Lockdown på Instagram
Influencers, der samler Danmark

Skrevet af
Quiz, fælles træning, højtlæsning, danseevents og kendissammenkomster. De kreative ideer og events er mange. Men fælles for dem alle er, at det er kendte og influencers, der forsøger at hjælpe danskerne gennem lockdown ved at samles virtuelt.
“Sammen hver for sig”. Ordene printede sig fast i danskernes hukommelse, bevidsthed og ageren, da Mor Mette sagde de famøse ord til danskerne med opfordringen om at blive hjemme.
 
I et splitsekund ændrede danskernes dagligdag sig. Glem alt om institutioner, frokost med kollegerne, kaffeaftaler, restaurantbesøg, familiesammenkomster – ja, you name it.
 
Vi skulle lære at være sammen på en ny måde, men hver for sig. Helst virtuelt. Og der gik ikke længe før, danskerne samlede sig under hashtags som #sammenhverforsig og #sammenalene på Instagram.
 
14.500 resultater er der på de to hashtags på Instagram, hvor danskerne deler indhold og viser, hvordan de er sammen – hver for sig – under corona-lockdown.
 
Billedet viser de posts, der har skabt mest engagement under de to hashtags #sammenhverforsig og #sammenalene.
 
Men det er ikke kun danskerne, der har været sammen hver for sig på de sociale medier. Mange kendte og influencers, der til daglig lever af at underholde og promovere sig selv – og produkter – red hurtigt med på bølgen.
 
Flere har taget de sociale medier til next level og samlet danskerne med fællessang, quizzer, fitness, dans og meget meget mere. Fælles for dem er, at det alle er tiltag, der formår at samle danskerne – men hver for sig.
 
Lad os tage et kig på syv udvalgte influencers på Instagram, der har samlet danskerne på hver deres måde under COVID-19-lockdown.
 
Listen er rangeret ud fra dem, der har skabt mest engagement med kreative lockdown-tiltag på deres Instagram-posts.
 
Billedet viser de Instagram posts hos de syv udvalgte influencers, hvilke har skabt mest engagement (likes og kommentarer).
 
1. Fælles fitness og musikquiz med Melvin Kakooza
Hele to gange om dagen formår komikeren Melvin Kakooza at samle danskerne via Instagram Live. Og danskerne flokkes, som var der gær og toiletpapir på tilbud. Virtuelt vel at mærke.
 
Coronafitness finder sted hver formiddag og musikquiz hver aften. Fælles for begge formater er, at komikeren inviterer en anden kendis med til at deltage live i begivenheden. Blandt andre Lukas Graham, Mads Langer, Medina, L.O.C og Mick Øgendahl er nogle af de mange, der har takket ja til at deltage i de meget underholdende formater.
 
 
Det tekniske setup er enkelt, og formatet bliver også meget en-til-en, hvor vi som modtager er tæt på deltagerne. Melvin styrer formatet og kører det ens hver gang.
 
Det imponerende er, at komikeren kan samle flere tusind danskere til formiddagsfitness. Hele 18.000 seere så med, da Mick Øgendahl deltog i coronafitness.
 
Et billede, der indeholder person, mand, foto, orangeAutomatisk genereret beskrivelse
 
Og det er ikke uden grund, at komikeren formår at engagere så mange danskere i fitness. Danskerne laver deres egne stories og viser, at de deltager i Coronafitness, @tagger Melvin Kakooza i opslaget – og så deler han det på sin egen story. Det skaber brugergenereret indhold, samhørighed og et fællesskab.
 
Danskerne tuner ind på Melvins Instagram Live for at få rørt kroppen og lattermusklerne. Og om aftenen quizzes der på musikviden, hvor der er præmier på højkant. What’s not to like!? 
 
Kæmpe cadeau til Melvin Kakooza for at samle så mange danskere to gange dagligt!
 
