Ustoppelige og ustyrlige Anthony Weiners skilsmisse
Ødelægger Weiners sex-skandaler Hillary Clinton?

Tredje gang er lykkens gang. Bare ikke for tidligere kongresmedlem Anthony Weiner, der igen igen har selfie-sextet - denne gang med sin fireårige søn liggende ved siden af.

Huma Abedin - Hillary Clintons veninde gennem 20 år og viceformand for hendes præsidentkampagne - har anmodet om skilsmisse fra Anthony Weiner. Han trak sig som demokratisk medlem af USA’s kongres i 2011 efter en sexskandale. To år efter forsøgte han at blive borgmester for New York, hvor det kom frem, at han igen havde sextet på nettet under pseudonymet ”Carlos Danger”. Under hele forløbet stod Abedin ved hans side. Nu er ægteskabet slut efter endnu en onlineaffære fyldt med saftig sexting. Donald Trump bruger skandalen som ”endnu et bevis på Clintons elendige dømmekraft”.
Mange kvinder, der arbejder fuld tid, føler, ligesom jeg gør. Der er megen skyldfølelse involveret. Og jeg tror ikke, jeg havde kunnet passe mit arbejde, hvis jeg ikke havde den opbakning på hjemmefronten, som jeg har; hvis Anthony ikke i realiteten havde været klar til at være far på fuld tid derhjemme.”
 
Huma Abedin i Hillary Clintons HQ, fotograferet af Annie Leibovitz for Vogue.
 
Sådan lød det for blot 14 dage siden, da det seneste nummer af Vogue ramte kioskerne i USA. Her kunne man læse et fyldigt og dybdegående portræt af Huma Abedin, viceformanden for Hillary Clintons præsidentkampagne og den absolutte favorit til at besætte den magtfulde post som chief-of-staff for Clinton, hvis den tidligere udenrigsminister vinder præsidentvalget. Artiklen bar titlen ”Huma Abedin On Her Job, Family, and the Campaign of a Lifetime.”
 
 
Ydmyget på forsiden af New York Post
Her kan man finde fortællingen om Abedin, der voksede op i en kosmopolitisk indisk-pakistansk familie i Saudi Arabien, og om, hvordan hun havnede som praktikant hos den daværende First Lady – Clinton – i 1996, mens Abedin var studerende ved George Washington University i Washington D.C.
 
The rest is history, fortællingen om den i særklasse fotogene og elegante Abedin, der har arbejdet for Hillary Clinton i 20 år, og som altid beskrives som en ”datter” for den demokratiske præsidentkandidat, er velkendt for mennesker, der interesserer sig for magtens indercirkler. Og selv om Abedin er kendt som et menneske, der holder sig i kulissen og ikke befinder sig godt ved selv at være i centrum, så har hun netop befundet sig der flere gange grundet den mand, som hun i denne uge besluttede at lade sig skille fra.
 
Abedin og Weiner ved deres bryllup i 2010.
 
Skilsmissen fra Weiner – den ifølge Vogue opofrende fader til parrets fire år gamle søn, Jordan – blev offentlig i denne uge i samtlige amerikanske medier, efter Abedin igen måtte lide den ydmygelse at se sin mands digitale, seksuelle udskejelser udbasuneret i medierne, denne gang i en forside med tilhørende afslørende, saftige billeder i tabloidavisen New York Post.
 
 
Abedin er nemlig – et stykke tid endnu - gift med den berygtede, tidligere demokratiske politiker Anthony Weiner, der først måtte forlade USA’s kongres, hvor han var medlem for staten New York, og som senere blev skandaliseret, da han forsøgte at blive valgt som demokraternes bud på byen New York Citys næste borgmester.
 
I begge tilfælde blev Weiner, som jeg tidligere har skrevet om på Kforum, afsløret som en gedigen lummerkarl på Twitter af flere kvinder, som han havde ført længere diskussioner med om sex og om sine selvproklamerede evner som lagenakrobat. I alle tilfældene havde han sendt billeder af især sit åbenbart velvoksne lem i tætsiddende boksershorts samt en imponerende veltrænet overkrop.
 
