Ny taleskriver hos Dansk Metal
Den røde retoriker rykker til Metal

Jakob Esmann håber at sætte sit præg på Claus Jensens taler. Foto: PR

Skrevet af

Luke Brown
Journalist

194 artikler

0 indlæg

Jakob Esmann glæder sig til at starte i sin nye stilling som konsulent og taleskriver for Dansk Metals forbundsformand, Claus Jensen. Han glæder sig til at bruge sin faglighed professionelt og håber at sætte sit præg på Claus Jensens fremtidige taler.
1. januar 2023 tiltræder Jakob Esmann som ny taleskriver og konsulent for Dansk Metals forbundsformand, Claus Jensen, i en stilling i Dansk Metals formandssekretariat. Det skriver han selv på LinkedIn.
 
Kforum har sat retorikeren stævne for at høre om den nye stilling, som de fleste retorikere ville tage imod med kyshånd.
 
"Jeg ville være et skarn, hvis jeg sagde nej. Det er en drømmestilling for mig at arbejde med politik, grøn omstilling og at varetage lønmodtageres interesser. Det passer perfekt til mig. Jeg glæder mig til at kunne få min faglighed endnu mere i spil. Taleskrivning er jo faktisk et selvstændigt fag på retorik, og ord kan flytte holdninger, så det håber jeg at kunne bidrage til," siger han.
 
Jakob Esmann er cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet og kommer netop fra et barselsvikariat fra en anden stor industrifagforening, nemlig 3F’s Industrigruppe. Han kommer primært til at skrive taler for Claus Jensen og håber med tiden at sætte sit præg på den fremtidige kommunikation i den indflydelsesrige fagforening.
 
"Dansk Metal bokser ud af egen vægtklasse. Der er 100.000 medlemmer, men Dansk Metal har lige så stor, hvis ikke større, indflydelse end større fagforeninger. Når jeg er kommet på plads i huset, så vil jeg selvfølgelig håbe at flytte organisationen og Claus Jensen og bidrage med min faglighed."
 

Nogle skal levere indmaden

 
Jakob Esmann bliver en del af Dansk Metals formandssekretariat, hvor han ikke kun skal eksekvere, men også bidrage til strategi og komme med ideer.
 
"Der er mange måder at være taleskriver på. Nogle skal sætte noget, de bliver stukket i hånden, sammen efter bedste evne. Andre har mere indflydelse på retningen. Der tror jeg, det er nemmere at komme ind i Dansk Metal og sætte sit præg end i et ministerium med strømlinede arbejdsgange," siger Jakob Esmann.
 
 
Selvom han også skal bidrage med andet end taleskrivning, så bliver hans rolle primært at skrive taler og oplæg til Claus Jensen. Forbundsformanden holder mange taler og oplæg til både interne og eksterne arrangementer, konferencer og kurser.
 
"Hvis man ser på hans kalender, så giver det god mening, at nogen skal levere indmaden. Han kan ikke nå at forberede det hele alene, så jeg skal bidrage til, at tiden og ressourcerne bruges klogt. Samspillet mellem ham og mig bliver spændende. Jeg håber, at vi får en god ping pong, og at jeg kan skabe de bedst mulige taler, så han er tryg og kan se sig selv i det," fortæller Jakob Esmann.
 

Tættere på fagligheden

 
Han har tidligere haft stillinger med mere politisk præg og mindre retorisk tyngde. Han håber, at han med stillingen får en stærkere tilknytning til faget, han er skolet i.
 
"Jeg håber at skabe relationer til andre taleskrivere og komme tættere på mit fag. De oplever nok mange af de samme hovedpiner, så jeg vil gerne opstøve ligesindede og sparre med dem. Det er også derfor, jeg har sagt ja til jobbet," fortæller han.
 
Jakob Esmann har tidligere arbejdet med ekstern kommunikation, ledelsesrådgivning og politik hos blandt andet Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og paraplyorganisationen Dansk Ungdoms Fællesråd.
 
Han har desuden været nomineret til Kforums specialepris 2019 for en begrebsorienteret kritik af Mette Frederiksens retorik.
 
 

Relaterede artikler

K-direktør stopper i Coop efter syv måneder - Kforum har talt med Mikkel Jørnvil om, hvorfor han er stoppet som direktør for kultur og kommunikation i Coop efter syv ...
Operate får to nye partnere - Operates to nye partnere kommer internt fra bureauet.
Alle bør stoppe tekstfabrikken og sige mere nej - Eva Tingkær, public affairs-chef i Diabetesforeningen, er tredje gæst i Kforums K&A. Læs om, hvorfor hun vil have flere ...
Poma vil helst kontaktes, før helvede bryder løs - Ekstra Bladets tidligere chefredaktør vil hjælpe virksomheder med at forstå tidernes skiften. På den måde kan de justere...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

33 JOB

Graduate i intern kommunikation

Se alle job Indryk job

Job

Pressemedarbejder

Frist: 2. februar

Content Manager

Frist: 19. februar

presserådgiver

Frist: 21. februar
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.