Én af k-branchens rising stars
Ugens ananas: Nicolai Munch Grundsøe

Nicolai Munch Grundsøe. Ugens ananas i egen juice.

Skrevet af

Redaktionen Kforum

964 artikler

57 indlæg

Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum har sat en stafet i gang - og denne gang siger vi velkommen til Nicolai Munch Grundsøe, Motion & Grafisk Designer hos Ferdio.
Navn: Nicolai Munch Grundsøe
Alder: 27 år
Titel + arbejdsplads: Motion & Grafisk Designer hos Ferdio.
Uddannelse: Professionsbachelor i Interaktivt Design, Visuel Kommunikation på DMJX.
 
Nicolai Munch Grundsoe fik ananassen (her på pizza) fra Line Lund Hebbelstrup.
 
Jeg valgte k-branchen, fordi: Design har været en interesse, jeg har haft i lang tid. Siden jeg var teenager, har jeg vidst, at jeg ville uddanne mig inden for et fag, hvor jeg kunne få lov til at være kreativ og arbejde med computere. Jeg har bevæget mig i mange retninger, bl.a. webintegrator, digital media, og jeg ved ikke hvad, men det var først, da jeg fik øjnene op for animation, at jeg fandt ud af, jeg skulle være motion designer.
 
Kommunikationen i grafisk og motion design kom senere hen. Jeg skænkede det ikke rigtigt en tanke, før jeg startede min uddannelse som multimediedesigner. Men det var først for alvor, da jeg flyttede til København og begyndte på Interaktivt Design, at jeg forstod, hvor vigtig kommunikation er i design.
 
Jeg er valgt som ananas, fordi: Line mener, at jeg skal være ananas, fordi hun synes jeg er pissedygtig, ambitiøs og vigtigst af alt har integritet og hjertet med.
 
Hun fortæller også, at det er inspirerende og beundringsværdigt, at jeg altid virker rolig og ordentlig. Dertil siger Line, at jeg har et godt glimt i øjet - hvilket jeg ikke kan løbe fra ;) Jeg synes, humor er vigtigt, og jeg forsøger så vidt muligt at få et komisk twist med i det meste, jeg laver.
 
Om ti år er jeg…
Jeg har en del tanker og drømme om, hvad fremtiden bringer. Jeg kan sagtens se mig selv arbejde i udlandet en dag - men med hvad, det ved jeg ikke. Jeg vil heller ikke have noget imod at blive i Danmark. For mig handler det om, at jeg får den rette udfordring, og jeg kan lide det, jeg laver. Men jeg tror nu, jeg bliver i designbranchen. Som sagt har jeg en masse drømme, bl.a. om at blive director samt animator. Jeg vil også gerne være lookdeveloper for et større studie. Jeg vil især gerne udvikle titelsekvenser til feature films og serier med et stort budget.

Derudover har jeg også andre drømme som underviser, hvor jeg hjælper nye unge designere i gang med deres spændende karriere.
 
Hvis jeg skulle bevæge mig væk fra designbranchen, har jeg en drøm om enten at lave koncepter til TV eller være vært på min egen radio. Det lyder nemlig pissesjovt.
 
Min vision for k-branchen er:
Der er især to ting, jeg tænker på.
 
1: Jeg håber, at vi motion designere kan være lidt mere kreative og originale i fremtiden. Mange ting ligner hinanden, hvor jeg godt kunne tænke mig at se lidt mere personlighed i folks illustrationer og design. Design er enormt præget af trends, men jeg synes især, at vi motion designere lader os inspirere alt for meget af, hvad der er trendy og ikke mindst nemt, da der sjældent er meget tid. Det skal lige siges, at jeg ikke er en skid bedre selv.
 
2: Animation bliver en større del af brand-identiteter og skal være et vigtigt punkt i brand-manualer. Det er gælder både som video, UI og UX. Animation skal ikke være en tilføjelse til sidst, men bør være gennemtænkt fra starten.
 
Jeg er vild med… Kreativ frihed og kunder, der ikke er bange for at tage beslutninger. Jeg er også vild med at nørde emner, der umiddelbart er meget langt fra min egen verden. For tiden er jeg helt vildt fascineret af machining og metalarbejde. Det er nok også derfor, jeg elsker at researche samt idé- og konceptudvikle.
 
Jeg har svært ved at tolerere… Jeg har længe sagt, at det jeg hader allermest i verden er peanutbutter, men efter jeg flyttede sammen med min kæreste (hun spiser peanutbutter hver dag), er jeg faktisk begyndt at kunne lide det. Men hvis det ikke skal være peanutbutter, så må det nok blive folk, der hopper over, hvor gærdet er lavest. Jeg er all in for ikke at sætte for mange regler op og gøre arbejdet nemt for hinanden, men at ty til den nemmeste løsning som det første synes jeg er dovent og irriterende.
 
