Kommunikationsspeciale om flytninge- og migrantkrisen i film og litteratur
Vejen til Europa

Skrevet af

Liva Johanne Ehler Molin

1 artikler

0 indlæg

Specialet undersøger, hvordan den såkaldte flygtninge- og migrantkrise er blevet behandlet i kunst- og kulturprodukter i de seneste to-tre år.
Specifikt fokuserer specialet på filmiske og litterære værker, der på forskellig vis bearbejder situationen ved Europas grænser, og det faktum at et rekord stort antal mennesker de seneste år har valgt at krydse grænserne til denne verdensdel og søge asyl i Europa i håbet om et bedre liv.
 
Hvordan bliver de mennesker, der flygter eller migrerer, repræsenteret i kunsten? Og hvad kan vi bruge disse kunstneriske vidnesbyrd og fiktionsfortællinger til i forsøget på at forstå og navigere i en globaliseret tid, hvor mange på den ene side drives på flugt, mens andre tiltrækkes af det gode liv i Europa?
 
Det er nogle af de spørgsmål, som specialet søger at besvare gennem dybdegående, komparative analyser af fire udvalgte fiktions- og dokumentarværker.
 
Specialet er skrevet af Liva Johanne Ehler Molin ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på KU. Specialet er vurderet til karakteren 12.
 

Giv din stemme

11 stemmer
4,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

50 JOB

Videojournalist

Se alle job Indryk job

Job

Studentermedhjælper

Frist: 19. august

Presse- og SoMe-konsulent

Frist: 19. august

Grafisk designer

Frist: 25. august
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.