2. Cover challenge med Christopher 
En anden, der har formået at høste mange likes og kommentarer, er sangeren Christopher. Han har brugt sit sangtalent til at starte en cover challenge – men med en god blanding af selvironi og kærlighed sammen med sin kone, Cillemouse (Cecilie Haugaard).
 
Opfordringen med en cover challenge startede, da sangeren skulle finde en måde at aktivere sin kone på, inden hun begyndte at aktivere ham med at vaske gulv eller sko.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Christopher (@christophermusiccom) den

 
Og danskerne elskede kombinationen af, at de to kendisser brød ud i fælles duet. Selvom de i forvejen er et meget likeable par på Instagram.
 
Videoerne spredte glæde, og det er netop underholdning som dette, danskerne har brug for i en krisetid. Noget, hvor vi ikke skal tage os selv højtideligt. Hvis vi vil synge, så lad os synge – også selvom vi måske ikke har det største sangtalent. Det hele behøver ikke være så perfekt.
 
Kendisparret endte også på nationalt tv i en duet hjemme fra stuen midt i primetime lørdag aften på TV 2 til Danmark står sammen – et program, hvor danskerne sang sammen, hver for sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On national television tonight!! Proud of the bravest girl I know 😂😂😂❤️❤️❤️ @cillemouse

Et opslag delt af Christopher (@christophermusiccom) den

 
 
3. ”Anden keder dig” – med Anders Anden Matthesen
Lige i hælene på Christopher har vi den kendte komiker Anders Matthesen – også kaldet Anden.
Anden bruger sine sociale medier til at lave underholdende videoposts med jokes og bruger dem til at promovere sit komikervirke. Og corona-lockdown er ingen undtagelse.
 
For hvad skal danskerne egentlig fordrive tiden med, når de er derhjemme? Det har Anden en helt masse ideer til – selvfølgelig leveret med en stor skefuld humor og sarkasme.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tips og tricks til adspredelse og moro i det lille hjem - ved A. Matthesen #ståsammenhverforsig #blivhjemme #andersmatthesen

Et opslag delt af Anders Matthesen (@andersandenmatthesen) den

 
Formatet hedder Anden keder dig. Og det performer godt, da det alle er situationer, som størstedelen af danskerne gennemgår og oplever under lockdown.
 
Selvom ideen og indholdet er simpelt, så fungerer det, da indholdet er genkendeligt og relaterbart.
 
Hvor Melvin Kakooza bruger Instagram Live til at få mange seere og engagere danskerne, så formår Anden at engagere danskerne i sine umiddelbare videoposts på Instagram.
 
4. Stay in House med Cillemouse
Selvom modellen Cecilie Haugaard deltog i mandens cover challenge, så har hun faktisk også lavet sit eget coronaformat.
 
 
Stay in House med Cillemouse foregår live sammen med andre kendisser. Senest deltog Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt, hvor de to karrierekvinder fik en snak om, at alt ikke behøver at være så perfekt. Og særligt med et godt råd til de unge kvinder, der så med – lær at sige pyt.
 
Et billede, der indeholder person, indendørs, kvinde, fotoAutomatisk genereret beskrivelse
 
Cillemouse skaber et format, der opfordrer de unge til at blive hjemme og taler direkte til sin unge målgruppe: Alt er ikke perfekt i livet, og skab din egen lykke.
 
Og indholdet fungerer, fordi det er nærværende og personligt – og så kommer vi helt tæt på nogle store profiler.
 
5. Rockpaperdresses inviterer til morgenkaffe, morgendans, fredagsbar og pyjamasparty
Cathrine Wichmand, der på Instagram går under bloggernavnet rockpaperdresses, har taget initiativ til at skabe en virtuel dagligdag med faste sammenkomster med sine følgere.
 
Hver morgen kl. 8.00 drikker bloggeren morgenkaffe med sine følgere, hvorefter den står på en omgang morgendans.
 
Begge dele er for at starte dagen socialt og med et smil på læben, så vi alle kommer godt fra start.
 
