Kforums mest læste artikler i 2018

Hvad skete der egentlig i 2018? Der var noget med et dyrt kontor, Kirsten Birgit skred fra Radio24Syv, og Hella gjorde sig sjov på skatterydernes bekostning. Vi er dykket ned i arkivet og har fundet de artikler, der er blevet læst allermest, så kan du se, om du fik det hele med.
Årets mest læste artikel handler om det store moderskib Danmarks Radio. Allerede inden vi vidste, at vi ville miste P6 Beat, stillede Morten Vammen knivskarpt ind på et DR, der allerede var dødt.
Årets mest læste artikel handler om det store moderskib Danmarks Radio. Allerede inden vi vidste, at vi ville miste P6 Beat, stillede Morten Vammen knivskarpt ind på et DR, der allerede var dødt.
Mest læste artikler i 2018:
 
 
Læst af: 64.034
 
Hele pamper-parnasset piber over, at kulturministeren vil rundbarbere DR's budget på 3,9 milliarder – endnu en gang. Indlæggene lugter af jobsøgning – og nostalgiske følelser for tiden før internettet. Den public service-illusion, DR lever på, men ikke selv forstår mere, er åbenbart truet – som alt andet, der lugter af fællesskab i disse år. Det er alle mod alle, i hver sin skræddersyede big-data-definerede lille medieboble, drevet af Google-ads. De store fælles fortællinger og fællesskaber er væk, ligesom almindelig dannelse – og intelligensen er faldet 4,9 procent pr. generation siden 1995. Tør øjnene: DR er allerede død.
 
Forfatteren: 
Morten Vammen  Morten Vammen gør sig inden for mange brancher. Han skriver artikler og bøger, holder foredrag og gør sig både i musik og film. Han har skrevet romanen Efterfesten og instrueret både musikvideoer og dokumentarer mm. Han har bl..a instrueret dokumentaren De grænseløse til DR2.
   
Læst af: 46.790
 
Foto: Twitter
 
For at forstå, hvorfor Niko Grünfeld ikke længere er kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, skal vi en tur op i helikopterperspektiv. For med til historien hører nemlig, at Alternativet som politisk parti har sat sig på, at deres fornemste opgave er at indføre en ny politisk kultur. Anne Kirstine Cramon, chefrådgiver i EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation, analyserer Niko Grünfelds turbulente tid som borgmester.
 
Forfatteren: 
Anne Kirstine Cramon  chefrådgiver hos EHRENBERG SØRENSEN og uddannet cand.mag. i dansk og kommunikation fra Københavns Universitet. Leverer skarpe analyser og tendensartikler til Kforum
   
Læst af: 39.043
 
Foto: Busakom Pongparnit
 
Hvor skal du starte, når du skal lave virksomhedens nye strategi for sociale medier? Hvordan skal I engagere jeres brugere, hvad vil I gerne kommunikere, og hvilke kanaler bør I benytte? Vi har samlet nogle af de bedste skabeloner, der kan hjælpe dig i gang med din social medie-strategi på nul komma fem.
 
Forfatterne: 
Karen Lillelund Knudsen og Sofie Bjerregaard  Karen Lillelund Knudsen (tv.) er tidligere kursus- og netværksleder hos Kforum, men har siden 2017 været konsulent hos Rigspolitiet. Det afholder hende dog ikke fra fortsat at levere hands-on værktøjsartikler til vores mange læsere. Sofie Bjerregaard (th.) er Head of Communication & Marketing hos CPH PIX. 
   
Læst af: 36.268
 
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
 
EKSKLUSIVT INTERVIEW: De to populære radioværter Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun fastholder, at det ikke er for sjov eller som en del af et mediestunt, at de forlader Radio24syv. Årsagen til bruddet skyldes ifølge dem et stadigt mere anstrengt forhold til radioens ledelse. Parret telefoninterviewes af tidligere Radio24Syv-vært René Fredensborg, som det er lykkedes Kforum kortvarigt at trække ud af hashtågerne på Filippinerne.
 
Forfatteren: 
 
René Fredensborg  radiovært og journalist. 2018 har været et stormfuldt år for René Fredensborg. I sommer blev han bortvist fra Radio24syv efter at have smuglet stoffer i en campingvogn fra Bornholm over Sverige med en kollega som uvidende kurér. Derefter blev han udenrigskorrespondent for Den Korte Radioavis, der på daværede tidspunkt i et mediestunt var skredet fra Radio24syv over til den mere ukendte Den2Radio. I den forbindelse fik René Fredensborg et eksklusivt interview med Kirsten Birgit og Rasmus Bruun til Kforum.
 
 
Læst af: 34.374
 
Foto: Getty Images
 
At spørge handler ikke kun om at få svar. Den, der mestrer kunsten at spørge rigtigt, kan få ting til at ske. Her er 60 spørgetekniske tips, der kan gøre dig i stand til at styre og støtte en samtale, forandre en samtales karakter, sælge en vare, udfordre en medarbejder eller skrælle omsvøb og forvanskninger af en samtalepartners udsagn.
 
