Resistive discourse in the My Favorite Murder fan community
Fuck Politeness

Foto: Screenshot fra specialets forside.

Skrevet af

Luna Stjerneby

1 artikler

0 indlæg

True crime bliver typisk betragtet som en genre, der appellerer mest til mænd grundet det voldelige indhold, der typisk omhandler det kvindelige offer, men nyere studier viser at kvinder udgør hovedparten af true crime entusiaster.
Dette speciale vil belyse hvordan det kvindedominerede online fan-fællesskab udsprunget af den Amerikanske true crime/komedie podcast My Favorite Murder, fungerer som et rum hvori kvinder kan forhandle og modarbejde hegemonisk femininitet gennem
deres fælles interesse for true crime.
 
Analysen vil afdække hvordan podcast-værterne Karen Kilgariff og Georgia Hardstark diskursivt lægger et værdi-fundament for fan-fællesskabet som lægger op til forhandling af kønnede diskurser blandt deres fans, som populært går under navnet “murderinos”, samt en dybere analyse af fansenes deltagelse i My Favorite Murder gennem fan-kunst og forhandlinger af samme diskurser.

Ved at analysere kønnede diskurser i form af kommentarer i MFM Facebook-gruppen og MFM’s subreddit, samt en online-undersøgelse med 1000 murderinos, er målet at belyse hvordan hegemonisk femininitet bliver forhandlet og potentielt modarbejdet i
fan-fællesskabet, og hvordan kvindeundertrykkelse angiveligt spiller en rolle i mange kvindelige fans’ true crime fascination.

Som specialet vil demonstrere, insinuerer resultaterne at MFM-værternes narrativ fremhæver en solidaritet mellem murderinos som skaber et feministik rum hvor det er muligt for kvinder at italesætte emner igennem true crime, der i samfundet bliver undertrykt af
patriarkalske normer. Dette kan potentielt påvirke de kvindelige murderinos til at aflære hegemoniske kønsnormer gennem specifikke fan-praksis.
 
Dog peger en nylig konflikt i MFM Facebook-gruppen på at den feminisme der bliver udtrykt er begrænset i sin intersektionalitet og potentielt reproducerer hegemoni, der ekskluderer etniske minoriteter.
 
Specialet er skrevet af Luna Stjerneby ved Department of Communication and Arts (DCA) på Roskilde Universitet og bedømt til karakteren 12.
 
Du kan læse hele specialet her.

Giv din stemme

14 stemmer
4,8/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

35 JOB

Internal Communications Manager

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.