18 internationale fagbøger til dig
De her bøger SKAL du læse

Disse bøger skal du læse i din juleferie. Eller i weekenden. Lige meget hvornår. Du bliver klogere på kommunikation, teknologi, økonomi og på livet.

Skrevet af

Redaktionen Kforum

1014 artikler

57 indlæg

Du skal læse. Din juleferie er kort, men du skal alligevel læse. Skønlitteratur er fint nok, men der, hvor du for alvor adskiller dig fra dine kolleger, konkurrenter og dem, du vil æde i hierarkiet, er det her: Du har læst de sejeste fagbøger. Her får du den ultimative book-dropping guide til de nyeste bøger om life-design, succes-processer, hater-hugging, kaosaber og meget andet godt. Skaf dem inden jul, og kom beriget og blæret tilbage på arbejde i 2017.
 
Forfatter: Mark Thompson
Udgiver: St. Martin's Press
 
Enough Said 
Hvordan vi debatterer politik, er et klassisk spørgsmål, som kan spores tilbage til Platon og Sokrates. Alarmen lyder nu igen. Denne gang med rette, nu hvor hate speak og narcissitiske milliardær-realitystjerner sætter den politiske takt og tone. New York Times' chefredaktør tegner et trist portræt af tidens debatklima, hvor ekspertise er blevet til en holdning og det politiske spil til en blodsport, hvor det at vinde grimt er bedre end at finde det pæne fælles fodslag. Et must-read. Ikke mindst efter Trumpismens triumf. Tilbage står spørgsmålet: Hvordan gør vi den politiske debat Great Again? Læs bogen og find svaret.
 
 
Forfatter: Robert Cialdini
Udgiver: Simon & Schuster
 
Pre-Suasion: A Revolutionary Way to Influence and Persuade
Cialdinis bog bygger på hans årelange undersøgelser af, hvordan man udnytter sine overtalelsesevner optimalt. Opskriften rækker ud over, hvad vi troede: De, der får overtalt andre, har ikke kun gennemslagskraft på grund af det, de siger, eller hvordan de siger det. Det vigtige er, hvad de gør øjeblikket, inden de leverer deres budskab. Hvis du vil have din vilje, kræver det derfor en større forståelse af den menneskelige psykologi – og Pre-Suasion er et oplagt short cut.
 
Forfatter: Joseph L. Badaracco Jr. 
Udgiver: Harvard Business Review Press
 
Managing In the Gray: Five Timeless Questions for Resolving Your Toughest Problems at Work 
At gå på arbejde er ikke særligt sjovt. Det er derfor, man får penge for det. Det er et langt maraton i regn og slud, hvor mange ting går galt, før noget går godt. Ja, ingen ved rigtigt, hvor målstregen går. Livet, medarbejderne og virksomheden befinder sig i et åbent socialt system, hvor alt kan ske. Mange beslutninger skal derfor tages i en mærkelig gråzone af tvivl. Hvordan skal man fyre, ansætte og satse rigtigt, når retningen er uklar?
 
Ny bog fra HBR prøver at hjælpe alle, som famler i blinde. Udgangspunktet er fem spørgsmål, man altid bør stille sig selv: Hvad er nettokonsekvenserne, hvad er mine kerneforpligtigelser, hvad virker i praksis lige nu og her, hvem er vi, og kan vi leve med den løsning? De gode spørgsmål kan være en god begyndelse, når alt er gråt.
 
 
Forfattere: Salim Ismail, Yuri Van Geest, Michael S. Malone 
Udgiver: Diversion Books
 
Exponential Organizations: Why new organizations are ten times better, faster, and cheaper than yours (and what to do about it)
En ny, smidig og supergenial virksomhedstype har set dagens lys: den eksponentielle organisation (exO). Den fremskynder på revolutionerende vis sin vækst ved hjælp af ny teknologi. En exO kan overskride den lineære måde, traditionelle selskaber bliver større på, ved at udnytte aktiver som samfund, big data, algoritmer og ny teknologi til at opnå ti gange bedre resultater end sine konkurrenter. Så hvis du vil have fart på – bliv en exO.
 
 
Forfattere: Thomas H. Davenport, Julia Kirby
Udgiver: HarperBusiness
 
Only Humans Need Apply: Winners and Losers in the Age of Smart Machines
I automatiseringens urtid overtog maskinerne det manuelle og udmattende arbejde. I dag skyller den anden automatiseringsbølge gennem hele vores servicebaserede samfund og har erstattet arbejdspladser overalt. Nu kommer AI og med det den tredje automatiseringsæra. Superintelligente teknologier kan nu beslutte, lære, forudsige og endda forstå meget hurtigere og mere præcist end den menneskelige hjerne. Hvordan vil det stille advokater, sygeplejersker, lærere og redaktører? Hvordan vil det stille os alle sammen?
 
