Q&A med Ann Lykke
Lykke efter Loud

Jeg har lært rigtigt, rigtigt meget af mine to år på Radio Loud. Det, der står stærkest, er nok, at jeg ikke er bange for noget. Jeg har også lært at begå mig i et politisk miljø, på godt og ondt. Kilde: Scanpix

Skrevet af

Redaktionen Kforum

1005 artikler

57 indlæg

Radio Loud var og blev et uelsket og uforløst mediemilliardprojekt. Sjældent har en ny radio skabt så meget vrede og ballade. Ann Lykke var direktøren, som skulle løse opgaven med at skabe en DAB-radio for unge. Det er svært at starte et kulturradiomedie, men det er umuligt, når den kreative 24syv-københavnerelite med Mads Brügger i spidsen går amok i blindt had. Et had, som ramte den unge kvindelige direktør dag ud og dag ind. Nu skal hun heldigvis stå på mål for noget, alle elsker, og mange gør. Hun er videre som kommunikationschef i Dansk Håndbold Forbund. Kforum har talt med hende om den genfundne arbejdslykke efter Loud.
 
Hvad er dit nye job
Jeg skal være ansvarlig for Kommunikation og HR hos Dansk Håndbold Forbund.
 
Hvorfor det job?
Jeg altid har været vild med at formidle til og om hele Danmark. Det var det, der i sin tid fik mig til DR, og det er stadig det, der driver min professionelt.
 
Dansk Håndbold Forbund repræsenterer al håndbold, der spilles i Danmark, fra nybegynderne og amatørerne til dem, hvor drømmen udleves professionelt på et klub- eller landshold. Der er ikke mange, der som DHF er med til at give os danskere en masse oplevelser, både store og små, og en af mine vigtigste opgaver bliver at få fortalt om de oplevelser uden for banen, så vi kan sikre, at håndbold bliver ved med at være interessant at følge og fortsat dyrkes i alle aldre og på alle niveauer på tværs af hele landet. Det er en arbejdsplads, der i bogstaveligste forstand er i konstant bevægelse, og jeg er sikker på, at jeg vil blive udfordret fagligt, både som formidler og som leder, derfor er det et drømmejob for mig. 
 
 
Hvad er dit forhold til håndbold?
Jeg glædes og fortvivles alt efter, hvordan det går, ligesom tusindvis af andre danskere, for jeg følger med, når der er slutrunder, og jeg kender navnene på de store profiler.
Men jeg kan ikke prale af at have en årelang fortid med harpiks på fingrene. Jeg er vokset op i Varde, hvor veninderne spillede håndbold, men hånden på hjertet, jeg var sådan en lang og ranglet gymnastikpige, som nok var en lille smule bange for de der stærke håndboldspillere. Men mine forældre var og er stadig dedikerede håndboldfans, så jeg har altid en direkte forbindelse til en masse følelser, nørdede indsigter og en altid frisk kommentar til de seneste kampe – og den entusiasme kommer jeg helt sikkert til at tage til mig fremover. Jeg er også sikker på, at jeg bliver smittet af den passion og professionalisme, som jeg allerede har oplevet, er til stede i DHF. 
 

Hvad er dit mål for de første 100 dage? Specielt fokus?
Først vil jeg glæde mig til at lære forbundet og mine nye kolleger at kende og komme rundt i Danmark for at besøge en masse dedikerede mennesker, der brænder for håndbolden både på og uden for banen. Jeg skal lytte, lære og forstå, og det kommer til at tage lidt tid.
 
Så ved jeg, at der er nye initiativer, der skal implementeres hurtigst og bedst muligt, så mit mål for de første 100 dage er at gennemarbejde vores strategi, implementere nye tiltag og få skabt en solid handlingsplan for de næste to år. Og så skal vi helt sikkert have sikret koncepter, der kan understøtte en stærk fortælling om DHF, også når der ikke lige er en slutrunde i gang. 

Hvad har du lært af Loud-forløbet?
Jeg har lært rigtigt, rigtigt meget af mine to år på Radio Loud. Det, der står stærkest, er nok, at jeg ikke er bange for noget. Jeg har også lært at begå mig i et politisk miljø, på godt og ondt. Det er uden tvivl noget af det sværeste at navigere blandt følelser og tolkninger, hvor uenigheden er stor, for vi kommer nok aldrig til at blive enige om, at Loud i min optik kom med et godt bud på at skabe kvalitetsindhold til den yngre del af befolkningen. Men uanset hvad, så ved jeg nu, at jeg har en ro og en robusthed, som jeg kan bruge på mange planer, og jeg personligt kommer længst ved at fastholde mine værdier om ordentlighed og respekt.
 
 
Hvad lærte Ann Lykke som leder af Radio Loud? Hvordan man leder og kommunikerer politisk i modvind against all odds, lyder læringen.
 

Hvorfor k-chef? Hvordan vil du gøre en forskel?
Det er en naturlig rejse for mig at træde om på den anden side af bordet. Jeg har altid arbejdet med kommunikation og brandforståelse både på P3, Aftenshowet og Loud – så udover de redaktionelle processer har eksempelvis kernefortællingen altid været vigtig for mig som redaktionel leder.
 
