Hundekapitalisme vinder frem
Sit, dæk, tech

Der bliver investeret til den helt store guldmedalje i pet tech, og investorerne kan ikke få armene ned. Hele 156 millioner dollars blev i 2017 investeret i startups, der vil gøre livet nemmere for kæledyrsejere. Foto: Getty Images

Skrevet af

Tea Bang

8 artikler

0 indlæg

Sød musik er opstået mellem hundeejeres dovenskab og tech-branchens opfindsomhed. Hvis du er af den opfattelse, at din hund fortjener det allerbedste, skal du i fremtiden op med den helt store pengepung.
Hunden er menneskets bedste ven - og mennesket elsker at bruge penge. Det har tech-branchen for længst regnet ud, og nye opfindelser tegner et billede af en fremtid uden klamme hundeposer; nu kan hunden selv gå på toilettet med automatisk skyl-ud. 
 
Teknologi til dine kæledyr er på vej mod stjernerne. Analyser fra CB Insights viser, at Google-søgningen 'pet tech' er eksploderet siden 2015. Og hvor der er efterspørgsel, er der marked. 
 
Derfor lancerede Samsung i 2015 Dream Doghouse, der bl.a. indeholder en automatisk feeder, som giver godbidder til din bedste, bløde ven, samt en tablet, så I kan bjæffe til hinanden, når du er ude af huset.
 
Hunden kan tage en tur på løbebåndet med kunstigt græs, og skulle lysten opstå, kan den hoppe i poolen med hydroterapi. Drømmehuset er til fremtidens kræsne hund. Skeptikere vil sige, at evolutionen endnu ikke er der, hvor hundens behov inkluderer hydroterapi, men tech-branchen er ikke i tvivl.
 
Må man ta' hunden (og dens iPad) med sig ind i himlen? Foto: Getty Images, manipuleret
 
Fremtidens hund (og dens ejer) kan se frem til masser af teknologi. En anden opfindelse er hulen ZenCrate, hvor du via en forbindelse til din egen telefon kan igangsætte afstressende musik, tænde blæsere og få besked, når din hund lægger sig til at sove på den ortopædiske memory foam-madras.
 
Tesla stikker snuden endnu længere frem med sine to produkter: T-Pai og Dog PC. Førstnævnte er et hundehus i to etager, formet som en dobbeltdækkerbus. Indvendigt er der automatisk vand- og foderautomat samt temperaturmåler, der kan afgøre, om din hund er tilpas. Når hunden skal træde af på naturens vegne, vil en måler sørge for, at den rammer plet ned i det automatiske skyl-ud-toilet, og at den bagefter bliver renset.
 
For en betydelig større sum end prisen på flybilletter til London kan du nu skabe engelsk luksusstemning til din hund med Teslas T-Pai.
 
The Dog PC er installeret med et HD-kamera og en mikrofon og har til formål at undgå seperationsangst. Eller, som Tesla formulerer det: “Help your dog achieve their dream”. PC’en skulle efter sigende lette negative følelser hos din hund såsom fortvivlelse, angst, frygt og kedsomhed.
 
Sidder du på dit arbejde og tænker, at din hund skal blive bedre til at adlyde “sit” og “dæk”, kan du også tænde for study mode.
 
PC’en for ensomme hunde sørger for, at Muffi bliver beskæftiget, mens du er væk fra hjemmet.
 
Ingen poter, ingen kage
Croatia’s Canelio har skabt et device, der skal træne din hund, når du ikke er hjemme. En clicker opkoblet til din telefon kan belønne din hund, når den er en ‘good boy’. Med fem forskellige lektioner kan din hund blive bedre til at komme, når du kalder, hente bold, lære at sitte og dække samt lade godbidder være.
 
Vil du være komplet informeret, kan du købe tilføjelser som FitBark, der kan vise dig alt om hundens hjerterytme og åndedræt. Du kan kort fortalt betale dig fra alt. PitPat måler, hvor mange kalorier din hund forbrænder, og giver den foder i et nøje planlagt skema, hvis den skal tabe sig.
 
Puppy Sergeant!  Alle ved, at hunde elsker popularitetskonkurrencer. Foto: canelio.com
 
Hvis det ikke er nok med en dobbeltdækkerbus, hundetoilet og konstant overvågning, kan du for 200 dollars få firmaet Embark til at analysere en spytprøve fra din hund, hvorudfra du kan blive klogere på stamtavle, geografisk oprindelse og muligheden for genetiske sygdomme.
 
 
Momondo sørgede for våde øjenkroge med reklamen, der oplyste folk om deres egentlige oprindelse ved hjælp af en DNA-undersøgelse. Firmaet Embark tilbyder samme ydelse til vovsen. Forvent i fremtiden en lignende reklame med Golden Retrievers og gravhunde.
 
Med den teknologiske udvikling vi ser i disse dage, synes det ikke umuligt at tænke sig en rolle som hundeejer uden at løfte en finger. En iPad-scrolling må være nok. 
 
Vovse-tech er for viderekomne eller hundeentusiaster med for mange penge. Foto: lifewithdogs.tv
 
 
 

Relaterede artikler

Robotten, min best friend forever - Er din næste kammesjuk en computer? Om et par år er det ikke svært at forestille sig en virkelighed, hvor vi kan tale me...
Virtual Reality er dit nye Skype - VR er mediet, der kan gøre den flade skærm og det begrænsede blik i for eksempel Skype til et lidt gammeldags digitalt ...
Blær dig med denne tech-viden på mandagsmødet - Din ven har Philips Hues LED-pærer, som han tænder via sin iPhone. Din lillesøster smalltalker med en bot om vejret. Din...
Er din bot hot eller not? - Chatbots og conversational interfaces er ord, der runger ned ad gangene på bureauerne. Det er slut med at pege, klikke o...
Har du hørt om hearables? - På en eller anden måde er hovedtelefoner blevet allestedsnærværende. På cykelstien, i supermarkedet, på arbejdspladsen, ...
257 tech-trends i tiden til tiden - Kforum har været på SXSW, og tre trendanalyser skiller sig drastisk ud. Læs vores analyse af analyserne.
Ny app kan oversætte babygråd - En stor del af smartphone-app-markedet er domineret af spil, underholdning, social media og generelt gøgleri. Men hvis m...
Mød Norman: Han vil slå dig ihjel - Hvad sker der den dag, kunstige intelligenser bliver klogere end mennesket? Bliver de moralske samfundsborgere, der kun ...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

45 JOB

Studentermedhjælper

Se alle job Indryk job

Job

Kommunikationsrådgiver

Frist: 24. marts

Kommunikationskonsulent

Frist: 24. marts kl. 12.00

Ledende Pressekonsulent

Frist: 28. marts
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.