Weiners sexselfies, der røg på Twitter.
 
Og det er præcis, hvad der nu er sket igen.
 
 
Denne gang er præsidentvalget på spil
Forskellene fra den nyeste skandale, der blev afsløret mandag af tabloidavisen New York Post, og de seneste er dog flere. Og de to alvorligste forskelle gør denne seneste afsløring mere alvorlig for Abedin end de to tidligere.
 
For det første står Abedin centralt i den igangværende præsidentkampagne, hvor Donald Trump ikke var sen til at udnytte skandalen til sin fordel. Naturligvis især, fordi det er mere end fristende for den republikanske kandidat, der står elendigt i meningsmålingerne lige nu, at parallelisere Huma Abedins forhold til Weiner med det, hendes boss Hillary har til sin mand, tidligere præsident Bill Clinton, der også henover årene har haft mere end svært ved at styre sin libido.
 
Huma og Hillary deler skæbnefællesskab: deres mænds ustyrlige libido.
 
Tirsdag lød det da også fra Trump, at han fandt Weiners seneste udskejelser ”frygtelige”.
 
”Jeg har kendt ham i lang tid. Hvad han har foretaget sig på internettet er sygeligt og perverst. Jeg kender også Huma Abedin. Hun vil være langt bedre tjent uden Anthony Weiner,” indledte Trump og fortsatte:
 
”Han er en syg person, og min eneste bekymring handler om Amerika. Vi ser igen, at Hillary Clinton har været forsømmelig og uforsigtig ved at lade Weiner være i nærheden af klassificeret, fortroligt materiale. Hvem ved, hvad han har vidst besked om, og hvad han har fortalt andre? Dette er blot det nyeste eksempel på Hillary Clintons elendige dømmekraft. Det er muligt, at vort land og sikkerhed er blevet kompromitteret,” lød det fra Trump, der tilsyneladende bevidst lagde sig tæt op af den sprogbrug, som FBI’s direktør James Comey anvendte, da han i sommer udtalte sig kritisk om Clintons lemfældige brug af en privat e-mail server til håndtering af mail til arbejdsbrug, mens hun var udenrigsminister.
 
Fra Abedin selv lød det, at hun ”efter lange og smertefulde overvejelser om mit ægteskab” var kommet til den konklusion, at hun agter at lade sig skille fra sin mand. ”Anthony og jeg er begge stærkt besluttet på at gøre det bedst mulige for vores søn,” lød det i erklæringen.
 
Det var en anden konklusion end den, hun drog, da Weiner blev afsløret i samme type aktiviteter op til borgmestervalget i New York.
Dengang bekræftede Weiner ved et pressemøde foran over 100 journalister forlydender om, at han under dæknavnet "Carlos Danger" havde sendt sjofle beskeder og fotos til en ung kvinde. Men dengang forsikrede Abedin, der var med til pressemødet, de tilstedeværende om, at hun trods op- og nedture i ægteskabet fortsat stod skulder ved skulder med sin mand.  Huma Abedins udsagn, der tiltrak sig betydelig opmærksomhed dengang, kan ses her:
 
 
”Anthony har lavet nogle frygtelige fejl – både før, at han trak sig fra Kongressen og efter,” lød det dengang fra Abedin, der fortsatte med at slå fast, at ”jeg elsker ham, jeg har tilgivet ham, jeg tror på ham, og så har vi sagt fra starten: Vi bevæger os fremad.”
 
Den store forskel: et barn på billedet
Men når hun har konkluderet anderledes denne gang, er det ikke blot hensynet til præsidentkampagnen, som spiller ind. Men også et andet forhold, der gør Weiners nyeste forseelser langt mere alvorlige.
 
Gårsdagens forside med Weiners sexting - inklusiv sønnen Jordan.
 