Derudover er jeg er sikker på, at min mere konceptuelle redaktionelle tilgang til at udvikle historier vil gavne DHF og vores fortællinger. Jeg tror, at det, koblet med min store erfaring omkring målgrupper, medieplatforme samt brugen af indhold, kan bidrage til at gøre en forskel for DHF.
Jeg kommer også med stor ledelseserfaring, som jeg håber, vil kunne bidrage til Forbundets fortsatte udvikling og være en stærk sparring for ledelsen. Som ny i håndboldens verden føler jeg mig vel i bund og grund fri af de lænker, der til tider kan bremse udvikling, og det håber jeg, DHF vil se og bruge som inspiration.  
 

Har du en kommentar til debatten om det genskabte 24syv?
Nej, jeg er videre. Men jeg ønsker helt sikkert mine gamle kollegaer held og lykke fremover.
 
 
Læs det gamle Kforum-interview om Brüggers Loud-Lykke-bashing her. Som vi skrev i maj 2021: “Ondt blod i Mediedanmark. Hadet mod Radio Loud er næsten uendeligt. Mads Brügger bruger sin Facebook til igen og igen at angribe stationen og dens direktør, Ann Lykke. Ja, det er hans hobby. Hvorfor og hvad siger Mads og Ann selv om al den Loud bashing?” Hvad svarede Ann Lykke Davidsen, programdirektør på Radio Loud, til Kforum: ”Ok, Mads. Jeg har hørt dig, men jeg har ikke yderligere kommentarer til dine meninger om mig og mit arbejde.” Mads Brügger til Kforum: ”Kritik af Loud er min hobby. Som badminton!”
 
 
Du var i mange år i DR, hvad har du lært af det?
DR er den rede, jeg er klækket i. Jeg startede som journalistpraktikant, så hele mit fundament er skabt i det hus, og det er jeg stolt af. Jeg valgte at arbejde i DR, fordi jeg grundlæggende tror på public service og missionen om at samle, udfordre og oplyse Danmark.
Journalistikken, ledelse, konceptuel udvikling, produktion, samarbejde, målgrupper og en meget stor indsigt og erfaring i at arbejde i en politisk drevet stor organisation er helt sikkert alt sammen erfaring, jeg har med mig fra DR. Og i en naturlig forlængelse af det har klar og tydelig kommunikation altid været essentielt for mig, både som leder, men også i arbejdet med brand og omdømme. Og så har jeg et stort netværk inden for mediebranchen med mig, hvilket jeg sætter virkelig stor pris på.
 

Hvad tænker du om hele podcastbølgen? Nogen kommentarer?
Jeg er slet ikke i tvivl om, at podcast stadig er i udvikling. Bare på de sidste tre år har det udviklet sig enormt, og jeg synes, det er tydeligt nu, at den store udfordring er, at muligheden for at distribuere lyd via podcasts udfordrer vores mere kendte strukturer for at udkomme, og det har vi i Danmark en sær tradition for at ville styre, kontrollere og tøjle. Men det er nu sådan engang i disse herlige højteknologiske tider, at alle kan optage og udkomme.
Privatpersoner, institutioner, virksomheder, mediehuse… alle! På de små nagler kræver det reelt hverken den store økonomi eller strategi, og det betyder, at markedet p.t. oversvømmes med podcasts, på godt og ondt. Om det nogensinde finder en fast struktur, såvel økonomisk som forretningsmæssigt og mediestrukturelt, er jeg mere i tvivl om – og måske også ok med. Jeg ser podcast som en ny måde at udkomme på, som et herligt samsurium af nye måder at arbejde på og som en måde at frigøre sig fra den mere styrede distribution og broadcastpolitik på. Måske vi bare skal slippe tøjlerne lidt og lade lyden flyde?
 
Men nu skal det handle om håndbold, harpiks og herrelandsholdet. EM er i gang!
 

Relaterede artikler

Loud, Sein, DJ og den nye medievirkelighed - Radio Loud hyrer ungdomsmagasinet Sein til at lave natradio, men betaler ikke de unge værter løn som ikke-journalist på ...
Undskyld – vi hævner - Et radiospøgelse svæver i disse dage igennem Danmark. Den prisbelønnede podcast “r8Dio – Undskyld vi roder” hænger med p...
Mediestøtten: Ingen er lige for loven - Mediestøtten er i medierne. Årets støttemodtagere er netop fundet, men der er ugler i mosen. Den hæderkronede avis Børse...
Brüggers Loud-Lykke bashing - Ondt blod i Mediedanmark. Hadet mod Radio Loud er næsten uendeligt. Mads Brügger bruger sin Facebook til igen og igen at...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

38 JOB

Mangfoldighedsspecialist

Se alle job Indryk job

Ugens profil

Julie Bauer Larsen

Julie Bauer Larsen bliver ny leder af Kommunikation og Fundraising hos foreningen Grønlandske Børn fra december. Hun kommer fra en stilling som kommunikationsansvarlig i Røde Kors Hovedstaden.   

Job

Public Affairs-chef

Frist: 1. januar

Digital Kommunikationskonsulent

Frist: 12. december

Director of Storytelling

Frist: As soon as possible
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.