De redskaber redaktionen bruger
Kforums cool tools: Brug dem, stjæl dem

Skrevet af

Redaktionen Kforum

1000 artikler

57 indlæg

Du kan, du skal, og du må arbejde hurtigere og bedre. Vi er blevet bedre og hurtigere på Kforum. Vi har nemlig i de sidste år arbejdet med nye værktøjer - fra Slack, Pinboard, Trello og Product Hunt til Chartbeat. Det har været godt for os på Kforum. Det kan blive godt for dig. Læs her, hvordan du kommer i gang. Sharing is caring, så del gerne dine gode tips i bunden af artiklen.
Vi er smaskforelsket i Slack
Slack er et program til at samarbejde i små grupper gennem chatkanaler. Programmet erstatter mail og koordinering på en sjov og kreativ måde. Folkene bag Slack har taget det bedste fra Twitter, Facebook og Gmail og mixet det i en kraftfuld UX-cocktail. Stærkt inspireret af computerspil.
 

Slack får lige et smækkys fra os. We love Slack.
 
Resultatet er en fuldstændig revolution af, hvordan vi arbejder, hvor vi nu kan binde virksomhedens emner og samtaler sammen asynkront på forskellige kanaler og nøgleord. På Slack er der også mulighed for at bygge automatiserede robotter i systemet og skabe dybde-API-integrationer med andre programmer. Nørdet, men godt og grundigt for tunge arbejdsopgaver. Det lyder kedeligt, men det er sexet, og det virker.
 
Kforum på Slack.
 
Vi er smaskforelsket, og vi er ikke alene. Silicon Valley elsker også Slack. De kan kort sagt ikke få Slack nok hos Google, Instagram eller Facebook. Ja, du tror det er løgn, men selv den nye version af ForældreIntra er stærkt inspireret af og kopieret fra Slack.
 
Flere mennesker har været så glade for Slack, at de har indført det i deres privatliv. De slacker nu med venner og kæresten. En større cadeau kan næppe gives et firma-intranet. Vi er ikke overrasket. Det er et super-hack af arbejdslivet. Ja, af dit liv - og en revolution, hvis du vil. Intet mindre. Join the Slack-revolution. Basta.
 
Læs mere her:
 
 
 
Slack’s $2.8 Billion Dollar Secret Sauce: How Slack stole a multi-billion dollar market by becoming everyone’s favorite sassy robot sidekick

Trello er en visuel opslagstavle, der er ideel til at skabe overblik over projekter.
 
1, 2, Trello: Redaktionen rykker med et board
Trello er en visuel opslagstavle for projekter. Det er let at bruge og godt til at skabe overblik. Vi er også stærkt forelsket i dette program. Inspireret af et gammelt japansk kanban-system til koordinering af opgaver gør Trello det muligt, at du kan oprette et kort for hver af dine opgaver. Disse kort kan du flytte rundt på tavlen, alt efter hvor langt du er nået med opgaven. På kortet kan du samle oplysninger, tidsfrister og skrive, hvem der er ansvarlig for kortet.
 
Redaktionen kører på Trello. Her Kforums digitale redaktionsplan.
 
Vi bruger Trello til at holde styr på vores redaktionsplan. Det har været godt. Det har virket. Ikke mindst fordi artikler er små sidestillede mini-projekter, som passer perfekt til kortstrukturen. Samtidig har vi en meget stabil bevægelse fra ide til færdig artikel. Altså: Alle kort følger den samme stabile rute, som vi så har valgt som struktur på vores Trello-board.
 
Efter mange års sandt redaktionelt kaos har vi derfor fået max styr på, hvem der skriver hvad og hvornår. Ikke mindst fordi vi kombinerer Trello med Slack og nogle Chrome Trello-udvidelser.