 
Ti k-folk jeg vil fremhæve…
Filip Kobjevsky, Frame: På DMJX snakkede vi tit i min klasse om det at nøjes med noget. Filip nøjes ikke. Han er ihærdig og arbejdsom og giver sig 100 procent. Han går ind for god kvalitet og har et skarpt øje for, hvad der rører sig.
 
Frederik Voetmann, Robert/Boisen & Like-minded: Frederik og jeg boede sammen i nogle måneder i en fed lejlighed på Østerbro, og i den tid lærte jeg en mand at kende, der virkelig rykker grænsen for, hvor kreativt man kan tænke. Han er utrolig talentfuld.
 
Randi Hagemann, studerer Digital Design & Kommunikation: Randi er også en af mine gode veninder fra DMJX. I dag studerer hun på ITU, hvor hun læser digital design og kommunikation. Randi er utrolig sjov og kreativ, og jeg glæder mig til at følge med i hendes arbejde på ITU. Jeg er sikker på, det bliver vildt fedt.
 
Jakob Henner, freelancedesigner: Jeg havde fornøjelsen af at arbejde sammen med Jakob, da jeg var ansat hos Stupid Studio. Jakob er en yderst talentfuld designer og har sans for kvalitet, og så var han en superfed kollega!
 
Josefine Mølvig Exner, DR: Josefine læser i dag på Den Danske Filmskole som dokumentarinstruktør. Mens jeg arbejdede sammen med Josefine, var hun tilrettelægger på DR Ung. Vi samarbejdede om at lave identiteten for programmet “Ligeved og næsten fra Rio”, som tog udgangspunkt i taberne til OL i Rio 2016. Hun er idérig og enormt dygtig.
 
Klara Swantesson, Stupid Studio: Skideskøn, superdygtig, svensk. Klara er AD’er på Stupid Studio, hvor hun laver det ene fede projekt efter det andet. Hendes stil er on point.
 
Minh Nguyen, fotograf: Minh er en superdygtig fotograf, jeg gik i parallelklasse med på DMJX. Minh er altid sjov, og han har fingeren på pulsen. I dag læser Minh på Akademin Valand i Göteborg.
 
Mikkel Grønnemose, forfatter: Min rejsekammerat Mikkel har lige udgivet sin første roman, Deltahan. Det er en sjov, sørgelig og pinlig fortælling om en ung dreng i gymnasiet, der i sin iver efter at miste sin mødom beretter en rørende fortælling om en tragedie, der har væltet fundamentet i hans familie. Læs den!
 
Joel Klinge, Dark Matters: Jeg er forbløffet over, hvor langt Joel er nået på utrolig kort tid. Joel begyndte på DMJX sammen med mig. Han kom direkte fra gymnasiet - uerfaren, men med den helt rette indstilling, og i dag er han utrolig dygtig. Joel er typen, der kan sætte sig ned en weekend, og mandag morgen har han lært at spille klaver.
 
Lucy Coulson, VICE: Jeg vælger at give stafetten videre til Lucy. Lucy kommer fra Australien og tog et exchange ophold i min klasse på DMJX. Her faldt hun hurtigt til og blev et kært medlem af vores lille familie. Jeg giver stafetten til hende, da jeg synes hendes historie er utrolig interessant. Hun er rigtig god til at skabe relationer og snakker godt med alle. Det gør hende utrolig vellidt. Og så er hun selvfølgelig en skarp tekstforfatter!

Relaterede artikler

Ugens ananas: Mia Vermehren Ladefoged - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen og hvem ser de op til? Kforum ha...
Ugens ananas: Helle Søgaard - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen og hvem ser de op til? Kforum ha...
Ugens ananas: Maria Bruun Jacobsen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Morten Fisker Jørgensen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Emil Høgsted Lauritsen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens Ananas: Ulrich Aaby - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
-
Ugens ananas: Regitze Engelhardt Jørgensen - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen og hvem ser de op til? Kforum ha...
Ugens ananas: Line Lund Hebbelstrup - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Lucy Mae Coulson - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Nicolai Bruun - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Sarah Buthmann - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Kirstine Leth Schütze - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...
Ugens ananas: Olav Hesseldahl - Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum h...

Giv din stemme

9 stemmer
4,7/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

54 JOB

Internal Communications Manager

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Studentermedhjælpere

Frist: 21. september

Kommunikationschef

Frist: 21. september

Public affairs- og kommunikationschef

Frist: 27. september
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.