Folkemødet Allinge - kender du typen?
Er du en hvor-der-er-fri-øl-folkemøde-type?

Instagram, Facebook, Slack og Twitter. De sociale medier der over weekenden drukner i #fmdk16

Du har besluttet at tage til Folkemødet på Bornholm 2016. Men du aner ikke dine levende råd om, hvilke af de næsten 3000 arrangementer, du skal tage til. Bare rolig – du skal såmænd bare finde ud af, hvilken Folkemøde-type du er. Kender du din type? Så har vi svaret på, hvad du ikke må gå glip af i Allinge.
Stik-mig-den-mikrofon-typen
Du er en syngende cocktail bestående af en del Søren Pind, en del Yahya Hassan (han begyndte at rappe, inden han røg i spjældet, husker du nok) og et enkelt skvæt konservativt landsråd 2010. Du er stadig bitter over, at du ikke fik meldt dig til X factor. For ikke nok med, at du havde hevet sejren hjem, du havde også skabt dig en glorværdig karriere.
 
Du er heldigvis havnet det rigtige sted. Din indre sangfugl kan få lov at folde sig ud på Toga Vinstue til John Mogensen Jam, hvor du kan skråle med på alle klassikerne. Du kan også indspille en politiker-rap, som vi jo kender dem fra verdens hvideste duo, Lars Løkke og Thulesen Dahl.
 
Søren Pind på Folkemødet synes at blive en tilbagevendende musikalsk "fornøjelse". Her tilbage i 2013.
 
Vil du hellere nøjes med at lytte til politikeres skønsang, så er der også mange muligheder. Smut eksempelvis forbi Danmarks Rederiforening, hvor Søren Pind og Mogens Jensen synger sømandsviser. Derudover holder BT kor-battle mellem de røde og de blå, hvor de har inviteret Borgens bedstes stemmer. DI inviterer i øvrigt til politisk melodigrandprix – the American way – hvor de danske ungdomspartier skal synge sig ind i Rufus Giffords og DI’s hjerter. Du kan også tage til Dansk Melodi Grand Prix Musikquiz med Søren Pape.
 
Hvis du både vil have mulighed for at lære og blære, så kan du passende deltage i DR’s musikalske Brexit-battle med politikere, debattører og DR’s kor og orkester. Her ville det i øvrigt klæde dig at iføre dig en Boris Johnson paryk.
 
Du kan også bare koble dig på DF’s Kim Christiansen permanent. Han har skrevet flere bodega-hits, end det samlede antal smøger Dansk Folkepartis ungdom kan ryge i løbet af en DR3 doku.
 
På første dag i Folkemødet tilbage i 2011. 
 
Jeg-ved-det-hele-typen
Du har aldrig nogensinde tabt et spil Bezzerwizzer, og du forstår ikke dine Facebook-venners klynk over den nye indfødsretsprøve: alle ved sgu da, at den første Olsen-banden-film fik premiere i 1968!
Du søger derfor arrangementer, hvor du kan shine med al din irriterende bedrevidenhed.
 
Du kan være helt rolig –  der er flere quizzer end der er spraglede flyers for ligegyldige arrangementer på Folkemødet. Vi anbefaler, at du starter din dag med at komme i kampform både fredag, lørdag og søndag morgen med politisk quiz med Berlingskes Politiko-journalister.
 
Derefter er spørgsmålet først og fremmest, hvilken kategori du helst vil give baghjul i? Er du en økonomi-haj, så tag til quiz med Finansrådet om økonomi og finans. Hvis du gerne vil quizze om religion, så tip en 13’er om islam, kristendom og jødedommen. Ville du elske at vise din borgmester, at du ved det hele, så tag kampen op ved KL’s politikquiz.
 
Statsminister Lars Løkke har nogenlunde styr på det bornholmske - hvad med dig?
 
Eller måske ved du alt om mediebranchen? Så anbefaler vi et smut forbi Danske Mediestuderendes pubquiz, hvor Poul Madsen udfordrer din viden i kategorier som Babybilleder og Kendte mediedanskere.
 
Den spornoseksuelle
Du starter hver dag i fitnesscenteret kl. 5, hvor du flittigt får dokumenteret dit velplejede ydre under #fitfam #fitlife #gymlife #dietlife #bodyfitness #healthylifestyle #strongnotskinny #sixpack #fitspo #instafit. På Folkemødet melder krisen sig; for hvordan skal du på naturlig måde få dit selfie-fix, der kan deles med hele fitnessfamilien?
 
Du er jo vant til at stå tidligt op, så hvorfor ikke lægge ud med en gang Fodbold Fitness, inden du bevæger dig ud på flere bornholmske eventyr. 
 
Europabevægelsen og Folkebevægelsen mod EU bevæger sig også en hel del, når El Clasico – fodboldkampen om Europa går løs. Niveauet vil være tvivlsomt, ”but the struggle is real.” Derudover skal Peter Skaarup, Pia Allerslev, Magnus Heunicke og Peter Mogensen dyste til straffekastkonkurrence. Der vil næppe være scouts fra NBA, men som med så meget andet på Folkemødet er kagearm sjovere end scoringsprocenter.
 
