Løkke afviser at kommentere på møgsager
Lars Løkke giver journalister en opsang

Lars Løkke Rasmussen (M) sender journalisterne et olmt blik ved lanceringen af Ukrainefonden torsdag. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Skrevet af

Ritzau

28 artikler

0 indlæg

Det er pinligt og perspektivløst at stille spørgsmål om Jon Stephensen (M) på Ukraine-pressemøde, mener Løkke.
Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) var onsdag ude med riven efter pressen, da et flertal i Folketinget præsenterede oprettelsen af en ny Ukraine-fond.

En journalist fra B.T. benyttede lejligheden til at spørge til sager om folketingsmedlem Jon Stephensen (M) fra dennes tid som teaterdirektør på Aveny-T.

"Bruger du denne her lejlighed til at stille det spørgsmål? Det synes jeg, er fuldstændig perspektivløst og pinligt for dansk presse. Vi står her, fordi der er krig i Ukraine, og lancerer en milliardfond," sagde Lars Løkke.

Jon Stephensen har på det seneste været i vælten med en række sager.

Han blev fyret som direktør for Aveny-T i maj sidste år, efter at bestyrelsen havde mistet tilliden til ham. På det tidspunkt havde han været teaterdirektør siden 2011.

Bestyrelsesformanden for Aveny-T, Henning Dyremose, har i februar fortalt, at fyringen af Jon Stephensen blandt andet skyldtes, at han havde forfalsket en af teaterets bestyrelsesmedlemmers underskrift.

Derudover har TV 2 beskrevet, hvordan Jon Stephensen ifølge en lang række kilder fra teaterbranchen skabte et ubehageligt arbejdsmiljø med trusler, magtmisbrug og grænseoverskridende adfærd i sin tid på teatret.

Men onsdag ville udenrigsministeren altså ikke forholde sig til sin partikollega.

"Jeg synes, I skal til at vågne lidt op. I går morges (tirsdag, red.) sprang der en nyhed i de russiske medier omkring Nord Stream 2."

"Den var der hele dagen, mens I drønede rundt på Christiansborgs gange og snakkede om boligsager og teaterdirektører."

"Så tror jeg, det var ved 18-tiden, at vi prikkede til jer og gjorde opmærksom på, hvad der stod i de russiske medier. Altså come on. Vågn lidt op," sagde Lars Løkke Rasmussen onsdag.

Det var dog først klokken 18 dansk tid tirsdag, at den russiske præsident, Vladimir Putin, udtrykte et ønske fra russisk side om, at man ville deltage i undersøgelsen af sabotagen sidste år på Nord Stream i Danmarks zone.

Efterfølgende oplyste Lars Løkke Rasmussen til DR, at danske myndigheder var blevet gjort opmærksomme på, at der er blevet fundet et objekt ved Nord Stream 2-rørledningen, som blev ramt af eksplosioner sidste år.

Men han tilføjede samtidig, at vurderingen fra myndighederne var, at der ikke er nogen sikkerhedsrisiko.

Lars Løkke Rasmussen har ad flere omgange afvist at svare på flere spørgsmål om Jon Stephensen.

Det skete i forbindelse med et gruppemøde i Moderaterne tirsdag – og også onsdag eftermiddag, efter at Løkke havde været i Folketingssalen.

Her forsøgte B.T. blandt andet at spørge ind til, hvad Jon Stephensen har sagt til Lars Løkke, som gør, at Løkke stadig har tillid til ham. Men det ville Løkke altså ikke svare på.

Lars Løkke Rasmussen udtalte sig i sidste uge om sagen.

"Jeg både håber og tror, at der er mere i Jon Stephensen end det billede, der er tegnet de sidste dage. Det bliver jeg nødt til at sige. Jeg kan ikke lide det billede, der er tegnet."

"Det kan Jon Stephensen heldigvis heller ikke selv, har jeg set. Han har været ude at undskylde. Det er jo kun Jon Stephensen selv, der kan reparere på det – kald det tillidskløft, eller hvilket ord man nu vil bruge. Det kan jeg ikke gøre for ham," sagde Lars Løkke i sidste uge.

Relaterede artikler

Løkkes perfekte timing   - Midt i alt kritikken om Lars Løkkes optræden i de to hovedkanaler, hvorvidt interviewene var for ens og aftalt på forhån...
The Løkke Situation - The Løkke Situation: Ellemanns straksreaktion er forbilledlig manøvrering i et minefelt, men problemet er langt fra løst...
Løkkes kampagne har "The Big Mo" - Lars Løkke og Moderaternes seneste måling fylder ikke overraskende i dagens vurderinger fra Kforums rådgiverpanel. Det u...
Det mytiske momentum: Når alt bliver succes - Kommentatorer og valgforskere måber. For en måned siden lå Lars Løkkes comeback-projekt Moderaterne under spærregrænsen....
Korkproppens triumf - Du kan ikke holde en korkprop nede i længden. Før eller siden popper den op til overfladen igen. Sådan var det med Henri...
Damsgaard: Vanopslagh kan ikke mediehåndtere sig fra juraen - LA-formand Alex Vanopslaghs boligsag er blevet politianmeldt. Dermed bevæger sagen sig fra politik og mediehåndtering ti...
Stephensen: Det er min stemme på lydfil - Moderaternes kulturordfører, Jon Stephensen, medgiver, at det er hans stemme, der kan høres på den lydfil, Børsen har of...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

38 JOB

Praktikant

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.