For i et billede, som den tilsyneladende uforbederlige ”sexter” har sendt til den ”veldrejede, fraskilte brunette” som New York Post beskriver den fraskilte kvinde, der i øvrigt også er en varm Trump-støtte – ses parrets fireårige søn, Jordan.  Ind imellem udvekslinger af diskussioner af mere voksen karakter så at sige – som for eksempel I did not sleep well ... Horny as fuck - sender Weiner denne besked til kvinden:Someone just climbed into my bed.”
 
Weiners seneste sexting-partner. Billede fra New York Post.
 
“Virkelig?” spørger kvinden, hvorefter Weiner sender billedet, som man kan se nedenfor, hvor hans eget bulnende lem også ses i et par Jockey-brand boxer briefs med den lille dreng sovende trygt ved siden af.
You do realize you can see you[r] Weiner in that pic?” spørger kvinden undrende.
 
Denne kombination af særdeles seksuelt ladede beskeder – Weiner fortæller flere gange kvinden, at han drømmer om hende seksuelt og opfordrer hende til at komme til New York, hvor han kender flere massageklinikker og også ifølge sig selv er en indflydelsesrig person, ”I’m a big wheel in this town,” lyder det – og så billedet af Jordan, Abedins og Weiners fireårige søn, ville nok være tilstrækkeligt for de fleste mødre til at trække stikket fra et forhold.
 
En syg idiot med en personlighedsforstyrrelse
Venner ”tæt på Huma Abedin” fortalte da også CNN, at hun var ”rasende” og ”følte sig syg” over netop inddragelsen af sønnen på billedet. Demokratiske kilder siger til New York Post, at de ”hader den nar, Anthony Weiner”.
 
De amerikanske medier holdt sig naturligvis ikke just tilbage. Konservative Fox News havde indkaldt en stribe kommentatorer, flere kvinder, der erklærede deres sympati med Abedin. 
 
 
Og som med en vis vellyst konkluderede, at der var ”syge træk” i hele Clinton-kampagnen, med bemærkninger om, at det ikke kunne undgås, at Monica Lewinsky-affæren, hvor den daværende præsident Clinton bedrog Hillary med praktikanten Lewinsky, ville komme op igen og skade Clinton generelt og i særdeleshed i den kvindelige del af vælgerskaren.
 
New York Post bemærkede selv, at Bill Clintons udskejelser var ”langt værre” end Weiners, men at Hillary fortsat valgte at blive ved hans side, hvilket ”man kunne mene var en overvejelse værd”.
 
CNN spekulerede psykolog Wendy Walsh i, at Weiner måske kunne være alvorligt syg og lide af ”depression kombineret med en narcissistisk personlighedsforstyrrelse”, og at han måske endda selv havde været udsat for ”early childhood sexual trauma.” Walsh understregede, at mandlige fædre, der går hjemme, normalt antages at være påvirket i ”en mindre testosteronpræget retning”, men at det åbenlyst ikke har været tilfældet for det tidligere demokratiske kongresmedlem.
 
Demokrater afviser: Skandale betyder intet for Clinton
I den demokratiske lejr var man sammenbidt indstillet tirsdag på at afvise betydningen af skandalen, som helt konsekvent blev kaldt for en ”personlig hændelse, der intet har med Hillary Clintons kampagne at gøre”.
 
”Det, at Donald Trump forsøger at anvende dette i kampagnen, er sygeligt og viser blot, hvor desperat han er over sine faldende popularitet. Dette er en privat tragedie, ” lød det til både CNN og NPR fra den demokratiske spindoktor, Maria Cardona.
 
Den demokratiske spindoktor, Maria Cardona.
 
Et argument som Kayleigh McEnany, der er en af Trumps mange talsmænd i offentligheden, dog ikke købte:  ”Jeg har også medfølelse med Huma, men det er ikke det, denne sag handler om. Det handler om, at Weiner gennem sit ægteskab har haft adgang til klassificeret materiale, og derved kan han udgøre en sikkerhedsrisiko. Det er det, Donald Trump har understreget, og han har rost Abedins beslutning om at forlade sin mand,” svarede McEnany over for CNN’s Anderson Cooper.
 
