Speciale om kommunikation på sociale medier
Fra tekstuel kommunikation til visuel kommunikation på sociale medier

Foto: Screenshot fra specialets forside.

Skrevet af

Sophie Dalgaard

1 artikler

0 indlæg

I en verden hvor den digitale kommunikation vinder mere og mere indpas, og drastisk stiger i antal af platforme og antal af medlemmer på pågældende platforme, er det mere relevant nu end nogensinde før at kortlægge, hvordan man som virksomhed producerer god kommunikation på de sociale medier. Men da sociale medieplatforme konstant udvikler sig, er det nødvendigt først at kortlægge, hvilken platform man ønsker at kommunikere på.

Èn af de typer af sociale medieplatforme der virkelig har erobret flere og flere medlemmer på meget kort tid, er platforme som fx Instagram, hvor den visuelle kommunikation repræsenterer den primære kommunikation og den tekstuelle kommunikation er nedgraderet til en sekundær rolle.

Dette skift har medført, at det nu er nødvendigt at undersøge, om foregående research omkring sociale medier generelt også kan anvendes på de sociale medieplatforme, hvor den visuelle kommunikation er i fokus.

Denne nødvendighed er kun blevet forstærket af, at undersøgelser viser, at indhold med billeder eller videoer genererer mere brugerengagement end indhold uden på sociale medier generelt. Den visuelle kommunikations relevans bliver derfor kun større.

Vores opgave har derfor forsøgt at finde ud af, hvordan man producerer godt indhold på de sociale medieplatforme, der har den visuelle kommunikation i fokus.

Dette er først gjort ved hjælp af en indholdsanalyse, hvor der er målt på nogle variabler, der bl.a. er udarbejdet ud fra Aslak Gottliebs generelle engagementskriterier, der henvender sig til sociale medier. Indholdsanalysens resultater, som er baseret på 2000 kodede enheder i form af opslag, er derefter blevet testet yderligere i et eksperiment.

Analysernes resultater er til sidst blevet formuleret til nogle anbefalinger, som vil kunne bruges af alle, der ønsker at kommunikere succesfuldt på sociale medieplatforme, der har den visuelle kommunikation i fokus og/eller som ønsker at producere generelt social medieindhold, hvor den visuelle kommunikation er i fokus.

Specialet er skrevet af Sofie Helene Grue og Anne-Sophie Schlichtkrull Kiersing Dalgaard ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet, og er blevet bedømt til karakteren 10. 
 
Du kan læse hele specialet lige her.

Giv din stemme

5 stemmer
4,4/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

43 JOB

Kommunikationsrådgiver

Se alle job Indryk job

Kursus

Styrk jeres leder- og linjekommunikation

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Job

Digital marketingprojektleder

Frist: 20. september

Kommunikationschef

Frist: 27. september

Communication Responsible

Frist: 10. oktober
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.