Kærlighed over Zoom
Nyt ord til dating-ordbogen: zumping

I takt med, at dating blev digitalt, blev dumpningen også digital. Foto: GettyImages.

Dating har indtaget det digitale rum, og videomøder er blevet en legitim kilde til kærlighed. Men hvis der er knas i kærlighedsforbindelsen, så kan et Zoom-opkald også være løsningen. Kforum zoomer ind på det nye begreb i den digitale dating-ordbog: zumping.

Zumping 101
Christiane Vejlø listede sidste efterår den digitale dating-ordbog på Kforum, men det er allerede tid til at tilføje en ny term: zumping.

Ikke alle forhold udvikler sig til karantænekærlighedshistorier, og den nye trend zumping viser, hvordan flere vælger at ende forhold over videomøder.

 

 

I takt med, at dating blev digitalt, blev dumpningen også digital. Zumping er for dem, der har respekt nok til ikke gøre det forbi over SMS, men ikke nok til at mødes med to meters afstand. Niveauet bedre end et telefonopkald.

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs Julias skriv om oplevelsen af at blive zumpet her.

 

Inden coronapandemien har mange langdistanceforhold måttet lade livet på denne måde, da måden kan være det bedste alternativ til den gode gamle ansigt til ansigt-samtale.

 

Nogle mener, at vi ikke har behov for et begreb, der dækker over, at ”det er ikke dig – det er mig” har fundet et nyt medie:

 

 

Køber vi alligevel zumping som datingbegreb, har Swoon følgende råd til dig, der overvejer at zumpe din partner:

 

  1. Timing

Karantæne er ikke lig kedsomhed. Sørg for, at du tager hensyn til din partners skema, så personen har tid til at processere, hvad du siger inden næste møde eller time.

 

  1. Vær forberedt

Kom miskommunikation i forkøbet ved at forberede dig på, hvad det helt præcist er, du har på hjerte – eller netop ikke på hjerte. Vær klar, men kærlig, og vær klar på at svare ærligt på eventuelle spørgsmål.

 

  1. Giv plads

Reflektér over, hvilket forhold du ønsker, I har fremadrettet. Har din nu ekspartner brug for plads, så giv den. Selv, hvis du gerne vil være venner, så er det op til din ekspartner at tage den beslutning.

Savner du en generel guide til break-up og sociale medier, så finder du den lige her på Kforum.

 

Kærlighed ved første klik
Zumpings eksistens understreger, at coronapandemien har gjort dating endnu mere digital, end den var i forvejen. Men videomøder kan selvfølgelig bruges til andet end at afslutte forhold.

 

Nogle finder kærlighed ved første klik, når første date bliver over webcam. Som mediet GQ skriver om den gode første digitale date: “Love at first Zoom is possible”.

 

Videomøder bliver i disse dage også mange pars redning. Eksempelvis vælger nogle par at afholde Zoom-bryllupper i stedet for at aflyse.

 

Zumping og Zoom-bryllupper viser, hvordan alle aspekter af datinglivet er blevet digitaliseret. Både de lykkelige og ulykkelige.

 

Danmark er ved at åbne gradvist op, og efter, Søren Brostrøm den 20. april erklærede, at ”sex er sundt”, har singlerne kunnet øjne muligheden for at vende tilbage til et normalt datingliv. Tiden vil vise, om det digitale datingliv var en midlertidig nødløsning, eller om zumping og Zoom-bryllupper bliver et fast alternativ til de traditionelle fysiske måder at date på.

 

Sluttende listes nogle af de frit tilgængelige programmer og artikler, der er produceret om danskernes karantænekærlighed. Både til dig, der skal giftes, og dig, der er så single, du ikke ved, hvor du skal starte:

Relaterede artikler

Er du til junkfood eller regnbuer? - Dine emojis fortæller en hel del om dig og måske også det, du helst ville undgå blev fortalt. Fx om du er celeb-fikseret...
Tager du lige en skilsmisse-selfie? - Må jeg gøre det forbi på Facebook? Hvordan fortæller jeg vores omgangskreds, at vi ikke længere er et par? Må jeg skrive...
Knald eller kærlighed på Tinder - Med dating-appen Tinder har det aldrig været lettere at komme i kontakt med nye mennesker. Det kan dog være svært at ski...
Er din dating DTR, DTF eller Deepliking? - Går du og sender flirtende signaler helt uden at vide det? Liker du for mange og for gamle billeder? Kender du tegnene, ...
Derfor orker du ikke flere videosamtaler - Videosamtaler er monolog på monolog, uanset hvor meget vi forsøger at kompensere for det. Læs her om, hvorfor videosamta...
Zoom Fatigue – Hudsult på overarbejde - Da jeg voksede op, havde vi Danmarks Radio som eneste kanal og fik kun lov til at se fjernsyn om aftenen. Nu sidder mang...
COVID-19: Bogreolen er det nye powersuit - Vores private gemakker er under COVID-19 blevet mødelokale for hele verden. Pludselig er det blevet afgørende, at vi kan...
Ellemanns SoMe-handicap - Med over 80.000 nye følgere er statsminister Mette Frederiksen under corona-lockdown stormet frem på Facebook. Med 212.0...
Er du blevet wokefishet? - Du swiper dig igennem et hav af ligegyldige Tinder-profiler, og pludselig ser du ham. Han er ikke ligesom de andre dreng...

Kommentarer

Udvalgte job

Kommunikationspartner

SKI

Frist: 30. oktober

Studentermedhjælper

Terma

Frist: Snarest muligt

Praktikant

KREAB

Frist: 28. oktober

Studentermedhjælper

DTU

Frist: 18. oktober

Pressechef

Danner

Frist: 23. oktober

Få nyhedsbrev

50 JOB

SoMe-ekspert

Se alle job Indryk job

Kursus

Strategisk brug af TikTok til branding og markedsføring

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.