 
Forfattere: Fredrik Erixon, Björn Weigel
Udgiver: Yale University Press
 

The Innovation Illusion: How So Little Is Created by So Many Working So Hard
Der er bred enighed om, at de vestlige økonomier står på tærsklen til en rasende hurtig teknologisk udvikling. Fredrik Erixon og Bjorn Weigel har samlet en bred vifte af data og case studies, der fortæller en helt anden historie. Innovation, hævder de, er hæmmet af statslige regler og corporate praksis. Kapitalismen har med andre ord mistet sin mojo.


Forfatterne udforsker tre centrale temaer: faldende dynamik i de vestlige økonomier, virksomhedernes voksende modvilje mod at anfægte markeder og innovere samt overdreven regulering. I en tid med lav vækst, høj arbejdsløshed og stigende indkomstulighed er vækst gennem innovation mere nødvendigt end nogensinde.

 
Forfatter: Antonio García Martínez
Udgiver: Ebury Press
 

Chaos Monkeys: Inside the Silicon Valley Money Machine
Computer-ingeniører bruger software kaldet ’Chaos Monkeys’ til at skabe ravage og teste systemrobusthed. Tech-iværksættere som Antonio García Martínez er samfundets ”kaosaber”, der på et brændstof af koffein, frygt og grådighed forstyrrer ethvert aspekt af vores liv med deres innovative eksplosioner. Fra transport (Uber) og ferier (Airbnb) til tv (Netflix) og dating (Tinder) – alle er på jagt efter det perfekte business-mirakel. Er du en kaosabe? Ellers lur Martínez' tricks af og bliv en high-strung superinnovativ kaosprimat.

 
Forfatter: Jay Baer 
Udgiver: Portfolio
 

Hug Your Haters: How to Embrace Complaints and Keep Your Customers
Utilfredse og klagende kunder findes i to udgaver: off stage-hadere, der bare ønsker en løsning på deres problem. Og on stage-hadere, der går online på sociale medier, anmelder-sites og diskussionsfora, fordi de ønsker et publikum at dele deres harme med. "Hug Your Haters" viser, hvordan man håndterer begge grupper, og trækker på casestudier fra virksomheder af alle typer og størrelser. Her får du en strategisk trøstesut, efter at du har brugt hele din dag på metaarbejdet med kundehåndtering. Inklusiv praktisk folde-ud plakat med et ”Hatrix", som sammenfatter de bedste tilgange til forskellige gordiske kunde-situationer.

 
 
Forfatter: B. Bonin Bough
Udgiver: BenBella Books
 

Txt Me: Your Phone Has Changed Your Life. Let's Talk about It.
Alle gør det, hele tiden, og det er svært at få øjenkontakt. Vi glor ned i mobilen. Men det er slet ikke et problem. Med cases fra bl.a. Coca-Cola, NASCAR og Twitter viser Bough, hvordan vores mobile devices og den digitale data har forvandlet den måde, vi oplever, forbruger og tænker på. Det viser sig, at mobiltelefonerne har reddet sproget og gjort os sundere og mere nærdemokratiske. Tip top! Læs bogen, og giv dig selv god samvittighed i julegave.

 
 
Forfatter: Greg Milner
Udgiver: W. W. Norton & Company
 

Pinpoint: How GPS is Changing Our World
Hverken internettet eller skyen ville virke uden Global Positioning System (GPS), et netværk af 30 satellitter og deres overvågningsstationer på Jorden. Milner fortæller den bemærkelsesværdige historie om GPS – en bombe af et navigationssystem, allestedsnærværelse som en af ​​de vigtigste teknologier i verden. GPS giver os præcise metoder til tidtagning, navigation og måling af geofysiske fænomener, men påvirker samtidig vores kognitive kort, hvilket har affødt det stadig mere almindelige fænomen 'Death by GPS', hvor chauffører blindt følger deres device ud i ørkener, bjerge og søer. 

 
 
Forfatter: Joel Brockner
Udgiver: Princeton University Press
 
The Process Matters: Engaging and Equipping People for Success
It's the Process Stupid: Alt for mange ledere og organisationer har set sig blind på resultatet. Ja, erhvervslivet har nærmest været besat af at få ting ud over rampen. Mest berømt formuleret i Mark Zuckerbergs dictum: Shipping is also a quality. Hvad der nok har været en reaktion på tidligere tiders lean-fascination.
 
