Investerer i olie og gas
Danske Bank beskyldes for greenwashing

Det er nødvendigt at investere i olieselskaber, for at de kan omstille sig i mere grøn retning, lyder svaret fra Danske Bank. Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Skrevet af

Tine Brødegaard
Journalist

254 artikler

0 indlæg

Markedsføringen af sig selv som bæredygtig hænger ikke sammen med Danske Banks investeringer, mener lektor ved CBS på baggrund af en ny undersøgelse, som Mellemfolkeligt Samvirke har udarbejdet for DR.
Hænger Danske Banks udsagn om bæredygtighed sammen med at investere i 8,4 mia. kroner i selskaber, der leder efter ny olie og gas? Nej, mener Steen Vallentin, lektor ved Copenhagen Business School (CBS) og leder af Center for Bæredygtighed. 
 
Banken har desuden stemt nej til flere klimaforslag ved olieselskabernes generalforsamlinger, skriver dr.dk
 
"Det kommer til at minde meget om "greenwashing"," siger Steen Vallentin til dr.dk. 
 
Banken får også kritik fra Tim Whyte, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke, der har lavet undersøgelsen af investeringerne for DR.
 
Han påpeger, at det bliver svært at nå klimamålene i Parisaftalen, som Danske Bank støtter op om, hvis man investerer milliarder i udvidelsen af olie, kul og gas. 
 
Ifølge Mads Steinmüller, der er Danske Banks chef for aktivt ejerskab, er det nødvendigt at investere i olieselskaberne, så de har ressourcer til at omstille sig i en mere grøn retning. 
 
Også andre medier har i den senere tid bragt kritiske artikler om Danske Bank på klima- og miljøområdet. I december skrev Information, at "Danske Bank ligger i bund i ny international rapport om klima og biodiversitet". Finans har desuden sat fokus på, at banken investerer i selskaber, der leder efter olie- og gasfelter i Arktis.
 
I den forbindelse understregede en talsperson for banken, at: "vi trækker vores finansiering, hvis der etableres en større olieproduktion i Arktis eller andre skrøbelige egne. Derimod støtter vi op om, at verdens energiproducenter gradvis skal erstatte fossil energi med bæredygtige alternativer."
 
 
 
 

Relaterede artikler

Kender du greenwashing-typen? - Greenwashing bliver stadig mere sofistikeret og sværere at gennemskue. Det er et kæmpestort problem for den grønne omsti...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

49 JOB

Student assistant - digital design and copywriting

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.