”Vi begyndte at få øjnene op for podcast som et medie for Kræftens Bekæmpelse, der skal kommunikere meget tung viden, som kan være svært at forstå. Vi tænkte, at tunge emner måske er bedst at lytte til. Her kan man få lytterens opmærksomhed i måske 20 eller 30 minutter, og på den tid kan vi nå at forklare tingene meget dybere og grundigere, end vi kan på de 10, 20 eller 30 sekunder, man ofte har til rådighed i annoncer eller på sociale medier,” fortæller Solveig Høgh Larsen.
Det kan godt være svært i en stor organisation at komme med en ny opgave, som man ikke engang rigtigt ved, hvad kan. Men Solveig og Anne besluttede at gå i krig.
Først søgte de inspiration, hvor de kunne finde det. Solveig var på et podcastkursus i KS, og de talte med alle, de kunne komme i tanke om, som måtte vide noget om podcast, hvad enten de havde arbejdet med det eller bare var ivrige lyttere, både internt og eksternt.
Efter researchfasen besluttede de at gøre det til et projekt, og at de ville søge Sundhedsstyrelsens Aktivitetspulje om midler til indkøb af udstyr og løn. De søgte om midler til mindst ni episoder og fik i alt 280.000 kroner fra puljen og 70.000 kroner fra Kræftens Bekæmpelse.
Dags dato har de produceret 12 episoder med udstyr – blandt andet tre mikrofoner, lydplader, redigeringsprogram og en mixer – der blev indkøbt for cirka 20.000 kroner.
”Vi har taget et nyt medie i brug, som Kræftens Bekæmpelses forebyggelsesbudskaber om alkohol, solbeskyttelse, vægt, rygning og så videre kan formidles igennem. Vi henvender os til alle danskere, der er interesserede i at vide mere om, hvad man selv kan gøre for at reducere sin risiko for kræft. Og det har vist sig, at mediet er godt til formålet,” fortæller Anne Friis Krarup.