Facebooks bryd-ting-ned og arbejd-hurtigt-ideologi har kostet på processerne i mange virksomheder. Proces og procesdesign er blevet gemt og glemt. Ny bog stiller skarpt på processer, og hvordan de kan blive bedre. Ikke mindst gør den op med den klassiske myte om, at gode og bedre processer altid er dyrere og langsommere. Værd at læse for alle, som leder små og store processer. It's the Process Stupid. Vejen er målet.
 
Forfatter: Klaus Schwab
Udgiver: World Economic Forum
 

The Fourth Industrial Revolution
Allestedsnærværende, mobile supercomputere. Kunstigt-intelligente robotter. Selvkørende biler. Neuro-teknologiske hjerneoptimeringer. Genetisk redigering. Der sker dramatisk udvikling overalt omkring os – og med stor hastighed. Forfatteren professor Klaus Schwab er overbevist om, at konsekvenserne af den seneste teknologiske revolution, vi oplever nu, bliver større end nogensinde før i menneskets historie. Her er alt, hvad du skal og bør vide om den fjerde industrielle revolution. 

 
Forfattere: Bill Burnett, Dave Evans
Udgiver: Knopf
 
Designing Your Life: How to Build a Well-Lived, Joyful Life
Hvis du elsker design, vil du elske denne bog. Bogens mål er, at din kærlighed til design skal få dig til at elske dit liv igen. Du skal nemlig redesigne dit liv. Designmetoder breder sig overalt og til alle fag. Hvad nu hvis du brugte de samme metoder, du bruger på arbejde, på dit liv? Det gør de naturligvis allerede i Silion Valley.
 
Et karrierekursus på Stanford University er blevet til en bog. Sjov ide og mange gode øvelser. Måske er din kone et pain point, og du trænger til at bygge en fysisk prototype af et nyt og bedre liv? Måske kommer dit liv til at ligne en iMac? Læs denne fine beskrivelse af bogen og konceptet fra NY Times. Budskabet er klart. Silicon Valley kan og skal ikke bare redde verden. Den kan og skal redde dit liv.
 
 
 
Forfatter: Phil Knight
Udgiver: Simon & Schuster
 
Shoe Dog: A Memoir by the Creator of Nike
Phil Knight lånte som nyuddannet halvtreds dollars af sin far og lancerede en virksomhed med en simpel mission: import af billige løbesko fra Japan. I dag er Nikes årlige omsætning 30 milliarder dollars. I dag, hvor mængden af nystartede virksomheder er svimlende stor, sætter Nike stadig den gyldne standard, og dens swoosh er meget mere end et logo. Det er et symbol på storhed. Read and feel inspired.
 
 
Forfatter: Sheila Jasanoff
Forlag: W. W. Norton & Company
 
Dit liv bliver styret af teknologi. Teknologi styrer dig lige så meget, som loven gør. Det former de juridiske, sociale og etiske miljøer, som vi handler i. Hver gang vi krydser en gade, kører bil eller går til lægen, underlægger vi os den tavse teknologis magt. Men teknologiens store indflydelse på vores liv går henover hovedet på de fleste. I "The Ethics of Invention" undersøger Sheila Jasanoff de måder, vi uddelegerer magt til teknologiske systemer på, og spørger, hvordan vi kan genvinde kontrollen. 
 
 
 
Forfatter: Jonathan Portes
Udgiver: Quercus
 
Capitalism: 50 Ideas You Really Need to Know
Udnyt juleferien til at optimere dine kapitalisme-kompetencer. Bare fordi du lever under dens logikker, ved du ikke nødvendigvis nok om den. Jonathan Portes afmystificerer de grundlæggende begreber kapital, kreativ destruktion, markedet og den usynlige hånd. Han dissekerer de rivaliserende ideologier socialisme, liberalisme og keynesianisme og forudsiger, hvad kapitalisme betyder for fremtidens indvandring, miljø og arbejde. 
 
 
 
Forfatter: Mark Pimlott
Udgiver: Ram Publications
 
The Public Interior as Idea and Project
Kunstner og arkitektonisk designer Mark Pimlott viser, hvordan offentligt interiør er fyldt med kulturelle idéer på tværs af tid. Bogen præsenterer over 200 illustrationer organiseret efter seks temaer: palads, have, ruin, barak, netværk og maskine. Han udforsker gennem eksemplerne de ideer, der bevidst eller ubevidst er indlejret i dem. Læs bogen, og tænk over, hvor meget idéstof, der smitter af på dig, næste gang du sætter dig i foyeren i IT-universitetet eller i Hovedbanegårdens under uret.
 
