Fire råd til at få indflydelse i SVM-regeringen

Flertalsregeringen gør det sværere at komme igennem med sine mærkesager, men det er muligt med den rette strategi, lød konklusionen på et morgenmøde hos Operate.
Public affairs-chef i Operate, Louise Stenstrup, opsummerer fire pointer fra et morgenmøde om public affairs. Foto: Operate / PR
Public affairs-chef i Operate, Louise Stenstrup, opsummerer fire pointer fra et morgenmøde om public affairs. Foto: Operate / PR
Hvilke konsekvenser får det for virksomheders og organisationers interessevaretagelse, at SVM-regeringen har flertal, så oppositionspartierne taber indflydelse?
 
Sådan lød det overordnede spørgsmål på et morgenmøde med oplægsholderne Udlændinge- og Integrationsminister Kaare Dybvad (S) og Esben Schjørring, politisk redaktør på Altinget. Det foregik hos Operate i slutningen af februar.
 
Selvom Kaare Dybvad erkender, at regeringen i princippet kan gennemføre det, den ønsker, tilføjede han, at regeringen prøver at inddrage oppositionen ”rimeligt meget”.
 
Formålet med flertalsregeringen er, ifølge ministeren, at det bliver muligt at få de store dagsordener i mål på et mere grundigt og gennemtænkt grundlag. Han erkendte dog også, at en kritiker vil mene, at feltet af folk, der har indflydelse, er snævret ind.
 
Ikke desto mindre kunne Louise Stenstrup, public affairs-chef i Operate, opsummere fire hovedpointer om, hvordan man får indflydelse, fra dagens oplægsholdere og spørgsmål fra salen:
 
  1. Oppositionspartierne er ikke ligegyldige, men valgresultatet og den nye politiske situation har ændret på, hvem der er klar til at forhandle. Regeringen vil fortsat have behov for at skabe brede forlig, som også styrker regeringens legitimitet.
     
  2. Regeringen skal også blive enig med sig selv, så spil ind på de regeringspartier, der traditionelt har brændt for en sag.
     
  3. Dagsordensættelse er blevet endnu vigtigere i det nye politiske landskab. Regeringen har brug for opbakning til et problem, der skal løses. Derfor skal du have fokus på at sætte dagsordenen i offentligheden, så du er med til at definere det, vi taler om, og efterfølgende også sætter dit præg på løsningerne.
     
  4. Embedsværket og ekspertudvalg er en ofte overset indflydelsesvej, men den er ikke blevet mindre med en flertalsregering.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også