Interactive Touch Wall i Københavns Lufthavn
CPH's interaktive touch wall

Skrevet af

Karolina Szymbor

1 artikler

0 indlæg

Specialet analyserer og evaluerer en ny digital kommunikationsplatform, en Interactive Touch Wall i Københavns Lufthavn. Denne er af lufthavnen og Københavns Kommune er tiltænkt som et alternativ, der skal erstatte medarbejderne i lufthavnens turistinformation, og tilbyde højkvalitets automatiseret turistinformation.
I samarbejde med lufthavnen og Københavns Kommune analyserer og evaluerer specialet den første fuldt fungerende prototype af platformen, der er monteret i bagageområdet i ankomsthallen i lufthavnen. Baseret på teorier og metoder om brugervenlighed, brugeroplevelse og interaktionsdesign, analyserer specialet interaktive digitale displays som kommunikationsprodukter, og opstiller en analysemodel for at analysere og evaluere protypen. 
 
En stor udfordring er at platformens brugere kommer fra hele verden, har meget kort tid til at lære og anvende systemet før deres baggage
ankommer og at meget andet konkurrerer om deres opmærksomhed i den travle ankomsthal. Specialet anvender en struktureret kombination af onsite observationer, interviews og usabilitytesting til at undersøge brugeroplevelsen og brugervenligheden for tilfældigtudsvalgte rigtige brugere i lufthavnen.
 
Indholdet og navigationsstrukturen i prototypen analyseres endvidere med udgangspunkt i teori og metoder fra Informationsarkitektur. Baseret på disse undersøgelser påpeger specialet en række fejl og uhensigtsmæssigheder i prototypen, og kommer dels med en række konkrete anbefalinger til ændringer i den eksisterende prototype, og dels med et forslag til et komplet alternativt redesign, der bedre kan bringe brugernes ønsker og interessenternes mål i harmoni. Specialets resultater og konklusioner er blevet positivt modtaget af de ansvarlige fra Københavns Lufthavn og Københavns Kommune og bliver anvendt til at forme den videre vision i projektet.
 
Læs hele specialet her
 
Specialet er skrevet af Karolina Szymbor, Human Centered Informatics ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet, og har fået karakteren 12. 

Giv din stemme

8 stemmer
4,1/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

72 JOB

Studerende

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.