Ugens ananas: Kirstine Leth Schütze

Hvem er k-branchens rising stars? Hvor arbejder de, hvad er deres visioner for branchen, og hvem ser de op til? Kforum har sat en stafet i gang - og denne uges k-komet er Kirstine Leth Schütze.
Kirstine Leth Schütze er ugens ananas i egen juice. Foto: privat
Kirstine Leth Schütze er ugens ananas i egen juice. Foto: privat
Navn: Kirstine Leth Schütze
Alder: 25 år
Titel + arbejdsplads: grundlægger, bogholder, callcenter, runner, a-shoulder-to-cry-on, assistent og chefredaktør hos Papercut Issues. Bartender på Cafe Dyrehaven, Global Shaper under WEF, single og sceneskræk.
Uddannelse: bachelor i filosofi med tilvalg i økonomi fra Københavns Universitet.
 
Jeg valgte k-branchen, fordi… Jeg tror ikke bevidst, at jeg har valgt kommunikationsbranchen. Jeg tror mest af alt, at jeg er endt her på grund af andre valg. I 2014 startede jeg magasinet Papercut Issues med min gamle makker Ida Bom. Vi var trætte af de klassiske dameblade og ville derfor lave noget helt andet. I dag er det blevet et visuelt univers for personlige fortællinger omkring stereotyper, normer og tabuer, hvor modige personer føler, de kan tale om de sårbare og rå tematikker i livet.
 
Da vi startede, vidste jeg ikke, at jeg i dag skulle lave podcasts, interviews, oplæg, årsregnskaber og Instagram-opslag, men disse opgaver er helt klart vokset på mig. Gennem Papercut Issues kan jeg både arbejde med store armbevægelser, men også fordybe mig i vores åndehuller og universer.
 
 
Jeg er valgt som ananas, fordi Sarah Buthmann har sendt en stafet efter mig. Vi har arbejdet sammen på Papercut Issues et par gange. Jeg er stor fan af hendes arbejde og hendes måde at fremhæve rå og uperfekte vinkler.
 
Om ti år er jeg måske på den anden side af planeten. Jeg tror, jeg har et ydmygt håb om at kunne tjene min egen løn gennem Papercut Issues. Jeg prøver ikke at bruge tid på at tænke over, hvor jeg er om ti år. Jeg tror mest af alt, at det bremser mig i at tage chancer og prøve nye ting af. Lige nu er det dét her, jeg synes, er fedt.
 
Min vision for k-branchen er svær at give et entydigt svar på. At fokusere på målet og ikke på midlet. At det hele ikke gøres på samme måde under forskellige formål, så alle platforme ikke fyldes op med influencer-kampagner og kreative samarbejder.
 
Jeg tror, mange i dag føler et kommunikations- og medie-overload. Jeg tror på betydningen af at efterlade et negativt rum. Et rum uden ord, formidling og forklaring. Det kan også bære en stor mening.
 
Jeg er vild med individer, der tager chancer og står op for sig selv og andre. Derudover elsker jeg formidling, der formår at forklare det, vi alle sammen tager for givet. De helt nære, strukturelle eller hverdagsagtige ting og ord, som vi alle bruger eller er spundet ind i, og som vi ikke har sat spørgsmålstegn ved.
 
Jeg har svært ved at tolerere hykleri, ignorance og passivitet. Særligt hos mig selv. I princippet har jeg svært ved at tolerere troen på, at man kan forholde sig neutral.
 
 
Ti k-folk, jeg vil fremhæve:
 
  1. Mette Vinther er kort fortalt en stjernefortæller. Hun har været en del af Papercut Issues stort set fra begyndelsen. Hun er egentlig læge og uddannet fra medicin, men samtidig er hun en person med ordet i sin magt. Hun kan formidle ting, som du ikke vidste eksisterede, på den mest indtagende, humoristiske og samtidig lærerige måde.
     
  2. ASATT: A Seat At The Table er en podcastserie skabt af Stephanie, Naima og Ingrid. Det er ikke fordi, at jeg kender dem personligt, men fordi jeg er kæmpe fan. Kort fortalt sætter de ord på, hvordan det er at være en minoritet med afrikanske rødder i dagens Danmark. Jeg elsker at lytte til deres umiddelbare og unikke rum af politiske og personlige samtaler.
     
  3. Christina Thers Hoffmann er uddannet i retorik fra KU. Christina kontaktede mig i opstarten af Papercut Issues med en forespørgsel om, vi ikke manglede nogen til at læse korrektur på vores artikler. (Det gjorde vi helt sikkert.) Men ikke nok med, at Christina har læst korrektur på alle tekster og artikler på Papercut Issues, så udviklede hun også en unik arbejdsform inden for projektet, hvor alle nye skribenter fik personlig sparring med på vejen.

    Flere skribenter er kommet til mig for at høre, hvem hende Christina er. Jeg synes, hun formår at sætte sig selv i baggrunden for at give andre en stemme, hvilket jeg finder meget beundringsværdigt.
     
  4. Peter Stanners var tidligere chefredaktør på The Murmur. Han er en person med hjertet på det rette sted, og så synes jeg, at han fokuserer på nogle fede tematikker. Han er god til at sætte spørgsmålstegn og finde nye vinkler, som jeg ikke selv havde tænkt det.
     
  5. Ida Bom er min gamle makker på Papercut Issues, som jeg startede det hele op med. I dag arbejder hun på DR Dokumentar med indkøb af de sejeste dokumentarer. Hende vil jeg gerne fremhæve for at have sindssygt mange ben i næsen og et godt øje.
     
  6. The Lake Radio for at være en helt optursalternativ radiokanal for lyd og musik. (Tjek dem ud!)
     
  7. Signe Amtoft har jeg egentlig kendt i mange år, men lærte hende først rigtigt at kende gennem arbejdet med Papercut Issues. Jeg synes, hun har taget nogle modige valg de sidste par år, hvilke jeg beundrer styrken i. Lige nu laver hun sin egen podcastserie, "17", der er interviews med gode mennesker om, hvordan de startede med at være voksne mennesker.
     
  8. Kvinder i dialog er en gruppe af kvinder med og uden niqab (muslimsk ansigtsbeklædning), der ønsker dialog med den brede befolkning. De har startet en Facebookgruppe for at sætte en dialog i gang omkring niqab, ”tildækningsforbuddet” samt diskrimination af muslimer i samfundet. Jeg synes, de er sindssygt seje og skal fremhæves for at tage mikrofonen.
     
  9. Sarah Stenfeldt er fotograf med et rigtig, rigtig fint øje. De små åndehuller, detaljer og øjeblikke. Jeg var ret stor fan af hendes weather channel, “morning_will_come_”, hvor hun fotograferede den samme udsigt fra sit værelse i Spanien hver morgen. Hun er lige hjemvendt fra Spanien, og jeg glæder mig til at se mere til hendes arbejde i DK.
     
  10. Olav Hesseldahl er engagementsdirektør på Ungdomsbureauet. Han arbejder med at engagere unge omkring samfundsproblematikker, viden og politik. Det er blandt andet Ungdomsbureauet, som står bag Ungdommens Folkemøde, hvor unge mødes og diskuterer politik og samfund. Jeg synes, Olav er en person, der kæmper for en stor vision og har formået at gøre det på en nærværende og jordbunden måde. Derudover er han bare en god person med hjertet på det rette sted. Jeg vil derfor gerne give stafetten videre til ham.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også