Men du vil jo allerhelst selv være med. Derfor skal du naturligvis ud og svinge petanque-armen til Frit Forums årlige petanqueturnering. Vi ved ikke om Joachim B. kommer og stjæler showet, men vi håber det! Gå heller ikke glip af at race på en væltepeter og vælte på en racer – DGI Bornholm lover, at du kommer i tanke om, at det er sjovt at cycle. Altså, hvis du skulle have glemt det.  
 
Dansk Naturfredningsforening lagde torsdag morgen ud med orienteringsløb. Det var i 2011, og her varslede vejrudsigten tydeligvis lysere himmelstrøj end vi kan forvente os af dette år. 
 
Starstruck-typen
OMFG! Du kan slet ikke vente til, du står på Bornholm blandt så mange kendte ansigter. Eller nej – faktisk ser du allermest frem til at tage hjem og fortælle om alle de celebs, du festede i nærheden af på Folkemødet.
 
Den russiske femi-provo-punkgruppe Pussy Riot interviewes af Martin Krasnik på Folkemødet. Som alle andre af Krasniks gæster har de været uden nævneværdige hits. Men Pussy Riot har trukket mange overskrifter de seneste par år – så det vil uden tvivl give credit at smide en bemærkning om din deltagelse.
 
 
Du kan også få et glimt af en af CNN’s højst profilerede værter Jonathan Mann, som interviewer Rufus Gifford, når Advice byder til talkshow i bedste amerikanske stil. Hvis du for alvor vil imponere, så kig også forbi, når House of Cards-forfatter Sir Michael Dobbs deler ud af politiske staldtips. Som tidligere særlig rådgiver for både Margaret Thatcher og John Majors regeringer vil hans navn næppe gå ubemærket hen. Lars Løkke vil være blandt publikum, men vil ikke tage noter. Han har allerede styr på det skidt.
 
Er du mere til danske kendisser, så kan det anbefales at kigge forbi duellen mellem Pia Kjærsgaard og Jim Lyngvild. Mon ikke du her vil få dit årlige ase-fix? Desuden inviterer Danske Bank til Jeopardy med Lasse Rimmer, Magnus Heunicke (S), livsstilsekspert Anne Glad og Danske Banks egen Thomas Mitchell.
 
DF-dronningen Pia Kjærsgaard som kolonihavens monark med ase-mode-vikingen Jim Lyngvild. 
 
Hvor-der-er-fri-øl-typen
Håndbajer-typen / Du-finder-mig-i-baren-typen / hvor-er-der-fri-øl-typen / hvem-sagde-fest-typen / er-der-mere-øl-typen…
Ligesom størstedelen af de besøgende, er du primært taget på Folkemødet for at danse på bordene i en underbevidst søgen mod de gode gamle halbal-dage. Det eneste relevante spørgsmål er sådan set: Hvor går det vildest for sig?
 
Nogle af Folkemødets fester har gennem årene opbygget et ry, som sikrer, at du i hvert fald ikke kommer til at mangle selskab. Her kan blandt andet nævnes festerne hos de Konservative, Landbrug & Fødevarer, IDA, Rud Pedersen og Liberal Alliance.
 
Konservatives fest i 2012 - En sammenkomst med øl på en båd. What's not to like? Polfoto: Rasmus Flindt Pedersen.
 
Af de mere formelle arrangementer må du absolut ikke misse Årets politiske DJ battle. En række K-bureauer har gjort de politiske partier kampklare til i dagens anledning ikke at kæmpe om stemmer, men om publikums sang, latter og svedige moves. Selv for en håndbajer-type som dig bliver det pisseakavet, når Sofie Carsten Nielsen begynder at shuffle, så husk at være klar med Periscope.
 
Du kan også netværke med gamle venner i pengenes verden i Finansteltet eller tage til folkefest i Ingeniørteltet, hvor du efter sigende kan få lov til alt fra at flyve en drone til at synge tech-opera. Højskolerne byder til højskolemix med postmoderne fællessang, quizzbattle og speeddating.
 
Dagen derpå kan du passende få undersøgt, hvor god du er til at holde kursen med en promille på 1,2. Det kan være, at promillebrillerne fra Rådet for Sikker Trafik sætter gårsdagen i et lidt andet perspektiv.
 
Sulten-efter-kampagner-typen
Du er en af de få, der faktisk er taget til Allinge for det faglige indhold og de spændende debatter. Du er den klassiske K-type med hang til trends og tendenser inden for kommunikation og kampagner. I øvrigt rumler din mave en lille smule.
Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl inviterer til en snak om politiske kampagner og bestiller en kampagne rettet mod unge hos en gymnasieklasse. I et senere arrangement kårer han sin vinder.
 
 
Hvordan kommer fremtidens valgkamp til at se ud i Danmark? Bliv klogere på betydningen af big data, geodemografi og micro targeting, når Advice sammen med Geomatic og Mediabroker inviterer til seminar om fremtidens valgkamp. Dansk Journalistforbund diskturer den amerikanske valgkamp og præsidentkandidaternes kampagnestrategier og -katastrofer. 
 