Et kort med vores ubetingede anbefaling
Trello kan derfor kun anbefales til alle, som har brug for en redaktionel kalender. Specielt, hvis du er et visuelt menneske, som skal se artiklerne og temaerne for dig. Vi har også brugt det med succes på en række udviklingsprojekter. Her gav det et fint overblik over alle de mange 'hvem, hvad, hvornår-spørgsmål', som kendetegner ethvert projekt. Nogle har med succes brugt det til IT-udvikling med Scrum. Igen er tilbagemeldingen positiv. Andre bruger det til at organisere hele deres liv eller bryllup. Nok overkill, men det virker i mindre doser. Alt er eller kan blive et Trello-kort, mener vi.
 
Læs mere her:
 
 
 
 
Vi finder vores nye programmer her.
 
Jag, og find killer-apps med Product Hunt
Product Hunt er en portal og spitzenklasse-søgemaskine med værktøjer og apps. Det er stedet, hvor Silicon Valley finder ud af, hvilke programmer der er cool. Altså et ret cool sted. Det er et samlingspunkt og søgecentrum for It-nørder, som deler deres kærlighed til programmer og apps. Her findes fine samlinger af redskaber til arbejdslivets mange situationer og problemer. Ikke mindst deres Tech-samling er god.
 

Altid værd at tjekke. For hvad er egentlig et godt program til Facebook-statistik, Instagram osv.? Godt spørgsmål. Tit har man haft et behov, men manglet et kvalitetssted at gå hen for at finde et kvalificeret svar. Product Hunt har svaret. Søg, og du skal finde svaret på dit spørgsmål. Lad jagten begynde på Product Hunt.
 
Læs mere

 
 

Chrome med Chrome-udvidelser. Det giver udvidede muligheder. De udvider Kforum.
 
Chrome med mere
Vi har i mange år brugt Firefox og Safari som browser. Det er slut nu - og heldigvis. Vi har nemlig opdaget mulighederne med Chrome-udvidelser. Når man bruger Chrome, kan man tilføje en række apps.
 

Chrome + Trello + Slack = et bedre Kforum.
 
Chrome giver mulighed for at sende for eksempel mails direkte til vores tidligere nævnte Trello-board. Vi kan også sende links direkte til forskellige Slack-kanaler. Altså har vi nye og bedre arbejdsgange, fordi vi kan sammentænke og udvide Chrome med andre programmer. Ergo: Brug Chrome med udvidelser, hvis du vil udvide dine muligheder.
 
Læs mere:
 
 
 

Pænt er det ikke.
 
Vi liker at linke på Pinboard
Redaktionens arbejde kræver, at vi hele tiden følger med på nettet. Historisk har vi haft svært ved at finde, gemme og ikke mindst genfinde links. Med Pinboard kan vi dette med et enkelt klik gennem et link i vores egen linksamling, søgbart og med nøgleord. Selve sitet ligner en kæmpe rodebunke og er udviklet personligt af en enkelt idérig udvikler. Det er lidt kompliceret at få installeret i sin browser, men fat mod: Det er besværet værd. For bag al roderiet gemmer der sig en fin funktionalitet og en idé, som gør din hverdag lettere. 
 

Her redaktørens Pinboard. Det ligner noget hø, men det virker.
 
Vi kan også se, hvad andre gemmer under andre nøgleord. På Pinboard kan vi søge dybt i linkets indhold for en ekstra betaling. Muligheden for at søge i selve artiklen er en kæmpe gevinst og USP, fordi titlen sjældent giver den essentielle information. Her kommer Pinboard til hjælp og gør noget, ingen andre linksamlinger kan. Listen med populære links er også en god inspiration til nye artikelidéer. Gem, og det bliver ikke glemt med Pinboard.
 
Læs mere her:

 
 
 
 
 
Et hurtigt trafikoverblik.
 