 
Forfatter: Cathy O'Neil
Udgiver: Crown Publishers
 
Weapons of Math Destruction: How Big Data Increases Inequality and Threatens Democracy  
En matematiker og big data-ekspert fra Wall Street bliver ramt af dårlig samvittighed. Skyldfølelsen forløses i en ny kritisk bog om big data og algoritmiske metoder. I sin bog afdækker hun de centrale politiske og moralske konsekvenser af den algoritmiske drejning og digitalisering. Angrebspunkt er, hvordan digitaliseringen lider af et gigantisk politisk og socialt problem. Matematikken og metoderne hjælper dem, som allerede har mange resurser. Og hun beskriver, hvordan de virker uden for demokratisk kontrol.
 
Mange mennesker profileres og rammes af algoritmisk diskriminering uden at forstå det eller at kunne ændre på det. Tænk på muslimer, som ikke kan flyve, filer, der udelukkes fra Facebook, eller folk, som ikke kan få et lån. I alle tilfælde er det algoritmer, som bestemmer, men hvordan og på hvilke præmisser? Vi mangler derfor desperat bedre politiske og juridiske rammer for, hvem der bruger big data hvordan.
 
 
Få inspiration til endnu flere bøger via følgende links:
 
 
 
 

Relaterede artikler

Bluffers guide til Capital in the Twenty-First Century - Fransk økonom skriver en bog i arven fra Marx. Det bliver en international bestseller, og han tager accenten over Atlant...
Deleøkonomien giver superkapitalisterne alt - Økonomen Jeremy Rifkin har spået, at kapitalismen med nye online muligheder snart effektiviserer sig selv til døde, mens...
Symbioseøkonomien skal redde verden - I takt med stigende udfordringer med global bæredygtighed og eksponentielle fremskridt i informationsteknologien skal fr...
Facebook-filantrokapitalisme - Den 3. december annoncerede Mark Zuckerberg og hans kone Priscilla Chan, at de i løbet af deres levetid vil donere 99 pc...
Økonomerne ødelægger verden - Har du lagt mærke til, at økonomerne går forrest i destruktionen af vores samfund? Praktisk talt alle økonomer i dag er ...
Nostalgitrip med Pikachu - Sommeren 2016 vil blive husket for den omsiggribende dille, Pokémon Go, med over 100 millioner downloads. Tusindvis af i...
Rid med på den næste bølge - Strategisk kommunikation har traditionelt haft fokus på planlægning: Analyser af organisationens situation i forhold til...
Er marketing og kommunikation BFF? - Meget tyder på, at marketing er ved at overhale kommunikation på en måde, der kan forskyde balancen i den idealtypiske i...
Din virksomhed bløder af dårlige beslutninger - Adfærdsøkonomi er med Kahnemans 'Thinking, Fast and Slow' blevet en disciplin, som enhver, der tager sin business alvorl...
Facebook Workplace bliver dødsstødet til dit intranet - Facebook har netop lanceret Facebook Workplace (tidligere Facebook at Work), som lige om lidt rammer din organisation. E...
Er k-folk doomed? - Hvor skal journalister og mediefolk bevæge sig hen for at undgå at blive fremtidens trykkere? Der er flere retninger at ...
Dit nye intranet er en robot - Robotterne er på vej. Hvad betyder det for os, de interne kommunikatører? Bliver vi arbejdsløse? Bliver vi bare endnu be...
Politisk nostalgi i risikosamfundet - Fra Moskva til Istanbul. Fra Christiansborg til Washington – politisk nostalgi er blevet en dominerende og disruptiv kra...
Hvilken type digital ambassadør er du? - Employee advocacy er for mange virksomheder en ny måde at arbejde med digital strategi og kommunikation på, som nok kræv...
Tager du lige en skilsmisse-selfie? - Må jeg gøre det forbi på Facebook? Hvordan fortæller jeg vores omgangskreds, at vi ikke længere er et par? Må jeg skrive...
Hvorfor skriver du det ikke bare? - Der er mindst 13 gode grunde til, at vi ikke bare skriver derudad, når vi sidder foran Word-arket. En bagvedliggende års...
Vi skal samle på ord der skinner af betydning - Er vores ordforråd blevet affortryllet - eller er vi bare blevet så dygtige til systemisk tænkning, at vi må bruge smile...
Se nu stiger Mette - Litteraturkritiker Mette Høeg har de sidste to år har været i mediernes søgelys. Hun bragede igennem i 2015 med sin kron...
Jeg fik dem bare ikke læst! - Åh, de friskduftende stakke af nye bøger, sprængfyldt med inspirerende viden og afhængighedsskabende fortællinger, stakk...
Ja, vi har brug for en læserevolution - Hvordan går det med den danske forlagsbranche? Hvilke udfordringer står den over for - og hvilke muligheder giver udvikl...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

49 JOB

Presserådgiver

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Kommunikationschef

Frist: 1. april

Praktikant

Frist: 10. april

B2B copywriter

Frist: 13. april
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.