Genvejen til den bedste videoapp

Videoer er oftest den bedste måde at skabe blikfang, men det kan være nødvendigt at gøre den mere attraktiv med effekter, overgange eller undertekster. Så hvilken app skal du vælge til din videoredigering på din mobil? Henrik Fink Isaksen fra Video2net guider dig - om du er nybegynder eller pro.
Du kan sagtens lave god redigering direkte på din telefon. Det kræver blot, at du vælger den rigtige app. 3-2-1-go. Foto: Getty Images
Du kan sagtens lave god redigering direkte på din telefon. Det kræver blot, at du vælger den rigtige app. 3-2-1-go. Foto: Getty Images
Redigering på smartphone og iPad er en fornøjelse, når man er på farten! Vel at mærke, hvis man har styr på teknikken, og den matcher de krav, man har. Derfor vælger mange Apples iMovie. Den en gratis, intuitiv og utrolig stabil, og din video kommer i luften på sekunder.
 
Men hvad skal man vælge, hvis man har en Andoid smartphone, eller hvis iMovies standard for tekster, overgange, temaer og musik ikke mere lever op til de videoambitioner, man har? Mange dropper mobilredigeringen og hopper tilbage til redigering på stationære maskiner med avancerede og krævende værktøjer som Adobe Premier eller Final Cut.
 
#REKLAMEPLADS# 
 
Sådan behøver det ikke gå, for der findes masser af stærke redigeringsapps i både App Store og Google Play. Udfordringen er at finde apps, som er enkle og intuitive og har løsningen på de felter, de fleste efterspørger: 
  • Fri placering af tekst i de farver og fonte, man ønsker
  • Brug af transparente firmalogoer
  • Bedre lyd- og billedredigering
  • Et større og bedre lydbibliotek.
 
#REKLAMEPLADS#
 
Giganterne styrer
Apples forretningsmodel som såvel hardware- som softwareproducent betyder, at de ofte kun tilbyder apps, som virker på tværs af alle deres modeller. Det er en klar fordel for forbrugerne og en af grundene til, at de har haft så stor succes med iMovie. Desværre har Apple ikke opdateret deres mobile redigeringsapp i flere år, og derfor er der nu masser af andre gratis apps, som kan det samme. Plus en stribe af suveræne apps til små penge, som har alle de efterspurgte funktionaliteter, der er nævnt ovenfor. Apps, som sjovt nok også kan købes i App Store! Så noget kunne tyde på, at Apple hellere vil sælge andres apps end forbedre deres egen.
 
Med Android smartphones forholder det sig lidt anderledes. Android er nemlig først og fremmest et styresystem, og derfor er der ingen garanti for, at de redigeringsapps fra forskellige softwareproducenter, som du køber i Google Play, fungerer på tværs af Samsung, Huawei, OnePlus, HTC eller andre smartphones. Og slet ikke, hvis din smartphone er blot 2-3 år gammel. Altså, kan du ikke være sikker på, at den redigeringsapp, som du vælger til din Samsung smartphone, nu også virker upåklageligt på din kollegas Huawei. Derfor har de redigeringapps, du hidtil har kunnet købe i Google Play, været lidt som et ”kinderæg”. Du kan ikke vide, hvilke overraskelser de byder på.
 
Vælg med omtanke
Hos Video2net har vi længe været på jagt efter bedre mobile redigeringsapps, for vi synes, det er synd og skam at droppe de mobile klippeværktøjer til fordel for et på en stationær pc eller Mac. Det er for os at se to skridt frem og et tilbage. Også selv om det kræver et køb for at få alle de fede funktionaliteter, man efterspørger. I vores jagt har vi været omkring mange fine apps, men også stødt på flere skuffelser. Men her følger en oversigt over vore bedste anbefalinger. Leveret med den disclaimer at ”ret til ændringer forbeholdes” i erkendelse af, at mobile redigeringsapps er et område i eksplosiv udvikling.
 
Apple - iPhone / iPad
Avancerede apps:
  • Luma Fusion - avanceret app m. prof. funktionaliteter som i Adobe Premier Pro og Final Cut Pro (bedst i test)
  • Kinemaster Pro Video Editor– nem app m. løsning på tekst, fonte, farver samt lyd- og billedredigering (bedst til organisationer med både Apple og Android – kræver abonnement).
 
Simple apps:
  • Clips  - Apples legetøj – kvadratiske optagelser og instant oversættelse af din speak
  • Adobe Clip - superenkelt værktøj, som er kompatibelt med Adobe Premier Pro på PC og Mac
  • We Video – et enkelt værktøj, som både findes som app og på web. Benyttes især af skoler via tjenesten Skoletube.
 
Android smartphones:
  • Powerdirector - nem og meget udbredt app m. løsning på tekst, fonte, farver samt lyd- og billedredigering (bedst til prisen, hvis du ønsker en app med et iMovie Lay Out)
  • Kinemaster Pro Video Editor- nem app m. løsning på tekst, fonte, farver samt lyd- og billedredigering (bedst til organisationer med både Apple og Android – kræver abonnement).
 
Sådan vælger du
Find ud af, hvad ambition og behov med mobilvideo egentlig er for dig eller din organisation. Hvis I fortsat ønsker at redigere på iPhones og iPads, men vil nærme jer den professionelle kvalitet, man får i Premier Pro og Final Cut, vil vi foreslå LumaFusion.
 
Hvis I ønsker en rigtig god redigeringsapp, som fungerer på tværs af iOS og Android, så vil vi foreslå Kinemaster. Dels fordi den har været på markedet i flere år, dels fordi den matcher alle de funktionaliteter, de fleste hurtigt efterspørger, og kan give jeres videoer en snert af professionalisme.
 
Held og lykke med dit valg!

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også