Årets mest læste artikler

Det har på alle måder været et vanvittigt år. Et år, vi sjældent vil glemme. Men hvad har optaget os gennem karantænetiden og nedlukningerne? Hvad har underholdt og hjulpet os? Hvad har gjort os klogere? Hvad har vi læst? Her er listen over læsernes darlings – årets mest læste artikler.
De, der satte ord på året, vi sjældent vil glemme.
De, der satte ord på året, vi sjældent vil glemme.
1. Coronakrisens største backseat drivers, Timme Bisgaard Munk. 
 
Læsere: 34.663
 
 
Coronakrisens backseat drivers. Alle ved, hvem de er. Det er dem, der har siddet på bagsædet under hele coronakrisen og kloget sig på retningen. Direktøren for det hele, Kforums chefredaktør, Timme Bisgaard Munk, skriver her om de syv største corona-backseat drivers, der bare er pissetrætte af al det ‘vi-står-sammen-hver-for-sig’-pis. 
 
 
 
2. Din coronareaktion afhænger af din personlighedstype, Christian Groes-Green 
 
Læsere: 31.196
 
 
Mennesker handler og ser vidt forskelligt på hinanden under en pandemi, der kan ses som en undtagelsestilstand karakteriseret af en eksistentiel usikkerhed. Christian Groes, antropolog og lektor på RUC, giver et bud på, hvordan forskellige personlighedstyper tackler krisen forskelligt.
 
 
 
3. Kære Kforum. Hvad er boomer-sprog?, Jasmin Mortensen
 
Læsere: 19.612
 
 
Det siges, at den største form for smiger er imitation. Er det sandt, får boomers i disse dage uendelige mængder smiger. De unge har nemlig lært, hvordan man taler boomer-sprog og skriver med boomer-stil. Bedre endnu, de har observeret, hvordan en boomer agerer på internettet. Jasmin Mortensen, retorikstuderende ved Københavns Universitet, guider os igennem boomer-sproget. 
 
Link 
 
 
4. Svineriet blev skjult, Erik Valeur 
 
Læsere: 18.797
 
 
En lokal, forurenet dråbe i Vadehavet blev pludselig til en sag om landsdækkende spildevandsudledninger. De forurenende kommuner var gået meget stille med dørene. Jeg troede ikke, at miljønationen Danmark ville skjule et sådant svineri. Erik Valeur pensler spildevandsskandalen ud. 
 
 
 
5. Magtmennesket Mette, Timme Bisgaard Munk. 
 
Læsere: 17.771
 
 
I et forsøg på at springe over, hvor gærdet er lavest, satte Mette Frederiksen sig i Aftenshowets varme sofa for at forsvare sin håndtering af regeringens uagtsomme minkdrab. Det gik knap så godt. Timme Bisgaard Munk skærer politikernes aftenshows-strategi ud i pap – og fortæller, hvordan Mette Frederiksen dumpede den letteste af alle spin-prøver. 
 
 
 
6. SoMes ni største coronatrends, Astrid Haug
 
Læsere: 16.860
 
 
2020 blev året, hvor vi alle lærte at holde onlinemøder og webinarer, at internetshoppe og forsøge at få vores staycation til at tage sig lækker nok ud til Instagram. Men hvad er der ellers sket med sociale medier, og hvilke trends rykker i det cyberspatiale univers? Her peger Astrid Haug, SoMe-ekspert, på ni trends, som påvirker den måde, organisationer og virksomheder arbejder med sociale medier på. 
 
 
 
7. Derfor elsker vi emojis, Bent Fausing
 
Læsere: 15.907
 
 
Emojis er blevet en prominent del af menneskelig kommunikation, og vi er siden den første emojicon i 80'erne kun blevet gladere for at supplere tekst med smileyer og ikoner. I 2015 valgte Oxford Dictionary en emoji som årets ord, og coronapandemien har fået vores forbrug af emojis til at stige gevaldigt, da onlinekommunikation blev en endnu større del af vores hverdag. Bent Fausing, lektor emeritus, Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, skriver i denne artikel om, hvad emojis kan, og hvorfor vi elsker at bruge dem.
 
 
 
8. Slipsedrengene slår til igen, Maria Mackinney-Valentin
 
Læsere: 14.820
 
 
Nogle bærer stadig deres slips med stolthed. Folk som Martin Bigum, Mikael Bertelsen, Søren Pind, afdøde Mads Holger og mediemennesket Mads Brügger har valgt slipset til. Hvorfor det? Maria Mackinney-Valentin, lektor ved Kunstakademiets Designskole, præsenterer ny forskning, der har søgt svaret. Det er et spørgsmål om social identitet og ideologi.
 
 
 
9. Sådan spinner Støjberg sig uskyldig, Christian Kock
 
Læsere: 13.180
 
 
Uklarhed. Flertydighed. Afledning. Underforståelse. Misvisende betegnelser. Disse er nogle af de midler, hvormed en politiker kan skabe en verden af alternative fakta i hovederne på mange mennesker. Christian Kock, professor i retorik ved Københavns Universitet, piller i denne artikel Støjbergs spin fra hinanden, som kun Christian Kock kan gøre det. 
 
 
 
10. Den svære kunst at være helt enkel, Hanne Roer
 
Læsere: 12.861
 
 
Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, har længe været kendt for sit store kommunikationstalent og som en leder, der mestrer den vanskelige balance mellem saglighed og personligt engagement. Vi skal ned i de mest basale greb i den retoriske værktøjskasse for at forstå det særlige ved hans enkelhed. Hanne Roer, lektor ved Institut for Kommunikation ved Københavns Universitet, forklarer, hvorfor Brostrøm er en af Danmarks skarpeste kommunikatører. 
 
 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også