 
Spørgsmålet er imidlertid, om ikke den seneste skandale blot har været udløsende for et ægteskab, der har været forbi i et stykke tid. Ifølge politiske iagttagere har Huma Abedin ikke båret sin vielsesring i længere tid, og venner siger til medierne, at de to ”de facto levede adskilte liv”. Weiner skriver også til sin ”digitale veninde”, at han ikke tror, Abedin vil have ham med til Washington efter en Clinton-sejr til november.
 
Men nu kan Weiner derudover også se frem til en undersøgelse fra de amerikanske sociale myndigheder om, hvorvidt delingen af billedet er en strafbar handling, som kan medføre, at han mister forældremyndigheden over Jordan. Der er også flere lokale politikere, der taler om anklager for forsømmelse over for den fireårige søn.
 
En storbyaffære i medieboblen
Et andet – og noget mere relevant for kampagnen – spørgsmål er naturligvis sluttelig, om en sådan ”insider-skandale” overhovedet kan anvendes som metafor for Clintons dømmekraft eller får videre konsekvenser blandt de afgørende unge eller uafhængige vælgere.
 
Det er disse to vælgergrupper, der er mest tilbøjelige til at skifte mening sent i kampagnen, og her skal man huske to ting: Især de yngste vælgere er ligeglade med Lewinsky-affæren. Disse vælgere kan man ikke påvirke med gamle historier, og de er heller ikke tilbøjelige til at mene, at man kan dømme en kandidat på vedkommendes ægtefælle – og da slet ikke på, hvad en medarbejders ægtefælle måtte have foretaget sig.
 
Her vil det være mere afgørende, hvis man kunne påvise, at der rent faktisk er sket brud på nationale sikkerhedsprocedurer, og det er der intet, som tyder på.
 
Hvad de uafhængige vælgere angår, skal man endvidere huske, at Weiner ikke er en landskendt skikkelse. Han er særdeles kendt i New Yorks medier og i hovedstaden efter sin tid i Kongressen. Men bevæger man sig uden for østkystens storbyer, er han så godt som ukendt.
 
Derfor er hans sexting og skandalen – uanset at den er god sladder – ikke noget, man kan bruge ved vælgermøder eller i store forsamlinger i Midtvesten, hvor det største slag om vælgerne skal slås i de kommende uger. Her vil traditionelle emner om immigration og økonomi for eksmpel fortsat være langt vigtigere, og derfor forbereder Donald Trump da også sin hidtil største tale om netop indvandring til afholdelse onsdag i denne uge.