Selv mad er blevet politisk. Ikke mindst blandt hovedparten af de absurd identitetspolitiske Kforum-læsere. Og bliver du en smule sulten på mad og meninger, så kan du kombinere dine to passioner – mad og politik – i ét og samme arrangement. Kforum smagsprøver sig igennem det politiske gastrolandskab.  
 
Brokkehovedet
Du synes ikke at nogle af ovenstående bud er interessante, og er det egentlig ikke ret forrykt, at Kforum bruger spalteplads på en hel artikel om Folkemødet uden at komme frem til ét eneste interessant arrangement?
 
Bare rolig – der er også et arrangement for dig. Skatteankestyrelsen holder åbent klagetelt torsdag aften, hvor du kan klage din nød.  

Relaterede artikler

Blufferens guide til Folkemødet - Folkemødet på Bornholm er lige om lidt. Det er meningsdannernes Roskilde Festival med et overflødighedshorn af store og ...
Find din Folkemødet-type - Sig mig, hvor du er på Folkemødet, og jeg skal sige dig, hvem du er. Der er nedtælling til årets Folkemødet, som er det ...
Must-sees på Folkemødet - Folkemødet 2014 er over os. Vi har bedt journalister, politikere, kommunikationsfolk og meningsdannere om at give deres ...
#valueformoney på #fmdk - I går aftes drog vi til Bornholm til et folkemøde, der torsdag middag er baget i mildt solskin og godt humør. De næste 7...
Hut Li Hut, Djøfstortion, Batman-handske-slaps - Alt var godt i Allinge. Godt for det. Godt for dig. Godt for mig. Godt for dem. Godt for demokratiet. Vi uddeler Batman-...
Folkemødet er business as usual - Folkemødet 2014 blev Folkemødet, hvor invitationer til særlige VIP-arrangementer for alvor slog igennem. Eksklusive midd...
Fra elefantkirkegård til levende samfundslaboratorium - Efterdønningerne fra Folkemødet har efterhånden fortaget sig, når det gælder travlhed, træthed og tømmermænd. Men jeg ha...
Folkemødet er fucked, men fuck det - Mens medierne jublede over, at valget endelig kom, var valgudskrivelsen en kæmpe mavepuster til alle dem, der i et år ha...
Guide til det måske mest folkelige folkemøde - Panikken har været stor op til Folkemødet 15: Vil folketingsvalget ødelægge alt og efterlade Allinge som en støvet soveb...
Fucking fantastisk folkeklub-folkemøde - Færre politikere. Få mediekendisser. Flere fantastiske folk, som folk er flest. Ergo: et sjovere, bedre og mere hyggelig...
Snylt totalt igennem på Folkemødet - Er du ikke allerede i gang med at snylte dig til succes på Folkemødet, har du travlt. Uanset om du har det store eller l...
Spin dine tweets rigtigt på #fmdk - Twitter var brandvarm under sidste års Folkemøde, men det høje antal af pip druknede i et kommende folketingsvalg og bes...
Snaps eller kaos! - Venstreorienteret vin. Hvad er det? Findes højreorienteret vin så også? Ja – i høj grad. Der er gået kulturkamp i vin – ...
Folkemødet for voksne - Nyklassikeren i dansk politik er den årlige sommerudflugt til Allinge på Bornholm for hele det brede lag i ”Engagementsd...
Tuborg ... selvfølgelig ikke - Man skal være ganske varsom med at udtale sig om kvaliteten af en pay-off, indtil man kender den kampagne, den skal bakk...
3 fif til lobbyisten på Folkemødet - Du har bestilt en tur til Allinge og har måske allerede pakket tasken. Du glæder dig til at tage del i den politiske deb...
Kender du Folkemødetypen? - Hvem og hvad skal du se hvorfor på Folkemødet? Det enkle svar er: Dit liv er en paneldebat i et hvidt varmt telt. Du ska...
Kforums SoMe-selfie-tjekliste til Folkemødet - Kforum er kommet i besiddelse af den hemmelige SOME-selfiemanual til folkemødet. Den bruges med stort succes i kommentat...
Folkemødet: Kig mod Gotland - Syvende udgave af Folkemødet på Bornholm er vel overstået, og det er tid til at gøre status. I den forbindelse er det pa...
Debattørdating-dokumentet - Enhver debattør med debat-selvrespekt er med i én eller flere debatter på Folkemødet. Men debattørerne kan ikke finde de...
Guide til meta-guides til Folke-meta-mødet - Du kender det. Du har medlemskort til Mediedanmark, og du skal til Folkemødet, men du vil ikke stå ved, at du faktisk gl...
Hvad tjener du på Folkemødet, Nynne? - Den tidligere DR2-profil, nu selvstændig journalist hos NynneBjerre, har i et netop offentliggjort Facebook-opslag forsv...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

47 JOB

Internal Communications Manager

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Job

Praktikant

Frist: 10. april

Kommunikationsrådgivere

Frist: 21. april

Studentermedhjælper

Frist: 12. april
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.