Forfatteren:
Anders Stahlschmidt  journalist og tidligere studievært, men sidder i dag i direktørstolen hos Lumholt & Stahlschmidt Kommunikation. Han er desuden ekspert i den mellemmenneskelige kommunikation, herunder blandt andet konflikthåndtering samt tale- og spørgeteknik, hvilket også hovedsaligt er temaet i hans Kforum-artikler.
   
Læst af: 34.335
 

Foto: Ritzau Scanpix
 
Hella Joof er hele Danmarks folkeeje og lommefilosof. Hendes bidrag til den danske standuptradition og filmskat er uvurderlig. Det kan man desværre langt fra sige om hendes ditto til debatniveauet. Joofs indlæg “Kære Britta” i Søndags-Berlingeren 18. november er enten et klasseeksempel på fejlslagen argumentationsteknik eller spas på speed. Muligvis er der tale om begge dele.
 
Forfatteren: 
Andreas Gylling Æbelø  direktør, AIDS-Fondet, fhv. særlig rådgiver for Mogens Jensen.
 
 
Læst af: 31.288
 
Foto: Getty Images
 
9 ud 10 oplever jævnligt spildtid ved møder. Dårlige møder fører til trætte og frustrerede medarbejdere. Møder er tit dybt dræbende for arbejdsglæden og produktiviteten. Derfor er der god grund til at arbejde systematisk med mødeformen. Her følger en række gode råd til bedre møder.
 
Forfatteren: 
Brian Due – ph.d. og lektor på Københavns Universitet. Partner i proces- og strategifirmaet Nextwork. Har skrevet et utal af k-faglige artikler til Kforum siden 2005.
 
 
Læst af: 28.468
 

Foto: Getty Images
 
Den store udfordring i 2018 i forhold til data bliver at bevare tilliden til staten, til virksomhederne og til hinanden. I Europa træder nye banebrydende persondataregler i kraft, hvilke sikrer individets ret til at kontrollere eget liv  modsat det big data-diktatur, kineserne har gang i, og det big data-monopolsamfund, som USA har opbygget. Med de nye EU-regler stiller EU sig i spidsen for et persondatamæssigt kursskifte i år.
 
Forfatteren: 
Foto: Deadline/DR
 
Pernille Tranberg  har styr på data og ikke mindst dataetik- og sikkerhed. Og så kan hun både skrive TED-talks, medstiftelse af tænketanken DataEthics.eu, 7 bogudgivelser, chefredaktør på TÆNK og foredragsholder på CV’et.
   
Læst af: 26.852
 
 
Carsten Jensen er nok den højest profilerede polemiker i danske medier. Det er han blandt andet i kraft af formuleringer som den, han for nylig brugte om den nyudnævnte direktør for Gyldendal: "Dansk kulturlivs evige vandrepokal, den kronisk inkompetente Morten Hesseldahl, hvis karriere p.t. er korttidsparkeret foran Det Kongelige Teater" – sådan skrev Jensen i Information. Og derfor forlader han nu forlaget. Hesseldahl, også et kolerisk gemyt, men med strategisk forståelse, har svaret igen, men har ikke forsøgt at måle sig med Jensen i perfidi. Hvad er det, Carsten Jensen kan? Hvad er det, der skaffer ham overskrifter, opmærksomhed, likes, følgere, groupies? Og endog den store og prestigiøse svenske Olof Palme-pris på 75.000 dollars for hans "humanisme, fornuft og tro på fremtiden", som det lød i begrundelsen i 2010. Hvad er hans DNA som polemisk debattør?
 
Forfatteren: 
Foto:  Joachim Adrian/Ritzau Scanpix
 
Christian Kock  retorik- og litteraturforsker. Har siden 1973 skrevet mange bøger om litteratur og retorik. Er en af Danmarks største retorikere, soon-to-be professor emeritus og modtager af KOM17-prisen. Han er ofte debattens løftede pegefinger, når han går Støjbergs støj, statsministrenes nytårstaler og Carstens Jensens svadaer efter i sømmene.
 
 
Læst af: 25.701
 
Foto: Getty Images.
 
Det er blevet moderne at gøre sig grim med vilje. Grimflot kunne man kalde det på dansk, fugly på engelsk. Det viser både 90’er-bølgen og de nye stjerner. Men intet eksemplificerer det så godt som tidens nyeste trend: dadcore.
 
Forfatteren: 
 
Moussa Mchangama  cand.mag. i Retorik & Moderne Kultur og Kulturformidling. Tidligere Creative Content Specialist hos Hummel og stifter af Mediagama. Skriver om alt fra gaymojis til Beyoncés Lemonade-album. Han er Kforums go-to guy, når det kommer til fashion, feminisme og branding, og han har da også været redaktør på Cover, forskningsassistent på Kunstakademiets Designskole og Fashion Features Director på DANSK Magazine.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

Læs også