LinkedIn giver dig Groups - og fejl 404
LinkedIn har løsningen på det forkerte problem

Skrevet af
Du har ventet på den, og her er den. Endelig. App’en der skal gøre det lettere for dig at danne dig et overblik over dine grupper på LinkedIn. Og hvis du er en af dem, der er blevet mødt af en stor, grim fejl 404, når du har forsøgt at google dig frem til en forretningsforbindelse, har vi også et svar fra LinkedIn til dig.
På Facebook og andre sociale platforme har du længe kunnet dele information nemt og effektivt. Og nu er LinkedIn også hoppet med på vognen med en app til grupper.

LinkedIns nye app til grupper viser en strøm med aktiviteter i de grupper, du følger. Det er ikke helt til at gennemskue, hvordan strømmen er sorteret, men under fanen ’Groups’ får du serveret listen over de grupper, du er med i. Desværre er overblikket ikke særligt tillokkende – sammenlignet med Facebook – og det er heller ikke muligt at sortere i listen, så grupperne optræder i alfabetisk rækkefølge eller efter favoritter eller mest aktivitet.
 
 
 Overblik over grupper i hhv. LinkedIn og Facebook

Fanen ’Discover’ giver gode og relevante bud på, hvilke grupper du kan følge. Her er det tydeligt, at forslagene er baseret på de grupper, du i forvejen følger. Og her har LinkedIn-appen gjort sig en del mere umage end Facebooks app til grupper.
 

 
Discover: Forslag til nye grupper i hhv. LinkedIn og Facebook.

Det er ingen hemmelighed, at grupper på LinkedIn generelt er en udfordrende størrelse – både i forhold til funktionalitet og konkurrence fra andre medier som for eksempel Facebook og interne virksomheds-communities. Spørgsmålet er, om en app vil hjælpe? I LinkedIns app til grupper er der ikke ændret grundlæggende i funktionaliteten sammenlignet med det overblik, du får på web. Men om ikke andet kan app’en hjælpe dig med at få sorteret ud i de grupper, der giver dig mindre værdi, fordi den samlede strøm i app’en viser, hvilke grupper der har mest aktivitet. 

LinkedIn har et problem
Når nu du er i gang med at gøre dig klogere på LinkedIn, så tjek lige, om din Public Profile URL starter med dk eller www.
Lige nu har LinkedIn nemlig et problem med de danske præfixer. Alle danske LinkedIn-profiler har en url, der starter med https://dk  - dette lille dk forvolder en teknisk fejl, så url’en ikke fører ind til profilen – for eksempel fra en googlesøgning. I stedet dukker der en grim fejl 404-side op.

LinkedIns help center forklarer, at de arbejder på at løse problemet, men at de desværre ikke kan sige noget om, hvornår det bliver fikset. Så indtil da må du indtaste www i url’en i dit browservindue i stedet for den landekode, LinkedIn automatisk genererer. Fejlen er afhængig af, hvilken internetudbyder du bruger.


Fejlside, når Public Profile URL med ’dk’ anvendes (fx dk.linkedin.com/in/randihovmann)

Men hvad kan du selv gøre?
Du har ikke mulighed for selv at ændre landekoden i din egen public profile url, men du kan hjælpe den gode omdirigering på vej ved selv at ændre landekoden fra dk til www alle steder, hvor du linker til din LinkedIn-profil. Fx i din e-mail-signatur eller på medarbejderoversigten på hjemmesiden.
 

Relaterede artikler

Virkeligt voksne virksomheder er på LinkedIn - LinkedIn er netop kommet med en dansk brugergrænseflade, men der er stadig langt mellem de danske virksomhedssider. Har ...
Succesfuld selvfremstilling på Xing og LinkedIn - Har du og din virksomhed også profiler på Xing og LinkedIn? Hvis ja, giver en undersøgelse fra Aarhus Universitet dig se...
Glem alt om Facebook - Har du stadig ingen ide om, hvordan I kan bruge sociale netværk, så skal du nok ikke gå i gang. Enten egner jeres forret...
Like os lige på LinkedIn, ik’? - LinkedIn er erhvervslivets Facebook. Det er her, du folder dig ud professionelt – uanset om du er privatperson eller vir...
10 SoMe tools til journalisten - Sociale medier kan være et brugbart redskab i det daglige arbejde med at finde kilder, historier og debatter. Men hvorda...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

47 JOB

Internal Communications Manager

Se alle job Indryk job

Job

Kommunikationsrådgiver

Frist: 24. marts

Praktikant

Frist: Hurtigst muligt

Kommunikatør

Frist: 11. april
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.