde ud af, hvad ordet betød, men til ingen verdens nytte. Covfefe var bare noget sludder, lederen af den frie verden havde fundet på midt om natten.
 
 
Men det mest mærkværdige ved denne historie er ikke, at Trump tweetede noget usammenhængende eller opdigtet. Nej, det er, at han blev ved. Først slettede han den ovenstående tweet, og derefter lagde han dette tweet ud til sine på daværende tidspunkt ca. 30 millioner følgere: 
 
Naturligvis havde diverse ‘late night shows’ en enorm fest over præsidents legendariske tweets. Her er Stephen Colberts reaktion: 
 

 
Trump har endnu ikke afsløret hemmeligheden bag “covfefe”.
 
4. Dengang Trump og Macron blev ved med at røre hinanden
Den på det tidspunkt nyvalgte præsident af Frankrig, Macron, skulle i 2018 på statsbesøg i USA. Mange havde spået en episk kamp mellem to, der på papiret burde være ærkefjender. Trump, symbolet på vestlig protektionisme. Macron, liberalismens sidste bastion. Der var lagt i kakkelovnen til gnister.
 
Men nej. Til alles overraskelse blev ‘globalisten Macron’ til “My friend Emmanuel”. 
 
Under deres møde i Washington var der en række akavede og bare grundlæggende tåkrummede episoder mellem de to.
 
Værst af alt var der de besynderligt lange og faste håndtryk. To alfahanner, der forsøger at dominere et håndtryk på åben skærm, ja, det kan kun ende i katastrofe. På et tidspunkt var der ingen af dem, der ville give slip, så de endte bare med at gå væk fra pressen hånd i hånd.
 
Billederne taler for sig selv.
 
 
Selvfølgelig hoppede Trevor Noah, værten for The Daily Show, på det. Her har han lavet en lille æresfilm for de to bedste venner: 
 
 
 
5. Dengang Trump og Kanye West talte om alternative universer i Det Hvide Hus
Ingen i verden ville kunne have forudset præcist, hvor skørt det ville være, da Kanye West skulle besøge Det Hvide Hus. Alle vidste, det ville blive skørt, men hvad der skete, var mere skørt, end hvad selv den vildeste fantasi kunne have forestillet sig.
 
Først talte Kanye West om det uendelige antal af universer, og hvordan han hed Hoover i et andet univers.
 
Så talte han om, hvordan “Make America Great Again”-hatten gjorde, at han følte sig som Superman. Den røde kasket var ifølge Kanye en kasket, man havde på, når man spillede bold med sin dreng. Ja, en rigtig mandekasket. 
 
Og Kanye West brugte også rigelig tid på at understrege, hvor meget han elskede Donald Trump. Han rejste sig endda for at give ham et kram.
 
Hele episoden er decideret vanvittig. Kanye West er den eneste i verden, der har formået at lukke munden på Trump ved at være mere rablende skør.
 
 
6. Dengang Trump havde en større atomknap end Kim Jong-un
Verden er gået i baglås. Nordkorea er lige på vippen til at få en atombombe. Kim Jong-un har annonceret, at han har en atomknap med sig overalt, parat til brug.
 
Det vil Trump ikke finde sig i. Ingen skal tro, at de kan svinge om sig med trusler på den måde. Nej. Trump skal finde en måde at sætte Kim Jong-un i skak på. Hvad gør han? Han sender en trussel over Twitter.
 
 
 
Et er at sige, man har atomvåben klar til brug. Noget andet er at sige, man har en større atomknap end Trump. Fandme nej, “Little Rocket Man” skal ikke tro, at hans legetøj er større end Trumps.
 
Dette kan meget vel gå over i historien som den mest bizarre diplomatiske udveksling fra en amerikansk præsident nogensinde.
 
7. Dengang Trump erklærede sig selv som et stabilt geni
Lige siden Trump blev indsat som præsident, og før, har mange sat spørgsmålstegn ved, om alt fungerer, som det skal. Først var der historien om daværende udenrigsminister Rex Tillerson, der kaldte præsidenten for en “fucking idiot”. Så kom der historien om, at dele af Trumps kabinet gumlede på at afsætte ham med det belæg, at han ikke var ved sine fulde fem.
 
Trump må have følt sig trængt op i et hjørne. Og ligesom dengang med Marco Rubio og størrelsen på hænderne, er der ingen, der skal kritisere noget som helst ved the Donald. 
 
Som svar på tiltale vælger Trump at tweete, at han er “so great looking and smart, a true Stable Genius!”  
 
 
 
Han er i hvert fald underholdende. Indtil man husker på, at han har en meget, meget stor atomknap.
 
8. Dengang Trump ikke kunne finde ud af at lukke en paraply
Det kan godt være, at det ikke har skabt internationale overskrifter som nogle af de andre bizarre ting, men denne episode er simpelthen så fuldt ud mærkelig, at det ville være en skam at undlade den.
 
