TV 2-dokumentar bliver vist
TV 2: Saxo Bank miskrediterer dokumentar på forhånd

Foto: Thomas Borberg, Ritzau/Scanpix

Skrevet af

Tine Brødegaard
Journalist

89 artikler

0 indlæg

Nye oplysninger med tråde til udlandet ligger til grund for, at TV 2’s kritiske dokumentar om Saxo Bank er udsat, oplyser redaktør Lasse Bjerre.
Mens Saxo Bank oplever et kaotisk forløb omkring en kommende TV 2-dokumentar om banken, der ifølge kommunikationschef Lasse Lilholt rummer faktuelle fejl og basale misforståelser, ser TV 2 anderledes på sagen. 
 
Det er ikke unormalt, at TV 2 foretager tilretninger i den sidste fase, fortæller TV 2-redaktør Lasse Bjerre om dokumentaren, der nu er udsat på ubestemt tid. 
 
Det skyldes, at TV 2 har fået nye oplysninger, som skal indgå i dokumentaren.
 
”Vi har ganske enkelt brug for mere tid til nærmere at undersøge de nye oplysninger, vi har fået. Det er oplysninger, som har tråde til udlandet, og det tager ekstra tid at undersøge,” oplyser redaktør på TV 2 Lasse Bjerre i et skriftligt svar til Kforum om baggrunden for, at dokumentaren er udsat efter først at skulle have været bragt i sidste uge og så i denne uge. 
 
Det betyder dog ikke, at TV 2 afskriver dokumentaren.
 
”Den redaktionelle proces er ikke færdig, og det er grunden til, at vi har udsat programmet. Vi kommer til at stå fuldt og helt inde for det program, som bliver offentliggjort,” siger Lasse Bjerre.
 
Ifølge Saxo Banks kommunikationschef, Lasse Lilholt, har banken har været meget åben og villig til at svare på alle spørgsmål – er det også den oplevelse, I har haft?
 
 ”Jeg har bemærket, at Saxo Banks kommunikationschef nu flere gange har været ude med udtalelser, som forsøger at miskreditere dokumentaren, før den overhovedet er færdig eller er blevet offentliggjort. Det er korrekt, at Saxo Bank har stillet sig til rådighed og har svaret på spørgsmål. Vores oplevelse er dog, at vi ikke har fået fyldestgørende svar på alt, hvad vi har spurgt om,” fortæller Lasse Bjerre.
 
Et af de kritikpunkter, som Lasse Lilholt fremhæver, er TV 2’s kildevalg, der blandt andet inkluderer en professor, der som privatperson har udtalt sig meget kritisk om Saxo Bank med kommentaren "udgræns og boykot de libertarianske ekstremister.”
 
Den kritik afviser Lasse Bjerre:
 
”Vi har naturligvis flere kilder, som alle har lang erfaring og stor faglighed inden for det område, de udtaler sig på. Det er ikke diskvalificerende i sig selv, hvis man er eller har været kritisk over for Saxo Bank. Det afgørende er, om udtalelserne er sagligt og fagligt begrundet, og det har vi ingen grund til at tro, at de ikke er."
 
Endelig stiller Saxo Banks kommunikationschef sig også undrende over for, at de fejl, han mener dokumentaren rummer, tilsyneladende er blevet opdaget så sent i processen.
 
Det ville kunne udgøre et problem for mindre virksomheder og organisationer, som måske ikke ville have haft ressourcerne til at nå at frembringe dokumentation.
 
TV 2 er dog slet ikke forpligtet til at vise et udkast af programmet på forhånd, understreger Lasse Bjerre.
 
”Der har været en lang proces gennem måneder med interviews og forelæggelser af oplysninger og materiale. Hovedpersonerne kender til det overordnede indhold og har gjort det i lang tid,” siger han og tilføjer:
 
”Vi er ikke forpligtet til at vise et udkast af programmet på forhånd, men har valgt at gøre det for at være åbne og give dem mulighed for at se det i en sammenhæng. Det er ikke unormalt, at det sker umiddelbart før. Det er heller ikke unormalt, at vi foretager tilretninger i den sidste fase. Det endelige program er først færdigt, når det bliver offentliggjort.”

Relaterede artikler

Årets image-måling: Lego og Mærsk vinder, SAS og Ecco taber - Årets image-måling på over 100 af de største virksomheder i Danmark er netop kommet for 21. gang. Traditionen tro belønn...
Saxo Bank kritiserer TV 2 for dokumentar - Saxo Banks kommunikationschef anklager en kritisk TV 2-dokumentar om banken for at indeholde faktuelle fejl.
Kritisk TV 2-dokumentar om Saxo Bank udskudt igen - Torsdag aften skulle en kritisk dokumentar om Saxo Bank være sendt på TV 2 efter at have været udskudt en uge. Men nu er...
Saxo Banks k-chef: Overrasket over TV 2-forløb - Saxo Bank har jævnligt oplevet kritisk mediedækning, men en aktuel dokumentar på TV 2, som nu er blevet udskudt på ubest...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

31 JOB

PR- and Communication Manager

Se alle job Indryk job

Job

Public Affairs-chef

Frist: 1. januar

Journalist

Frist: 12. december kl. 12.00

Senior Webkonsulent

Frist: 5. januar
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.