Tæt på Roger Stone
Anmeldere: Guldbrandsen demaskerer Trump-strateg

Roger Stone, Donald Trumps mangeårige rådgiver og ven, er hovedperson i ny Guldbrandsen-dokumentar. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix

Skrevet af

Ritzau

28 artikler

0 indlæg

Guldbrandsens dokumentar "A Storm Foretold" har allerede inden premieren vakt international opmærksomhed. Filmen handler om den republikanske kampagnestrateg, der bl.a. har arbejdet for Nixon, Bush og Trump.
Dokumentaren A Storm Foretold kommer foruroligende tæt på Trump-strateg Roger Stone, lyder det fra anmeldere.
 
Filmen får premiere på den danske dokumentarfilmfestival CPH:DOX fredag.
 
Det er den danske dokumentarist Christoffer Guldbrandsen, der har fået et særligt indblik i Roger Stone og hans rolle i stormen på Kongressen i 2021.
 
Inden A Storm Foretold har fået premiere, har den trukket overskrifter.
 
På baggrund af optagelser til dokumentaren er Guldbrandsen blevet afhørt af den komité i Washington D.C., der undersøgte stormløbet.
 
Og centrum for dokumentaren, Roger Stone, har truet med at sagsøge Guldbrandsen for et større millionbeløb.
 

"Dokumentation af Trumps allerede veldokumenterede massemanipulation"

Ifølge Soundvenues anmelder Jakob Freudendal er det ganske få dokumentarister, der som Guldbrandsen formår at få adgang til de eksplosive politiske situationer, mens de udfolder sig.
 
En evne Guldbrandsen ifølge anmelderen allerede beviste med Fogh bag facaden og Dagbog fra midten i 00'erne.
 
Selv om dokumentaren ifølge Freudendal mest tjener "som dokumentation af Trumps allerede veldokumenterede massemanipulation", kvitterer han med fire ud af seks stjerner.
 
Hos Weekendavisen undrer anmelder Nikolaj Arve sig over, at folk gang på gang inviterer Guldbrandsen indenfor som en flue på væggen.
 
"Det er den slags man håber på i en Guldbrandsen-dokumentar, portrættet af en krakelerende fortælling," skriver anmelderen.
 
Ifølge Arve lykkes det dokumentaristen at demaskere en presset Roger Stone, der i det meste af filmen ellers optræder med høj cigarføring.
 
Informations anmelder Christian Monggaard bider mærke i, hvor "foruroligende tæt" man kommer på Trump-rådgiveren.
 
"Det er fuld fart fremad, koste hvad og hvem det vil. På intet tidspunkt stopper Stone op og tænker sig om – måske lige med undtagelse af, når hans egen frihed er truet," skriver han.
 
Hverken Information eller Weekendavisen giver stjerner ved filmanmeldelser.
 

Benådet af Trump

70-årige Roger Stone har gennem årtier været en del af det republikanske partis kampagnemaskine. Senest hjalp han Donald Trump til præsidentembedet i 2016.
 
I forbindelse med en undersøgelse af russernes indblanding i præsidentvalget i 2016 modtog Stone en dom på 40 måneders fængsel for at have afgivet falsk vidnesbyrd og have manipuleret med vidner.
 
Få dage før, Stone skulle have påbegyndt afsoning, blev han benådet af Trump.
 
Stone var angiveligt en af hovedarkitekterne bag deep state-anklagerne, smædekampagnen mod Hillary Clinton samt Stop the Steal-konspirationen, der kulminerede med stormløbet på Kongressen i 2021.

Relaterede artikler

Political Culture Eats Fair Play for Dinner - Lige nu er Falcks amoralske smudskampagne den store historie. Kampagnen var en kæmpe drengerøvsmanøvre. Med rette udskam...
Great Hack, Great Film - Data er svære at få til at være sjove. Mennesker har drive. Det bruger The Great Hack til at fortælle årtiets måske vigt...
Namedropping-guide til #USAVALG - Det amerikanske valg er over os. Du havde egentlig planer om at læse lidt op. Men. Men fortvivl ikke. Kforum leverer her...
Bye-bye Trump! DeFuture is here! - De siger, at Donald Trump i disse døgn vralter rasende rundt i sit floridanske vinterpalads, mens han skælder ud på alt ...
Har Trump tabt pusten? - ​​​​​​​I en tale tirsdag aften annoncerede Donald Trump, at han officielt stiller op som kandidat til præsidentembedet i...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

41 JOB

Presserådgiver

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.