Chartbeat til at fange øjeblikkets trafik-beat
Der findes mange gode redskaber til at overvåge webtrafik. På Kforum foretrækker vi programmet Chartbeat til det hurtige overbliksbillede. På Kforum kigger vi meget på Chartbeat omkring udsendelsen af nyhedsbrevet. Ofte bruger vi det til at udvælge, hvilke historier som skal være vores forsidehistorie. Programmet er relativt billigt, men kan heller ikke lige så meget som de dyrere løsninger. Som navnet lyder, er det dog et godt program til et hurtigt overblik, der fanger øjeblikkets beat.
 
 
Kforum på Chartbeat.
 
Læs mere:

Chartbeat
 
 
 
 
 
Klip, klap. Vi klipper med Skitch
På redaktionen har vi altid brug for at klippe og kopiere billeder fra andre sider. Her bruger vi programmet Skitch. Det er enkelt at bruge. Det kan ikke meget, men det kan nok til vores husbehov. 
 
Læs mere:
 
 
 
Fildelingens konge.
 
Drop aldrig Dropbox
Vi arbejder tit sammen med freelancere. Her kan det være svært at overføre store filer, såsom billeder eller pdf-filer. Vi bruger derfor Dropbox til at flytte og dele disse filer. Det er efter vores overbevisning det bedste værktøj. Ikke mindst hvis man arbejder hver for sig med et kompliceret filarkiv og forskellige kategorier af filer. Drop derfor aldrig Dropbox, hvis du skal arbejde med mange og tunge filer.
 
Her er redaktøren i gang med at opdatere info om cool tools-artiklen.

Det ultimative værktøj er dog vores redaktionelle tavle. Intet slår den. Praktisk, kvadratisk, opdateret. 

Tilføj gerne andre og flere tips. Sharing is caring.
 

Relaterede artikler

Er du en digital wannabe? - De farlige digitale fake-typer er overalt. Ser du mere digital ud, end du er? Er du altså lidt af en digital wannabe? Te...
Du er spærret inde i filterboblen! - Vi må hurtigst muligt indse, at vores adgang til information på nettet er præget af holdninger, manipulation og særinter...
10 SoMe tools til journalisten - Sociale medier kan være et brugbart redskab i det daglige arbejde med at finde kilder, historier og debatter. Men hvorda...
Hvilken kreatype er du? - Kreativitet har aldrig været mere efterspurgt, men det betyder ikke nødvendigvis, at den kreative branche kan se frem ti...
En Filur til k-folket - Lige om lidt lancerer Kforum et nyt, farverigt redesign af sitet. Vi vil gerne gøre din brugeroplevelse bedre, så det bl...
Uperfekt med potentiale - Kommunikationsforum har fået nyt look: Olafurfilurdesignet med hidsige gradienter og vildt aktive menuer er i hvert fald...
Fiaskospiralen for interne sociale netværk - Alle virksomheder vil have et internt socialt medie, og vi installerer derfor Yammer, Socialtext, Jive, Connections elle...
Kommunikation med det store K forrest - Den ene dag er k-direktøren med i ledelsen, den næste dag er k-afdelingen en del af HR, og den tredje dag skal synergier...
Guide til skrive-apps - Rådene til folk med skriveblokade, der er uinspirerede, dårlige til at formulere sig, grammatik-forskrækkede og/eller fo...
Er ForældreIntra et UX-helvede? - Forældreintra er en af de mest omdiskuterede platforme for tiden. Stresser den eller bruger vi den simpelthen bare forke...
Hvis det ligner et hagekors, så er min røv en vandflyver - Kommunikationsplatformen Slack har rebrandet sig selv med et nyt logo. Sandsynligvis for at have rene linjer inden deres...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

44 JOB

SoMe-ekspert

Se alle job Indryk job

Job

Praktikant

Frist: 2. oktober

Kommunikationskonsulent

Frist: 30. oktober

Senior kommunikationskonsulent

Frist: 1. november
Se alle job Indryk job

Kursus

Adfærdspsykologi: Forstå din modtager og styrk din kommunikation

Kurset er udsolgt - tilmeld dig hvis du vil på venteliste

Se alle Bliv klogere

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.