Speciale om studerendes involvering i kampagnen #BlivStuderendePåKU
Studielivet set gennem Instagram

Skrevet af

Ida Søborg-Madsen

1 artikler

0 indlæg

Kristin Siefert

1 artikler

0 indlæg

De sociale medier er blevet en fast del af markedsføringen hos organisationer og virksomheder. Flere kampagner udspiller sig på de sociale medier, hvor den enkelte person har mulighed for aktivt at like, kommentere og dele opslag med netværk og følgere. Hvad får den enkelte til at involvere sig i kampagner på de sociale medier? Dette svarer specialet på ud fra en kampagne fra Københavns Universitet på det sociale medie Instagram.
I en tid hvor vi bliver bombaderet med budskaber fra reklamer og kampagner, hvad er så medvirkende til, at vi bliver ambassadører for enkelte budskaber og bruger tid på at dele og kommentere dem på de sociale medier? Hvorfor vælger vi at lade offentligheden få indblik i privatlivets sorger og glæder?
 
I en rekrutteringskampagne for Københavns Universitet overtager en ny studerende hver uge instagramprofilen @KUstudieliv og dokumenterer livet som studerende på Københavns Universitet. Dette fører til en række direkte brugerinddragende opslag, hvor de studerende deler deres hverdag med profilens følgere.
 
Ved at dele både de studierelaterede oplevelser som forberedelse og forelæsninger og de private oplevelser som familiesammenkomster og flyttekaos formår de studerende at skabe et autentisk og troværdigt billede af at være studerende på Københavns Universitet. De studerende selv er derfor de bedste ambassadører for universitetet.
 
Hvorfor, de studerende frivilligt vælger at investere tid i en rekrutteringskampagne og dele opture og nedture ved studiet, er interessant i forhold til udfordringen med at skabe brugerinddragelse i kampagner på de sociale medier. Derfor undersøger dette speciale baggrunden for de studerendes involvering i kampagnen på Instagram, og hvordan den personlige fortælling kommer til udtryk.

Specialet indeholder to hovedanalyser. Den første analyse besvarer ud fra en række kvalitative interviews, hvorfor de studerende vælger at involvere sig i kampagnen. I den anden analyse bliver selve indholdet på instagramprofilen undersøgt med henblik på at beskrive normen af indholdet på profilen. Specialet konkluderer bl.a., at der er tale om fem tendenser, som er afgørende for de studerendes involvering i kampagnen via Instagram.
 
Dette speciales resultater skal ses som et bidrag til forståelsen af, hvordan man kan analysere involvering i kampagner på sociale medier. Resultaterne er derfor interessante for organisationer og virksomheder, som benytter de sociale medier som platform for deres kampagner.
 
Læs hele specialet her.
 
 
Specialet er skrevet af Ida Søborg-Madsen og Kristin Siefert Nielsen – begge Cand.mag. i dansk fra Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab ved Københavns Universitet. Specialet er bedømt med de differentierede karakterer 12 og 10.
 
 

Relaterede artikler

Finstagram: Digitale dobbeltliv - Alle de seje børn gør det. Millenials, Gen Zs, hipsters, cutesters, norm-cores og yuccies. De er så ægte, at de går fake...
Glem dagen: Grib mikro-øjeblikket! - I smartphonens tidsalder lever forbrugeren fra mikroøjeblik til mikroøjeblik, afhængig af det überaktuelle behov, som ha...
Fra Instagram til Instagrim - Instagram har chokeret de 400 mio. brugere verden over, der dagligt bruger tjenesten. På få år er Instagram blevet et af...
Instagram Stories: Enden på Snapchat? - Instagram har netop lanceret en af deres største opdateringer nogensinde og tager i samme åndedræt for alvor kampen op m...
3387 k-folk vil se mere - Hvert år gennemfører den europæiske sammenslutning af k-chefer en gigantisk spørgeskemaundersøgelse af, hvad der er op o...

Giv din stemme

8 stemmer
4,1/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

72 JOB

Studentermedarbejder

Se alle job Indryk job

Job

Projektleder

Frist: 8. november

Kommunikatør

Frist: 1. november

Digital rådgiver

Frist: 17. november
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.