Din virtuelle baggrund
Zoom ind på din baggrund

Zoom er blevet go to-mødestedet i corona-hjemmearbejdstiderne. Billedet viser PLG Universitys Zoom-designs.

Skrevet af

Redaktionen Kforum

1014 artikler

57 indlæg

Corona har sendt os hjem, og alle sidder nu til videomøder dagen lang. Det sker med Zoom, der på få uger er blevet hele Jordens mødelokale. Ofte løber børnene rundt i baggrunden. Måske står der endda en en gammel opvask i hjørnet. Det er ikke optimalt. Vi er jo vant til kun at vise vores hjem frem, hvis det er i en insta-værdig tilstand.
Heldigvis har Zoom en løsning. Man kan nemlig tilpasse sin baggrund, så alle de knap så tjekkede ting forsvinder. Ja, du læste rigtigt. Du kan erstatte opvasken fra i går med et billede af udsigten fra Mount Everest, den rolige natur fra den mest frodige skov eller endda en video af dig selv, der lytter til din arbejdsgiver i et uendeligt loop, mens du løser opvask-problemet. 
 
Zooms Virtual Backgrounds kan også bruges til andet end at få dine opkald til at virke mere professionelle. De kan bruges til at styrke moralen, give en fælles opgave og gøre de endeløse videomøder lidt sjovere.
 
Helt basic: Hvordan gør du det
Det er utroligt simpelt. Det kan gøres på 30 sekunder. 
 
  1. Find settings
    1. Enten ved at trykke på møtrikken på startsiden
    2. Eller, hvis du er i gang med et opkald, ved at trykke på pilen ved siden af stop video
  2. Find virtual background
  3. Tryk på den baggrund, du gerne vil have, eller
  4. Upload din egen baggrund ved at trykke på ‘plus’-tegnet i højre side.
 
Et voilà.
 
Men hvilken baggrund skal man vælge? 
Zoom-baggrunde er stadig noget nyt og stadig i gang med at blive opdaget. De fleste bruger dem bare for hyggens skyld. Det er jo sjovt og en god måde at holde humøret højt i en svær tid. Men sådan kommer det ikke altid til at være.
 
Når vi kommer ud på den anden side af corona, skal vi, med Søren Brostrøms ord, “holde fast”. Vi skal acceptere nogle af de tiltag, vi har taget i coronaens tid, som den nye norm. Mon håndtrykket nogensinde kommer tilbage?
 
Kort sagt, vi kommer til at zoome langt ud i fremtiden. Og når det hele ikke er så friskt, når det hele falder lidt ned, og professionalismen igen falder over os, vil Zoom-baggrundene tjene et helt andet formål. Som så meget andet på internettet vil de blive en del af den måde, hvorpå vi iscenesætter os selv.
 
Flere har valgt et billede som baggrund. Andre har taget det til et helt andet niveau og sat en 'greenscreen' op bag ved sig. 
 
Så hvilken baggrund skal man vælge? Den, der bedst fremmer, hvem man gerne vil være.
 
Lad mig komme med et eksempel, der først blev bragt i Bloomberg. Under et jobinterview brugte en mand ved navn Justin Reidt Zoom-baggrunden til sin fordel. Han havde på forhånd fundet ud af, hvem det var, der skulle interviewe ham. Og da det gik op for ham, at intervieweren var kæmpe L.A. Lakers-fan (et basketballhold, red.), ændrede han sin baggrund til deres stadion. Lang historie kort, han fik jobbet.
 
Så hvordan kan man fremme sin Zoom-persona?
Det er blevet den fineste mode blandt alverdens tv-berømtheder at sætte deres ‘studie’ op foran deres bogreol. Vi ved jo, hvor meget den ‘rigtige’ bogreol kan betyde.
 
Alle, fra den amerikanske talkshowvært Stephen Colbert til Joe Biden og TV 2’s Troels Mylenberg, er med på moden.
 
 
Og takket være Zoom kan du også! Hvis nu din bogreol ikke lige lever op til nogle af de standarder, der er blevet sat. Eller hvis din reol ikke er høj nok til at være i billedet. Så frygt ej. Du kan blot uploade den ønskede bogreol og derefter emme af den ønskede mængde af intellektualitet på dit næste morgenmøde.
 
 
Men det er selvfølgelig ikke kun bogreoler, der er på menuen. Hvis man gerne vil have et clean look, kunne et mere stilet valg være en af Behr Paints mange valgmuligheder.
 
Behr Paint er leverandør af arkitektonisk maling og produkter til udvendig træpleje. I anledning af Zoom-eksplosionen har brandet valgt at udgive en række Zoom-baggrunde, heriblandt stilede køkkener og arkitektoniske stuer, til alle og enhver, der drømmer om at signalere zen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Baggrundsbiblioteket
Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken baggrund du skal bruge på Zoom, så kan du vælge en af disse:
 
Redigér dig selv ud af ligningen.
 
Brug Kforums baggrund! 
 
Vind social status ved at vise dine virutelle toiletruller frem. 
 
Eller besøg https://www.zoomvirtualbackgrounds.com. Her kan du se verdens største Zoom-baggrundsbibliotek.
 
Et par eksempler: 
 
 
 

Relaterede artikler

UX (copy)writing – tekst, der brander - Du kender det. Dine brugere kender det. Den samme standardiserede tekst, der går igen på alle websites. Den byder dig en...
Kan du høre mig? Ja, kan du høre mig? - I disse uger er det med ét blevet mainstream at holde onlinemøder. En af de mest populære tjenester til netop det er Zoo...
ZOOM – fremtidens mødelokale? - Trods corona træller vi videre i vores hjemmekontorer – helt angstmarinerede for den uundgåelige næste nedskæringsrunde....
Zooms mørke side - Onlinevideomødetjenesten Zoom, der på et par uger er blevet alles darling, får massiv kritik. Sikkerheden er ikke i orde...
Når bestyrelsesmøder går online - En praktisk baseret værktøjsartikel til dig, der skal i gang med virtuelle bestyrelsesmøder.
Takt og tone til videomødet - Emma Gad skrev i 1918: “Gør Arbejdet til Deres bedste og pålideligste Ven”. I disse dage skal mange blive venner med vid...
Derfor orker du ikke flere videosamtaler - Videosamtaler er monolog på monolog, uanset hvor meget vi forsøger at kompensere for det. Læs her om, hvorfor videosamta...
Zoom Fatigue – Hudsult på overarbejde - Da jeg voksede op, havde vi Danmarks Radio som eneste kanal og fik kun lov til at se fjernsyn om aftenen. Nu sidder mang...
COVID-19: Bogreolen er det nye powersuit - Vores private gemakker er under COVID-19 blevet mødelokale for hele verden. Pludselig er det blevet afgørende, at vi kan...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

49 JOB

SoMe Kommunikator

Se alle job Indryk job

Job

Global PR Manager

Frist: As soon as possible

Kommunikationskonsulent

Frist: 20. april

Studentermedhjælper

Frist: 14. april
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.