Guide: Sådan får du en praktikplads!
Kom til Kforums praktikbazar 2019

Hvor vil du gerne tilbringe dit næste semester? Hvordan finder du virksomhederne, der hyrer praktikanter - og dermed den rette virksomhed for dig? Og hvordan kommer man i gang med sin praktikansøgning? To tidligere praktikanter på Kforum og Bureaubiz har stukket hovederne sammen og giver jer her en guide til, hvordan du bedst muligt kommer i gang med dit praktikforløb. Især hvad du som ansøger IKKE skal gøre!

Skrevet af

Rebecca Tronier

1 artikler

0 indlæg

It’s a jungle out there, og alene det faktum kan få én til fuldstændig at miste modet, hvis man ikke lige har en bestemt drømmevirksomhed eller praktikplads i tankerne. Derfor har Kforums og Bureaubiz’ tidligere praktikanter Alexandra og Rebecca udarbejdet en lille guide til, hvordan du sikrer dig drømmepraktikpladsen.
Du tænker sikkert, at du sagtens kan sidde derhjemme på din flade i sofaen og sende en masse ansøgninger, og så kommer drømmepraktikpladsen flyvende ind i indbakken. Det ku’ godt ske  men det gør det nok ikke. Derfor har vi samlet vores bedste råd til dig, der skal i praktik til efteråret - eller retter, en what not to do-liste, når det kommer til praktik:
 
Lad vær’ med at blive hjemme!
 
Hvis du vil være bedst stillet, anbefaler vi at tage ud til alle de praktikevents, du kan opstøve, og som har relevans for dig. Eksempelvis holder Kforum for studerende en glimrende praktikbazar torsdag den 10. oktober, hvor du kan møde en masse spektakulære virksomheder, der leder efter dig!
 
 
Hele 14 virksomheder står klar til at tage imod dig til praktikbazaren, der løber af stablen kl. 17:00-19:00 torsdag den 10. oktober. Du kan møde:
 
 • Advice
 • LeadAgency
 • Bureaubiz
 • Eksponent
 • Geelmuyden.Kiese
 • Group M
 • Kforum
 • Kompas
 • Kreab
 • Primetime
 • Radius
 • HELP PR
 • RelationsPeople
 • Vilhelm Lauritzen Arkitekter
 
Kommunikation og Sprog også være til stede gennem hele bazaren. I deres stand kan du få gode råd og vejledning til, hvordan du stiller de rigtige spørgsmål til virksomhederne og måske scorer din drømmepraktikplads.
 
Ved at komme ud og tale med virksomhederne kan du både udvide dit netværk og samtidig få anledning til at stille spørgsmål  ikke blot til virksomheder, men ofte også til tidligere praktikanter. Og dét er altså guld værd, når man leder efter sin drømmepraktikplads.
 
Lad vær’ med at holde det for dig selv
Hvad kan man ellers gøre for at lande den perfekte praktikplads? For det første er det ikke en hemmelighed, at du skal i praktik. Virkelig! Du skal råbe fra Københavns tage, som Nik og Jay gør det. 
 
   
 
Så fortæl dine venner, familie, bekendte og alle, du møder på gaden, at du leder efter en praktikplads. Du ved aldrig, hvem der kan ryste praktikpladser ud af ærmet.
 
Lad vær’ med at undervurdere dig selv
“Jeg er villig til at have en stejl læringskurve,” er en helt legal måde at undskylde på, hvis du ikke lever op til alle krav på praktikopslaget. Pointen er, at du ikke skal holde dig tilbage fra at ansøge, selvom du og din praktikplads ikke ved første øjekast er et match made in heaven.
 
Der er jo meget mere på spil end et CV. Lige præcis den du er eller dét, du kan, kan ofte sagtens trumfe de opstillede, masseproducerede buzzwords på praktikopslaget. De ved alligevel ikke, hvad de vil have, før de ser det!
 
 

via GIPHY

 
Lad vær’ med at tro, at det kun er dig, der skal sælge dig selv
Du er ikke en Tetris-brik, der skal passe ind i virksomhedens store spil. Du skal i lige så høj grad vurdere, om virksomheden passer til dig, som virksomheden skal vurdere, om du passer hos dem. Du har brug for en praktikplads, og virksomheden har i mindst lige så høj grad brug for en praktikant.
 
Der er altså noget på spil for alle, og man må som studerende godt forholde sig kritisk til virksomhederne, der ofte får en ganske gratis arbejdskraft. Know your rights, og vær ikke bange for at stille krav!
 
Og så håber vi at se jer til Kforums praktikbazar 2019!
 

Relaterede artikler

Sådan skriver du en god praktikrapport - Din praktikperiode nærmer sig sin afslutning. Du har nydt det, har fået spændende udfordringer, kun lavet kaffe og hente...
Jeg ER min uddannelse - Hvorfor er det så svært at kommunikere til mere end 7.000 på én gang? Og hvilken rolle spiller social identitet på Faceb...
Har du skrevet 2018's bedste k-speciale? - Efter en hård og indædt kamp er du endelig nået i mål; du har afleveret dit speciale! De sidste måneders søvnløse nætter...
Find de bedste k-events HER - Mangler du et overblik over, hvad der sker i løbet af året af kommunikationsrelevante arrangementer? Ingen panik! Vi præ...
Frugten af det hårde slid - Året rundt sende de flittige dimittender deres værker ind til Kforum til vores specialekonkurrence og som public service...
Hvem skal hyldes til KOM19? - Til årets k-konference, KOM19, uddeler Kforum og Dansk Journalistforbund sammen KOM-priserne, der hylder stærk faglighed...

Giv din stemme

6 stemmer
4,5/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

57 JOB

Contentproducer & copywriter

Se alle job Indryk job

Job

Kommunikationskonsulent

Frist: 25. januar

Studentermedhjælper

Frist: 31. januar

PR and Communications Manager

Frist: Hurtigst muligt
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.