Relaterede artikler

Twitter-tossen Trump - Ondskabsfuld, narcissistisk og underholdende. Sådan lyder de mest anvendte ingredienser i den p.t. mest succesfulde opsk...
WTF? Vinder Trump nu? - Vinder Donald Trump alligevel det republikanske primærvalg, selvom alle amerikanske kommentatorer sagde, det var umuligt...
Hillary eller helvede - Det er Super Tuesday og Donald Trump er storfavorit hos republikanerne med et 30 procentpoints forspring. Men er det ikk...
Hillary er den farligste præsidentkandidat - 'The United States is without doubt the greatest show on the road', sagde Harold Pinter, da han modtog Nobels litteratur...
Kan hun overhovedet holde en tale? - Hun er ikke en genial taler, men hun er god til noget. Hillary Clinton har altid været kvinden, som talte om kvinders re...
She can´t: Kampagnen er en katastrofe - Hillary Clinton står til at vinde New Yorks primærvalg tirsdag aften. Men hendes popularitetstal er nedadgående og energ...
Anthony Weiners Twittersex på film - Ny dokumentarfilm fortæller den usædvanligt medrivende og skandaløse historie om det demokratiske medlem af USA’s kongre...
Kan de vinde på følelser eller fakta? - Hvad kan vi forvente af de kommende præsidentielle debatter i USA? Med Donald Trump og Hillary Clinton som de to valgte ...
Hillarys emailsag fra A-Z - Hvordan Hillary Clinton flyttede sit ministerkontor hjem i kælderen for at undgå at blive kigget over skulderen og, hvor...
Trumps tre trumfer - Kan Hillary føle sig sikker? Nej, for Trump har tre solide trumfer, der, uanset om vi kan lide det eller ej, kan bringe ...
Sådan valgte Trump sin vicepræsident Pence - De seneste uger har medierne været fyldt med historier fra de republikanske og demokratiske konventer, hvor de to kandid...
I wrote it! - Hvilke taleøjeblikke bliver stående i vores hukommelse efter partikonventerne i USA? Khizr Khans? Melania Trumps? Sarah ...
Trump er ren Hollywood og omvendt - Som regel er det fiktionen, der afspejler virkeligheden, men under det igangværende amerikanske præsidentvalg synes det ...
Vinderen i nat vinder valget - Lidt under en tredjedel af USA’s indbyggere, over 100 millioner mennesker. Så mange forventes at sidde foran en skærm ma...
Knap så meget knockout i New York - Umiddelbart var der lagt op til, at to vidt forskellige talere skulle støde sammen ved aftenens præsidentielle debat i s...
#Pussygate: Trump er færdig - Donald Trumps præsidentkampagne er kollapset, og partiet er i frit fald efter videoafsløringen fredag af The Donalds san...
Trumps temperament tabte endnu engang - Det er som regel outsideren, der har alt at vinde ved de præsidentielle debatter i den amerikanske valgkamp, men Donald ...
Sex is about power - Tv-dokumentaren om den skandaleramte politiker Anthony Weiner (som du kan se på dr.dk lige nu) rejser en række spørgsmål...
Kan du din seksuelle ABC? - Hvis hetero er rigssproget, må homoseksualitet og biseksualitet være de mest udbredte dialekter. Men hvad med alle de sm...
Præsidentens stemmer - Når præsidentkandidaterne går fra at være politikere til at stille op som kandidater til et af verdens mest magtfulde em...
Nationens katarsis - Valgaftenstalerne er første skridt i nationens katarsis ovenpå et valg, der for en gangs skyld er reel kandidat til titl...
Hillary griner hele vejen til valget - E-mail-sagen, der på blot ti dage blev åbnet og lukket igen, udfordrer narrativet om, at vi død og pine skal holde med H...
Polls: Hvad er det vi ikke ser? - Så skete det. Trump vandt valget, på trods af at han havde været bagud i stort set samtlige meningsmålinger siden valgka...
Clintons tabertale: Hillary gav faklen videre - Hillary Clinton bliver ikke den første kvindelige præsident i USA. Derfor gik hun i går aftes på talerstolen for at hold...
Hillary helt helt forkert - Hun vandt da folkets stemmer, siger Clinton-tilhængerne. Okay, men hun tabte stort stat efter stat. Klassiske blå stater...
Tager du lige en skilsmisse-selfie? - Må jeg gøre det forbi på Facebook? Hvordan fortæller jeg vores omgangskreds, at vi ikke længere er et par? Må jeg skrive...
Undskyld hr. præsident - Hillarys Clintons nederlag var en overraskelse for alle. De to kandidater inklusive. På valgnatten var Trump glad, men f...
Djævlens spindoktor med Nixon Tattoo - Hvis du mener, Trump er en smule skør, så skulle du møde hans bedste ven og politiske strateg Roger Stone. Han er crazyy...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

47 JOB

Studentermedhjælper

Se alle job Indryk job

Job

Global PR Manager

Frist: As soon as possible

Presserådgiver

Frist: 10. april

Grafisk Designer

Frist: 5. april
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.