Hvad skal du læse til sommer?
Listen over alle lister

Du trænger til det store internationale overblik, så du ikke ender med en bog af Svend Brinkmann med ham selv på forsiden. Vi har derfor samlet læselisterne for de største, klogeste og mest elskede medier i verden. Kilde: NY-Times.

Skrevet af
De, der læser mange bøger, lever mange liv. Du ved bare ikke, hvilket liv og hvilken bog du skal leve med denne sommer. Du aner det ikke lige nu og frygter derfor at stå ubeslutsom og desperat til slut i Rønne Bog & Idé. Ergo, du har brug for et overblik over, hvad der er værd at læse fra medier og mennesker, som er værd at læse. Du trænger kort sagt til det store internationale overblik, så du ikke ender med en bog af Svend Brinkmann med ham selv på forsiden. En trist tam skæbne, du bør, kan og må undgå, så du ikke spises af med WA, Information og Politikens provinsielle kulturdækning. Du er og bliver et cry bedre end dem og deres skodanbefalinger. Her er derfor Kforums sommerlæselisteliste 2021. Vi har samlet læselisterne for de største, klogeste og mest elskede medier i verden. Ja, for hvad anbefaler FT, WSJ, The Guardian, Vogue, du skal læse, som er værd at læse denne sommer? Altså medier og anbefalinger, som matcher dig og din åndelige sommer i dyb mindful balance. Flere af sommerlæselisterne er desværre bag betalingsmur, men det er jo bare endnu en god grund til at upgrade dit medieforbrug til den højst mulige internationale standard.

FT: Bøger fra, om og for 1 %, som holder 100 %

Verdens bedste avis Financial Times udgiver verdens bedste sommerbog liste med et utal af kloge kategorier og anekdoter. Det er et godt sted at starte, for FT er 1 %-elitens svar på en hæderlig boghandel med internationalt udsyn.
 

NYT:  Hvad føler de på den store græsplæne i Central Park nu?

New York Times har en bogredaktion med en forfinet sans for, hvad der sker i vores allesammens mentale New York. Læs dem, og du er med på, hvad der læses, tænkes og føles her og nu i Central Park og Brooklyn. Altsammen brudt ned på genre og situationer.
 

The Washington Post: Demokrati dør i mørket, men bøger lever i sommersolen

“Democracy dies in Darkness” er Washington Posts slogan. Det lyder lidt patetisk nu her post-Trump, men lad det nu ligge. Bøger lever i sommersolen. WP er en af verdens bedste aviser, som også har samlet en udsøgt sommerlæseliste. Bare godt.
 

The Guardian: ræverød, romantisk og rasende godt begavet bogvalg

Hvis en gammel marxistisk professor i historie var en avis, ville han være The Guardian. Det bliver ikke mere rødt, kritisk og rasende godt begavet end dette. Deres boganbefalinger er centrum-venstres mentale cockpit de næste mange år, og ikke mindst denne sommer.

 

Hvilken sommerstrandbog får du, hvis du parrer forretning og strategi?

Personligt er jeg stor fan af businessmediet Strategy+Business. Det er klogt som Harvard Business Review, men mindre varmluft og mere konkret problemorienteret. Det gælder også deres sommerboganbefalinger, som år efter år fanger tidsånden. Her dækkes og indfanges de vigtigste dagsordener for alle, som lever og kæmper for at finde en strategi, som er en god forretning, og omvendt.

 

WSJ: Hvis du bare vil og skal læse om golf og barbeque

WSJ er langt bedre end sit rygte som kedelig pengemand-avis. Avisen er stærk på tech, modig på undersøgende journalistik og har i år en ganske sjov sommerlæseliste med spøjse underkategorier, som er værd at læse, om barbeque, golf, roadtrips og the great outdoor. Kuriøst, men også berigende.

 

ELLE + Bazar + Vogue: Hvis du har brug for et kærligt strejf af et Hermès-tørklæde

Den franske filosof Jean Baudrillard skrev engang forelsket om franske kvinder, med blafrende Hermès-tørklæder, i åbne sportsvogne. Lidt på samme måde har jeg det med franske dameblade. De er magisk erotiske som et strejf af et Hermès-tørklæde. Men hvilke bøger gemmer de franske kvinder i sportsvognen? Magasinerne ELLE og Vogue har et bud.
 

Gode anbefalinger fra poolen i Hollywood 

Hvad læser de i Hollywood om sommeren? Hvad lægger fliserne i poolen i LA? Svaret finder du intet bedre sted end i The Hollywood Reporter.
 

Forbes CFO-liste: Hvis du keder dig i dit arkitekttegnede sommerhus i Tisvilde

Hvad læser du, hvis du er CFO i en C20-virksomhed? Du sidder i dit sygt dyre arkitekttegnede hus i Tidsvilde og keder dig. Du gider ikke cykle mere på din carbon racer. Du læser naturligvis Lyndsey Zhangs The Surge: An Overview of China's Rapid Evolving Corporate Governance and Coming ESG Revolution.  Forbes har listen, og du har lysten.

 

NPR’s romantiske liste: et kærligt kys fra USA 

NPR er P1 i USA. En radiostation og stemme som er public service uden statsstøtte: altid klogt og nysgerrigt. Nu er seriøse NPR blevet romantisk og har fundet nogle bøger om kærlighed.
 

Hvad med en stor fotobog om muskuløse afrikanske surfere?  

Arkitekturbøger er nu engang de bedste coffee table-bøger. Architectural Digest har samlet nogle gode bøger om alt fra queer design til en fotobog om afrikanske afro-surfers. De er alle coffee table next level. Step up.

 

WEF: Diversity er det nye sort; sorry, jeg mener den nye regnbue

Er du en corporate stræber med verdensmål-pin, som bruger din sommer på diversity? Det kloge elitegodkendte sted at starte er World Economic Forums 17 bøger om diversity. Det bliver ikke mere politisk korrekt, og du vil komme tilbage i august som en diversity wizard til bestyrelsens totale We Love U-klap og -bonus.
 

Vulture: zero fucks given-sommerbøger

Kulturtidsskriftet Vulture har en zero fucks given-attitude, som man bare må misunde. Det er der også kommet en god sommerbogliste ud af her. 

 

Ready player one?: Polygons guide til sommerens sci-fi-bøger

Polygon er et berømt og skattet gamer-medie. Hvem er bedre til at anbefale science fiction? Naturligvis mennesker og medier, som lever i virtuelle metaverser døgnet rundt. 

 

God læselyst.

Kh fra Kforum

 
 

 

 
 

Relaterede artikler

Læselistelæselisten over sommerbøger - Hvad skal du læse i din sommerferie? Keine Ahnung. Du skal læse, hvad andre læser med læseglæde. Hvad læser de? Du ved d...
Namedropping-guide til #USAVALG - Det amerikanske valg er over os. Du havde egentlig planer om at læse lidt op. Men. Men fortvivl ikke. Kforum leverer her...
Kforums sommerferielæselisten 2021 - Sommeren er over os, og alle de der bøger, vi havde sagt til os selv, at vi skulle læse, er for længst glemt. Heldigvis ...

Giv din stemme

48 stemmer
2,7/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

72 JOB

Presse- og kommunikationsrådgiver

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.