15 gode undskyldninger
Sådan undgår du medietræning

Der er hændelser, man simpelthen ikke kan forberede sig på inden et pressemøde.

Skrevet af
Er du træt af, at din presserådgiver evigt og altid vil træne dig i at blive bedre til at stå foran et kamera eller blive interviewet af en journalist? Vil du hellere tage den på talentet og ikke bruge tid på at øve dig? Og mangler du gode undskyldninger for at sige nej tak, næste gang presserådgiveren står klar med et godt råd til din medieoptræden? Læs 15 af slagsen her.
Der findes et utal af gode grunde til, at du bør lade dig medietræne, hvis du ofte taler med pressen og er i spotlyset – som f.eks. at både din og din virksomheds troværdighed afhænger af, at du fremstår professionel, overskudsagtig og velovervejet i sådan en situation.
 
 
Men er du overbevist om, at du klarer den bedst ved at tage den på talentet, har du her 15 undskyldninger for at sige nej tak til medietræning.
 
1. Dine forældre har altid fortalt dig, at du er, lige som du skal være. Og de har jo ret. Så hvorfor bruge tid og energi på medietræning, når du er perfekt uanset hvad?
 
2. Du har en ambition om, at interviewet skal gå viralt, koste hvad det vil.
 
3. Du kan godt lide at overraske folk, og så er det jo kedeligt, hvis det hele er planlagt på forhånd, ik’? 
 
 
4. Det siges, at man lærer af sine fejl, så hvorfor ikke begå fejlen foran tusindvis af mennesker fremfor bare rådgiveren? Så kan flere jo lære noget af dine fejl.
 
 
5. Du betragter dig selv som en særdeles generøs person, der hellere vil give journalisterne en lang række citater at vælge mellem frem for at udvælge de få vigtigste ud fra et strategisk synspunkt.
 
6. Du kan godt lide tanken om, at dine kollegaer er oprigtigt bekymrede for, hvad du kan finde på at sige.
 
7. Du tror ikke rigtig på strategi og planlægning, men har til gengæld kæmpestor tiltro til dine egne improvisations-skills og evner til at tage den på talentet.
 
 
8. Du får et kick og adrenalinsus, når du bliver afbrudt, fordi du ikke var skarp eller hurtig nok til at svare.
 
9. Du finder det ekstremt underholdende at gentage det samme svar igen og igen og håber lidt på, at det bliver en one-liner, som nogle sjove hoveder laver en technoversion af og lægger på Youtube.
 
10. Du synes selv, det er sjovt, når interviewpersoner virker nervøse, så den underholdning vil du da gerne bidrage til.
 
11. Du kan lide uforudsigeligheden ved ikke at ane, hvad journalisten kan finde på at spørge dig om, og ved ikke at have forberedt nogen svar.
 
 
12. Du elsker den akavede stemning, der opstår, når journalisten vedblivende stiller et spørgsmål, som du ikke kan svare ordentligt på.
 
13. Du vil egentlig helst undgå at blive bedt om at stille op til interview igen, nogensinde.
 
14. Du synes, det er sjovt at undersøge, hvor lang tid du kan tale uden at trække vejret og blinke med øjnene.
 
15. Du er fagligt optaget af, hvor meget skade man kan gøre med ét enkelt interview.

Relaterede artikler

Kan erhvervsjournalister lide macarons? - Ja, erhvervsjournalister kan sikkert godt lide macarons. Men de vil meget hellere have serveret tal. Partner og kommunik...
Få nu styr på den medietræning! - Nye krav til medietræningen af topfolk og ledere fra både den private og offentlige sektor venter forude. Ledelses- og k...

Giv din stemme

17 stemmer
3,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

47 JOB

Kommunikationskonsulent

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Projektleder

Frist: Hurtigst muligt

Journalist

Frist: 31. juli

Studentermedhjælp til studielivsområdet

Frist: 10. august
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.