Hvad ville k-folk gerne have fundet på i 2022?

Hvad gad kommunikationsfolk godt have skrevet, lavet, udviklet eller tænkt i 2022? Hvad er de vildt misundelige over, at andre har lavet? Sidste år var et begivenhedsrigt år for kommunikationsbranchen, både i Danmark og globalt. Men selvom noget er last year, kan det godt være så genialt, at ens k-kollegaer lige må nikke og give et påskønnende tip med hatten for at anerkende k-kreationen. På Kforums grønne liste har vi adspurgt syv k-folk om, hvad de er grønne af misundelse af, at andre har lavet i 2022:
Mange fantastiske opfindelser, koncepter og idéer har set dagens lys i året der gik. På Kforums grønne liste hædrer kommunikationsfolk de bedste af dem. Illustration: Alexander Nordahl
Mange fantastiske opfindelser, koncepter og idéer har set dagens lys i året der gik. På Kforums grønne liste hædrer kommunikationsfolk de bedste af dem. Illustration: Alexander Nordahl

Origin Story, Podmasters 

 
Podcasten Origin Story kan findes på www.podmasters.co.uk/origin-story
 
I en tid, hvor ord bruges til mudderkastning, begreber formes efter forgodtbefindende, og sproget våbenliggøres, ville jeg gerne have lavet denne podcast. Hver episode sætter skarpt på et ord, der i den politiske debat er blevet et magtfuldt våben, som låser modstanderne fast, stækker dem og vender deres egne argumenter mod dem selv. Jeg ville gerne skrælle lag efter lag af ordene og gennem en historisk og sproglig arkæologisk undersøgelse gennemskue, hvordan deres betydning ofte er vendt på hovedet og er blevet politisk potente. Jeg ville især gerne have lavet afsnittene om kulturkrig, satire og woke. 
 

 Jakob Sand Kirk, strategisk og politisk rådgiver 
Cand.scient.adm. 

 

James Webb-teleskopet 


 

James Webb teleskobet sendt i kredsløb i slutningen af 2022. Billleder kan blandt andet findes på teleskopets instagram. Foto: NASA 

Bare jeg havde opfundet James Webb-teleskopet og havde rettighederne til billederne af universet, som vi modtog i år. Jeg ville først og fremmest offentliggøre dem på Instagram mellem stilleben og billeder af tapeter, artige børn, aftensmad og solnedgange med én sætning: Hold my beer. Og da jeg på en måde godt kan være misundelig på andre damer, der kan leve af at tage nydelige billeder og fyre en kliché af i ny og næ, så er der vel happy hour på den grønne gift.  


 
Mette Kirstine Goddiksen, journalist 
 
 

 
En af Svend Brinkmanns Facebook-updates 


Brinkmann skriver ting, der er så kloge og fornuftige og så meget på linje med alt, hvad jeg selv synes om livet, medierne, tiden og filosofien, at jeg har måttet pause ham flere gange for at dæmpe mine mindreværdskomplekser. Det eneste, jeg har på den professionelle front, som han ikke har, er en kandidatgrad i filosofi, men det har han kompenseret umådeholdent og ubeskedent for ved at skrive nogle af de mest populære filosofibøger i Danmarkshistorien. 


  Thomas Telving, filosof og forfatter med speciale i etik og AI, @thomastelving 
 


 
Financial Times’ hacker-simulator  


Prøv selv hackersimulatoren på Financial Times' hjemmeside

Den er superfed; den gad jeg godt at have lavet. Et legende- og interaktivt element, som giver sved på panden, mens man skal prøve at redde den fiktive virksomheds data fra grådige, anonyme hackere.  
Det format kan overføres til andre områder, men jeg synes, der er for lidt af det – og jeg har jo heller ikke selv fået lavet en simulator i 2022…. 
 
Astrid Haug , strategisk rådgiver, sociale medier og digital transformation 
Cand.mag. i medievidenskab 

 


Kronprinsens kongetale 


Jeg gad godt at have skrevet den tale, som kronprins Frederik holdt for sin mor i anledningen af hendes 50-årsjubilæum. Jeg ville i hvert fald gerne have hjulpet ham med det. Måske ville talen ikke nøjagtigt lyde, som den kom til, men næsten – og jeg ville helt sikkert holde fast i blandt andet: ”Du mestrer ordet. Jeg mangler det af og til. Du er til klassisk. Jeg er til rock”. I den tale fremstod kronprinsen som konge, og mange fine balancer fungerede fremragende, så ordene var såvel højtidelige som personlige, reflekterende og fremadskuende. 
 
Mikkel Jørnvil, kultur- og kommunikationsdirektør 
Diplomjournalist 

 


BeReal   

 
BeReal er det nyeste skud på stammen af sociale medier. Det tog ungdommen med storm i 2022
 
 
Den franske sociale medie-app BeReal forhindrer poleret SoMe-indhold ved at bede brugerne om at dele, hvad de rent faktisk i virkeligheden laver, på et tilfældigt tidspunkt hver dag. Banaliteten giver en vis intimitet og autenticitet, der mangler på andre platforme med poleret selviscenesættelse. BeReal havde en topplacering på App Stores gratis downloadliste i sommeren 2022. 
 
Christian Sophus Ehlers, ekspert i fundraising 
Cand.scient.adm. 

 


Lena Lindgrens bog Ekko 

 
Kilde: Straarup og Co. 
 
Jeg har gennem 25 år, tre bøger og ufatteligt mange Kforum-artikler forsøgt at gøre teknologiverdenen forståelig og spændende for mennesker, der ikke nødvendigvis interesserer sig særligt meget for teknologi. Jeg blev derfor en lille smule grøn, da jeg i 2022 læste Lena Lindgrens suveræne essaybog Ekko om algoritmer, Silicon Valley, Peter Thiel og den franske Stanford-filosof René Girard. Bogen er begavet, inspireret og formår med essayets klassisk prægnante kraft at spidde den digitale verden som en græsk hoplit.  
 
 
 
Peter Svarre, forfatter, foredragsholder og digital strategikonsulent 
Master of International Affairs/cand.scient.pol. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også