Post-faktuel Retorik og Den Populistiske Zeitgeist

Dette speciale har for øje at undersøge politisk satires potentiale for, gennem brugen af humor, at påpege og kritisere post-faktuel retorik.
Kilde: Screenshot fra forsiden af specialet
Kilde: Screenshot fra forsiden af specialet
Specialet belyser, hvordan den nuværende populistiske opblomstring har forsaget et øget forbrug af post-faktuel retorik, herunder politisk bullshit, hvilket henviser til når aktører, herunder politiske aktører, udelukkende bruger sproget som strategisk medium for at opnå deres ønskede mål – uden at forholde sig til om det der bliver sagt er sandt eller falsk.
 
Specialets grundlæggende tese er, at politisk satire, modsat traditionelle nyhedsoutlets, har potentialet til at overskride modtagerens eksisterende informationsbias og skabe et konstruktivt dialogisk rum for den politiske debat. Specialet fokuserer på den populistiske opblomstring og brugen af post-faktuel retorik i vestlige lande, især USA, og specialet tager sit analytiske udgangspunkt i de to amerikanske satireprogrammer South Park og The Late Show with Stephen Colbert og deres brug af humor som anti-bullshit strategi. 
 
Specialet er skrevet af Emma Rubin ved institut for kunst og kultur på Københavns Universitet.
 
Specialet blev bedømt til karakteren 10.
 
Du kan læse hele specialet her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også