Historien er, at Trump efter en lang dag skal ombord på Airforce One. Han holder en paraply i hånden, som man nu engang gør, når det regner. Men da det går op for Trump, at paraplyen er for stor til at komme igennem døren, og at han samtidigt ikke aner, hvordan man lukker den, vælger præsidenten at lade paraplyen ligge, i fuld udfoldning, lige foran døren. Den var der nogle andre, der måtte samle op.
 
 
 
 
Seth Meyers, en anden late night-vært, har lavet denne video oven på paraplyepisoden. 
 
 
 
9. Dengang Trump advarede mod en våd orkan fra vands synspunkt
En af de værste orkaner raser mod USA’s vestkyst. Den har allerede været skyld i massive ødelæggelser i dele af landet. For Trump er det en gylden mulighed for at fremstå som landsfader. Som manden, der bringer amerikanerne sammen i en svær situation. Tusinder af mennesker har mistet deres hjem, og endnu flere har forladt det.
 
Men hvad gør Trump. Han vælger at tale uden om det manuskript, som hans rådgivere har gjort klar, for at advare mod den våde orkan.
 
“One of the wettets we’ve ever seen from the standpoint of water.” 
 
 
Måske skulle han bare holde sig til manus.
 
10. Dengang Trump kiggede direkte ind i solen under en solformørkelse. To gange.
Det er velkendt viden, at når der er solformørkelse, så skal man ikke kigge direkte ind i solen. Men da Trump under en solformørkelse i 2017 står og kigger ud fra Det Hvide Hus’ altan, vælger han at stirre direkte ind i solen, selvom Melania og Barron, hans søn, står med solformørkelsesbrillerne på ved siden af.
 
Okay, fair nok. Man bør ikke forvente, at alle er eksperter på solformørkelser. Det kan ske for enhver, at man lige kigger lidt. Trump skynder sig da også at tage brillerne på, da en i publikummet råber: “Don’t look”.
 
Men som Trump nu engang er, vælger han alligevel at tage et kig på solen endnu engang, efter han har taget brillerne af igen.
 
Måske er det ikke det mest mærkelige eller bizarre i verden, at lige netop Trump kigger direkte ind i solen to gange. Men det fortjener nu alligevel en plads på listen, fordi det er så ualmindeligt dumt.

Relaterede artikler

Har Merkel mistet magien? - Berlingskes korrespondent i Tyskland, Lykke Friis, har pakket sin kuffert og er rejst mod Angela Merkels Tyskland. Et Ty...
Betomania - Han er 46 år ung og tidligere bassist i et punkband. Han har besøgt samtlige 254 valgdistrikter, er rasende populær, har...
Præsidenten, der hev verden ind fra kulden - I weekenden døde forhenværende præsident George H.W. Bush, og han bliver mindet i Washington D.C. og overalt i USA. Han ...
Fake It Till You Make It? - Alt var løgn. Intet virkede. Alle var forelskede i den unge femme fatale. John Carreyrous "Bad Blood: Secrets and Lies i...
Millennial med momentum - Lige nu er det mest interessante navn i amerikansk politik hverken Bernie Sanders, Joe Biden eller Beto O’Rourke. Det er...
Obamamma-bashing - Anmeldelse af Michelle Obamas ’intime samtale’ i Royal Arena, der hverken var ’intim’ eller en ’samtale’. Her er profess...
Brexit-bøllen Boris - Med sin blanding af bøllemanerer og no bullshit-snak kan den engelske premierminister, Boris Johnson, minde ikke så lidt...
Klar, parat, demokrat - Torsdag den 12. september går det demokratiske primærvalg ind i en ny fase. Partiet skal vælge sin kandidat til næste år...
Impeachment – hvorfor nu? - Donald Trump stirrer højst sandsynligt en rigsretssag i øjnene. Efter to års spekulationer og legen-med-idéen om at afsæ...
Talepunkt Berlin – præsidenters ord før og efter murens fald - “Ich bin ein Berliner”, “ Es gibt nur ein Berlin” og “Berlin ist frei”. Berlinerne har lagt ører til mangt en amerikansk...
Alle præsidentens forsvarsmænd - Alt imens demokraterne bliver stadig mere aggressive i deres skub mod en rigsretssag, forsøger republikanerne at finde d...
Kaosledelse i verdens førende supermagt - At læse den nye bog om Trump skrevet fra maskinrummet i Det Hvide Hus føles som et mareridt, man drømmer igen og igen, e...
Trump: frelseren sendt af Gud - ‘Gud sendte Donald Trump, som han sendte Jesus, for at redde os alle’. ‘Muslimerne skaber rav i den, og Koranen er ond’....

Kommentarer

Få nyhedsbrev

38 JOB

Kommunikationspraktikant

Se alle job Indryk job

Ugens profil

Julie Bauer Larsen

Julie Bauer Larsen bliver ny leder af Kommunikation og Fundraising hos foreningen Grønlandske Børn fra december. Hun kommer fra en stilling som kommunikationsansvarlig i Røde Kors Hovedstaden.   

Job

Public Affairs Konsulent

Frist: 1. december

Strategic Communications Advisor

Frist: 7. december

Director of Storytelling

Frist: As soon as possible
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.