Overblik: Papes personlige ydmygelse

Konservatives statsministerkandidat, Søren Pape Poulsen, skal skilles efter flere ugers historier om sin mands usande historier. Kforum har samlet kommentatorers og analytikeres reaktioner på nyheden.
Søren Pape Poulsen tog sin mand, Josue Medina Vasquez Poulsen, med til dronningens gallataffel søndag. Onsdag blev det meldt ud, at de skal skilles. Foto: Mads Claus Rasmussen
Søren Pape Poulsen tog sin mand, Josue Medina Vasquez Poulsen, med til dronningens gallataffel søndag. Onsdag blev det meldt ud, at de skal skilles. Foto: Mads Claus Rasmussen
Konservatives statsministerkandidat, Søren Pape Poulsen, skal skilles fra sin mand, Josue Medina Vasquez Poulsen. Det skriver han på sin Facebookside onsdag.
 
Pape har i længere tid været påvirket af afsløringer af usandheder om Josue Medina Vasquez Poulsen, som viste sig hverken at være nevø til Den Dominikanske Republiks tidligere præsident eller jøde, som Pape ellers tidligere havde turneret med. Noget, han beklagede i sidste uge.
 
 
Nu skal han altså skilles, og der mangler ikke reaktioner og meninger i de danske medier. Kforum har samlet kommentarerne og giver her et overblik over, hvad der menes i det danske medielandskab.
 

Pape har stadig et problem

"Det har et anstrøg af, at det her er en panikhandling. Der kan selvfølgelig være sket alt muligt, som vi ikke ved noget om, men det ser ud, som hans motiv er at gøre rent bord, inden han skal ud og møde vælgerne"

"Men jeg er ikke nødvendigvis sikker på, at det er det her, der overbeviser vælgerne. Det fjerner jo ikke det grundlæggende troværdighedsproblem om, at Søren Pape offentligt har sagt noget, der ikke passede."

Ifølge Berlingskes politiske kommentator, Bent Winther, giver skilsmissen måske Pape en mulighed for at lukke sagen ned:

"Det er altid trist, når folk går fra hinanden. Man kan kun gætte, men der må ligge en tid bag dem, som har været hård for dem, og som har udfordret deres ægteskab."

"Det kan betyde, at han kan sige, at de her sager har ført til en ulykkelig begivenhed, der hører til privatlivet, og så kan han lægge den død dér."

 

Personlig ydmygelse, men måske lukket sag

 
"Jeg tror, de her sager mere eller mindre kan blive lukket med den her melding. For fra starten af har det handlet om meget private forhold og mest af alt været en personlig ydmygelse, fordi det har afsløret, at Søren Pape ikke har kendt sin personlige ledsager", siger Lars Trier Mogensen til TV 2.
 
"Det risikerede at rokke ved Papes troværdighed i vælgernes øjne på et tidspunkt, hvor troværdighed var et af de stærkeste kort for ham. Medmindre der kommer nyt og mere frem, så tror jeg, at skilsmissen kommer til at betyde, at de her sager vil fylde mindre de kommende uger og i den kommende valgkamp, end sagerne ellers ville have gjort," siger Hans Redder.
 
 
"Jeg tror, at skriverierne og snakken stopper nu. Den eneste grund til, at det her er blevet en sag, er, fordi Søren Pape selv har brugt de forkerte oplysninger offensivt politisk. Derfor er sagen trådt ud af privatsfæren og er blevet et emne, man har interesseret sig for."
 

Toppolitik er en hård branche

 
"Hvis man stiler efter at blive statsminister i Danmark eller være på absolut topniveau i dansk politik, så er det sådan, at der bliver stillet ekstra høje krav til dig og de mennesker, de omgiver dig med. Du bliver bedømt på de mennesker, du omgiver dig med."
 
"Josue var blevet en belastning for Søren Pape. Det svækkede hans troværdighed, at Søren Pape tilsyneladende ikke havde viden om helt basale ting om sin egen mand."
 
 
"Det er et vilkår for toppolitikere – ikke mindst, fordi de også selv bruger deres privatliv aktivt til at bygge en fortælling op om sig selv over for vælgerne. Det har Pape også gjort. Og vi skal jo altså huske, at Søren Pape står lige på tærsklen til at blive Danmarks statsminister."
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også