Messerschmidt-retssagen 2.0
Totalforbud mod liveblog i Messerschmidt-sag afvist

Kommunikationsstrategien fra Morten Messerschmidt og hans advokat lider nederlag på retssagens første dag. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Skrevet af

Ritzau

12 artikler

0 indlæg

Dommer afviser et omfattende forbud mod at referere fra Messerschmidt-sag, som er begyndt torsdag. Dansk Folkepartis formand er sigtet for dokumentfalsk og svig med EU-midler.
Morten Messerschmidts advokat, Peter Schradieck, forlanger, at medierne ikke må liveblogge eller referere på en måde, der minder om at liveblogge, fra retssagen mod Messerschmidt, der torsdag er blevet indledt i Retten på Frederiksberg.

Det er ikke usædvanligt i straffesager, men normalt gælder det kun forklaringer fra vidner og tiltalte. Schradieck forlanger imidlertid, at forbuddet skal gælde hele sagen – hele bevisførelsen.

Schradieck mener desuden, at forbuddet bør gælde gengivelse af sagen, som "minder om liveblogging". Over for retten har han dog ikke præciseret, hvad det går ud på.

Men kravet er hverken retsformand Søren Hafstrøm eller hans to domsmænd med på at efterkomme.

Efter at have lyttet til protester fra pressen og efter at have overvejet kravet et par minutter, er de nået frem til, at det udelukkende skal forbydes at liveblogge fra den del af sagen, hvor Messerschmidt og sagens vidner afgiver forklaring. Det samme gælder den medtiltalte Søren Peter Jensen, som var personlig assistent for Messerschmidt i EU.

Det er tilladt for medierne at referere forklaringerne, men ikke i liveblogs, altså tekst, som udsendes samtidig med eller ganske kort efter, at forklaringerne afgives.

Der er afsat hele 15 dage til at behandle retssagen, som drejer sig om dokumentfalsk og svig med EU-midler.

Sagen er i stort omfang en gentagelse af en retssag ved Retten i Lyngby, hvor Messerschmidt i fjor blev idømt seks måneders betinget fængsel. Men den dom blev ophævet i Østre Landsret, som vurderede, at retsformanden i Lyngby-sagen var inhabil.

Da sagen blev behandlet ved Retten i Lyngby, var der afsat syv dage.

Relaterede artikler

Messerschmidts krigeriske kristendom - Det vigtige ved Messerschmidts religionskrig er krigen, ikke religionen. Dansk Folkepartis styrke har altid været partie...
Kong Kristians fuldstændige forfald - Kong Kristian – Mennesket, magten og faldet bekræfter det generelle billede af et parti, der havde højt at flyve, men so...
Alt for almindelig til Danmark - Dansk Folkeparti udrullede på Folkemødet kampagnen “Det er okay at være almindelig” som et af de sidste forsøg på politi...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

31 JOB

Social Media Specialist

Se alle job Indryk job

Job

Studentermedhjælper

Frist: 18. december

PR Manager

Frist: 22. december

SoME Specialist

Frist: Hurtigst muligt
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.