Kommunikationsspeciale: En undersøgelse af narrativerne bag Nuuks brand
Hashtag ColourfulNuuk

En undersøgelse af narrativerne bag Nuuks Brand, og sociale mediers indvirkning på destinationsbranding.
Specialet omhandler visuelle narrativer i branding, og hvordan brugergeneret indhold er med til at påvirke et brands image på sociale medier. Helt specifikt er jeg interesseret i at undersøge hvordan turismeorganisationers fremtidige arbejde, med branding på sociale medier, bliver påvirket af brugerne. I specialet tager jeg udgangspunkt i Visit Greenlands sociale mediekanaler, med fokus på deres kampagne #ColourfulNuuk. Gennem et kvalitativt studie, undersøger jeg, hvordan visuelle narrativer bliver brugt til at fortælle om Nuuk som destination, og hvordan brugerne er med til at udvide brandet.
 
Problemformuleringen drejer sig om, de narrativer der bliver konstrueret om Nuuk i forbindelse med kampagnen, og hvordan destinationsbranding kan rumme brugergeneret indhold og sociale medier. Specialet er på den måde to-delt – analysen handler om casen, og diskussionen handler om brugergenereret indhold og branding på sociale medier.
 
Mere specifikt undersøger første del, hvilke visuelle narrativer der bliver konstrueret af både Visit Greenland og brugerne, og herunder hvilke forskelle der er at finde, og hvad det betyder i forhold til at se Nuuk som et sammenhængende brand. Mit teoretiske fundament er formet af Michael Bamberg, Emma Kafalenos and Cindie Aaen Maagaard. Undersøgelsen viser at brugerne på Visit Greenlands kanaler, og Visit Greenland konstruerer mange af de samme dominante narrativer omkring Nuuk som brand. Imidlertid viser specialet også, at onlinebrugere forhandler og genforhandler fortællinger, som gør at Nuuks brand ikke kan ses som sammenhængende.
 
Med Visit Greenland som case undersøger anden del, hvorvidt sociale mediers indtog i destinationsbranding giver anledning til revision af destinationsbranding. Her tager jeg udgangspunkt i Mary Jo Hatch og Majken Schultz VCI-model. En model som ofte bliver brugt, og ligger til grund for mange andre modeller indenfor branding. I diskussionen udfordrer jeg modellen, da den netop ikke tager med, at brandets omverden kun bliver tænkt ind i én af delene, og tillader ikke at stakeholders og interessenter kan påvirke andre dele af modellen, samtidig er modellens endelige mål et sammenhængende brand. Med sociale mediers indtog er det tydeligt, at dette ikke er muligt, da platformene netop ligger op til co-branding og branding på sociale medier, og et sammenhængende brand ikke længere er fokus, men nærmere en branding der er tilpasset den enkelte. 
 
Specialet er skrevet af Tine Maria Dührr, der er uddannet fra Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, Roskilde Universitet. Specialet er vurderet til karakteren 10. 
 

Relaterede artikler

Kan hygge rebrande Danmark? - Danmark har de seneste måneder befundet sig i en international mediestorm, der blot bliver stærkere dag for dag. Den er ...
#onefingerchallenge - En ny, vovet udfordring har set dagens lys. Betegnelsen er #onefingerchallenge, der basalt set beskriver udfordringens f...
Brand fuck ups 2016 - Alt gik galt i 2016 - vejret var for varmt, EM-fodbolden for kedelig og flere kæmpestore popstjerner alt, alt for døde. ...

Giv din stemme

6 stemmer
4,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

69 JOB

Journalist

Se alle job Indryk job

Kursus

Gratis morgenmøde: TikTok til strategisk brug – skal/skal ikke?

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Ugens profil

Grith Enemark

1.juni tiltrådte Grith Enemark som kommunikationschef i PROSA, forbundet af it-professionelle. Hun kommer  fra en stilling som Head of Communications hos Nationalt Genom Center, en styrelse under sundhedsministeriet.   

Job

Digital Marketing Projektleder

Frist: 15. august

Kommunikationsmedarbejder

Frist: 10. august

SoMe-manager

Frist: 18. august
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.