Et billede, der indeholder skærmbilledeAutomatisk genereret beskrivelse
 
Arbejdsugen afslutter bloggeren med en virtuel fredagsbar, og om søndagen afsluttes ugen med en omgang fælles pyjamasparty til en film valgt af følgerne.
 
 
Det er godt tænkt at skabe en dagligdag sammen med sine følgere. Både for selv at oprette en dagligdag og samtidig lave engagerende indhold, hvor følgerne er med til at drikke kaffe, danse, drikke cocktails og se film.
 
Det skaber et fællesskab og en samhørighed. Og vi fortsætter med vores sociale arrangementer – bare virtuelt.
 
6. Jonas Risvigs masterclass
Instruktør og fotograf Jonas Risvig startede et masterclass-projekt for at få unge til at blive hjemme – et virtuelt klasselokale.
Den kreative ildsjæl havde en ambition om at bruge sin profil som en læringsplatform om kunst, skabertrang og kreativitet.
 
Her mødes Jonas virtuelt på Instagram Live med en række kendte kunstnere, hvor de deler deres bedste trick til at få succes – noget, der er en våd drøm for alle unge, der vil frem i livet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Da jeg startede mit MasterClass-projekt for at få unge til at blive hjemme, havde jeg aldrig turde håbe på, at så mange ville se med. Jeg havde heller ikke drømt om, at kulminationen blev en lektion med vores forhenværende statsminister. Det rører mig dybt, og jeg har nok ikke helt forstået det endnu. Til alle jer dygtige unge. Mit livs inspiration er min kæreste Emma og jeg savner hende. Da coronavirussen for alvor brød ud, besluttede vi, at hun, desværre som kronisk syg, bedst undgik smitte ved at forlade København – og mig. Dér forstod jeg alvoren. Og herfra udsprang ideen til at få jer unge mennesker til at blive hjemme og mobilisere jeres skabertrang gennem unikke online lektioner. Siden da har min uundværlige manusforfatter Cecilia (@cccclementine) og jeg, brugt min Instagram-platform til at afholde mit virtuelle klasselokale med digital håndsoprækning og livsbekræftende lektioner. Jeg har knoklet, kolapset i træthed, talt med søde journalister når jeg ikke talte med jer og jeg har elsket hvert sekund. Men når I læser dette, slukker jeg telefonen, pakker kufferten og drager mod Emma (@emmahelt) i Silkeborg. Tiden er inde til at isolere sig med sine nærmeste. Og selvom jeg har distraheret mig selv ved at stable det her projekt på benene, føler jeg mig stadig meget lille på en stor smuk planet. Min dybeste respekt går til vores hårdtarbejdende sundhedsvæsen, og jeg er beæret over, at kunne have bidraget til at støtte op om regeringens opfordringer. Men som alle jer andre har jeg også svært ved at være alene. Kreativitet kan meget. Men kærlighed kan mere. Af hjertet tak for opbakningen blandt seere, medvirkende og landets medier. Alle lektioner kan, for altid, findes på IGTV under @jonasrisvig og jeg glæder mig til at se jer igen når i får brug for mig 🤍

Et opslag delt af JONAS RISVIG® (@jonasrisvig) den

 
I det virtuelle klasselokale kan de unge lave håndsoprækninger – som var de i et klasseværelse – og stille spørgsmål til de succesfulde kunstnere, der deltager live i ’undervisningen’.
 
Med besøg af alt fra musikere og skuespillere til Danmarks første kvindelige statsminister, Helle Thorning-Schmidt, har Jonas Risvig formået at engagere de unge i livsbekræftende fortællinger.
 
Og det fungerer godt, når et format henvender sig direkte til en ung målgruppe, hvor vi skal være digitale og sociale sammen – noget, der klart har fået de unge til at engagere sig.
 
7. “99 problemer” med Thomas Skov 
Journalist og entertainer Thomas Skov har genoplivet en gammel kending fra sin podcastserie 99 problemer. Her byder Thomas velkommen til en række kendisser, hvor diverse problemstillinger og oplevelser i livet vendes. 
 
Selv kalder Thomas Skov det for en ’flugt’ fra COVID-19 – en hyldest til dengang, vi kun havde små problemer – og ikke en pandemi, der raserede landet.
 
 
Fra sit coronaskjul facetimer Thomas Skov dagligt med en ny gæst for at løse nogle problemer.
 
I en krisetid, hvor coronaen er vores alles overskyggende problem, husker entertaineren danskerne på alle de små problemer, der stadig dukker op. Det giver os et afbræk fra COVID-19 – noget, der kan hjælpe danskerne gennem lockdown.
 
Det er godt tænkt at fortsætte med et allerede eksisterende format og samtidig sætte store og små ting i perspektiv midt i en krisetid.
 
Flow-tv i nye klæder
Instagram er rødglødende med influencers, der alle kæmper om danskernes opmærksomhed – i en blanding af selv at fordrive tiden og underholde danskerne under corona-lockdown.
 
Fælles for dem alle er, at de skaber levende og engagerende indhold her og nu, da mange af deres events og sammenkomster foregår over Instagram Live.
 
Det må være flow-tv i nye klæder, da danskerne automatisk tuner ind på influencerens live for ikke at gå glip af underholdningen.
Det interessante er, hvordan influencerne inviterer hinanden indenfor og deltager i hinandens livesessions på kryds og tværs.
 
De deler gode ideer, livshistorier, ups and downs, synger sammen.
 
Alt sammen underholdning for at hjælpe danskerne gennem corona-lockdown. Det fungerer. Så tak for det.
Danmark står sammen – hver for sig – lidt endnu.

Relaterede artikler

Her er de mest likede politikere i Danmark - De største Facebook-profiler i dansk politik er samlet her. Facebook er stadig et enormt vigtigt politisk værktøj. Derfo...
Mette skaber SoMe-engagement som aldrig før - Siden Mette Frederiksen og hendes hær af coronakrigere trådte frem i Spejlsalen og lukkede store dele af Danmark ned, ha...
Adfærdserkendelser i lyset af corona - ”Hver eneste af os med vores opførsel og adfærd er med til at afgøre, hvornår vi kan åbne Danmark op.” Sådan sagde stats...
Sådan bruges adfærdsdesign i coronakampen - Håbløse virtuelle møder i privaten, paranoide indkøbsture, skænderier med partner og unger, håndvask ti gange dagligt, i...
Den digitale coronakrig er begyndt - Teknologi og digitale data bruges allerede i vid udstrækning i kampen mod corona. Smitteopsporing har fungeret i et tota...
Coronadukse og coronabøller - COVID-19 har udløst et ’ansvarlighedsdogme’. Fra både dronningen og statsministeren lyder budskabet: Vi skal opføre os f...
Coronakrisen kan enten smadre eller styrke dit brand - En virksomhed er i krise, når den står i en situation, som i alvorlig grad truer forretningen og omdømmet. Corona må sig...
Sådan kommunikerer du bedst gennem influencers - Influencers har utroligt meget at skulle have sagt i dagens mediebillede, og influencermarketing er efterhånden blevet e...
Nyt modefænomen: masken - Du behøver hverken at være kineser, popstjerne eller skuespiller i en dommedagsfilm for at tildække dit ansigt med en ma...
Kommunikér med kroppen - Sådan holder du et godt oplæg. Kroppen kommunikerer konstant. Og ofte kommunikerer den også noget, vi ikke ønsker, den s...
The Tessa Takeover - Tessa har forført hele DK med sine kilometerlange akrylnegle og boss bitch-attitude, men mest af alt med sin ægthed og e...
Skal dit brand være bange for Emma, David og Charli? - Flere SoMe-stjerner udvider CV’et med entreprenør. YouTube- og TikTok-stjerner lancerer egne virksomheder, brands og pro...
Er du blevet employee influencer på TikTok? - I dag findes der medarbejdere, der opnår så meget opmærksomhed om deres arbejdsliv på sociale medier, at de får en statu...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

44 JOB

Praktikant - analyse

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.