De mest populære artikler
Kforums mest læste forfattere 2017

Ninka-Bernadette Mauritson ved kølemontren. Artiklen om det seneste skud på stammen af hendes helbredsteorier blev en klar vinder blandt Kforums læsere. Foto: Polfoto/Mads Winther.

Skrevet af

Redaktionen Kforum

1005 artikler

57 indlæg

Hvordan var 2017? Hvad skete der i politik, internationalt, på de sociale medier og mellem ørerne på os alle sammen? Hvis du ikke fik det hele med, får du her listen over læsernes darlings - de mest læste artikler - i 2017. Og lidt om dem, der var så kloge at sætte ord på året - forfatterne.
Mest læste i 2017:
 
 
- 36.528 læsere
 
Ninka-Bernadette Mauritson tog atter en tur i den kollektive bevidsthed. Denne gang var anledningen ikke et nyt produkt eller koncept, men en gammel traver: Anekdoten om dengang Ninka helbredte sønnens autisme med kostomlægning. Foto: Polfoto/Mads Winther
 
Forfatteren:
Mikkel Skov Petersen, PR- og kommunikationschef på teater Grob, indtager førstepladsen med sin artikel om Ninka-Bernadette Mauritson. Skov Petersen skriver til os, der er lige så trætte af at høre om mavefornemmelser og tegn fra universet, som han selv er.  
 
- 27.570 læsere
 
Hella Joof fik forskellige indianerstammer på nakken. De kulturradikale ville skalpere hende. Og folkets mest arrige debatkrigere ville smide hende i den sorte gryde, fordi hun sagde noget elitært sludder. Det egentlige problem var, at der gik sport i at mobbe og misforstå helt bevidst. Foto: Scanpix.
 
Forfatteren:
René Fredensborg, journalist på Radio24Syv, indtager andenpladsen med artiklen om Hella Joofs slagtning i forbindelse med hendes udtalelser om det Disruptionråd, hun selv var en del af. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix/arkiv
 
 
- 26.486 læsere
 
"Konceptet bag Zetland er hverken særlig nyt eller særlig originalt. Spørgsmålet er, om indholdet er særlig godt og økonomien særlig god? Efter at Zetland har været Mediedanmarks darling siden starten, er der nu begyndt at komme kritiske øjne på dem". Kforums egen manipulation af logo.
 
Forfatteren:
Bjarke Larsen, forlagsmand og initiativtager til festivalen 'Historiske dage', indtager tredjepladsen med sin kritiske artikel om mediedarling-mediet Zetland. 
 
 
- 23.309 læsere


Zetland stod endnu engang for skud: "Zetland er kritisk journalistisk overinvesteret. Måske Jakob Moll så skulle have ansat ni journalister og 10 til at lave markedsføring fremfor 19 journalister til en halv million? Det er de forkerte personaleomkostninger, der er gået amok".

Forfatteren:
Joachim Sperling, Head of Corporate Affairs i Axcel, kom med sin analyse af Zetlands årsregnskab på en fjerdeplads over årets mest læste forfattere. Hans artikel fik Zetlands CEO, Jakob Moll, op af stolen. Læs hans kommentar under artiklen. 
 
 
- 23.318 læsere
 
"Siden Anne Sophia Hermansen meldte ud, at anmelderkorpset på Berlingske ville blive demokratiseret, har hun været i modvind hos det etablerede anmelderkorps og forfatterne".
 
Forfatteren:
Johan Varning Bendtsen, stud. polit, kom på en femteplads med sin afdækning af Berlingskes af-professionaliserede anmelderkorps og den deraf følgende kritik.
 

6. Du er ikke repræsentativ

- 22.265 læsere
 
"Flow-tv er stadig nummer et, men streaming haler hastigt ind på de klassiske medier. Det er specielt de unges medievaner, der forandrer sig, hvor YouTube og Netflix er på fremmarch". Getty Images.
 
Forfatteren:
Sander Andreas Schwartz, postdoc ved ITU, analyserede medierapporten og konkluderede, at magtbalancen i mediebilledet forskydes løbende. Artiklen er den sjette mest læste i 2017.
 

7. Shame on Fie

- 17.274 læsere
 
"Youtuberen Fie Laursen er igen i modvind. Hendes kritikere mener ikke, hun tager sin rolle som influencer alvorlig. Piger, der følger Fie Laursen, begejstres over hendes sugar daddy-eksperimenter".
 
Forfatterne:
Camilla Mehlsen, forsker i børn og unge og medier, så sammen med Alone Vibe Andersen, influencer og fotograf, på youtuberen Fie Laursen som rollemodel i forbindelse med hendes udmelding om sugar dating som en anbefalelsesværdig ting for sine følgere.
 

 

8. Hvordan fanden skete det? 

- 16.825 læsere
 
Citat fra Hillary Clintons gravskrift over sit eget præsidentembede "What Happened": "There are times when all I want to do is scream into a pillow. But slowly, on a personal level, it has gotten better—or at least less terrible". Getty Images.
 
Forfatterne:
Jakob Sand Kirk, organisations- og udviklingschef i LO, skrev sammen med Kforums chefredaktør, Timme Bisgaard Munk, om Hillary Clintons deroute fra vinderkandidat til Trumptaber. Det bragte dem på en samlet ottendeplads over de mest læste artikler i 2017.
 

 

9. Anna Mee er sin egen største 'annamee'

- 16.473 læsere 
 
"Det startede med et "ja". Det slutter med et "nej" til politik for Anna Mee Allerslev". Kilde: Facebook.
 
Forfatteren:
Anne Kirstine Cramon blev den niendemest læste i 2017 med sin analyse af Anna Mee Allerslevs #rådhusgate.
 

10. Lær SoMe af mormor

- 15.365 læsere
 
"Selvom din mormor ikke fatter sociale medier, så gemmer hun alligevel på en svunden tids skikke, som snildt kan omsættes til en salgbar SoMe-strategi." Kilde: Getty Images.
 
Forfatteren:
Rikke Østergaard, Head of Social i Advice, fortalte, hvordan man kunne få mest muligt ud af sit content på sociale medier, og det blev den 10. mest læste artikel i 2017.

Relaterede artikler

Elsk Helles selfie og kast et filosofisk håndtegn som Tinder-ninja - Er dine børn en del af generation Minecraft? Don't worry. Ifølge årets mest læste artikel tager dine børn ikke skade. Læ...
Årets mest læste på Kforum - Vi lærte at spotte Støjbergs retorik, råbe Cityboiske sætninger som 'du er møn Greta, din pel', og at der ikke er nogen,...
Kforums 10 mest læste forfattere 2016 - Hvordan var 2016? Hvad skete der i politik, internationalt, på de sociale medier og mellem ørerne på os alle sammen? Hvi...
Hvidvin, havblik og brandvarme sommerbøger til dig - Sommeren er over os, og alle de der bøger, vi havde sagt til os selv, at vi skulle læse, er for længst glemt. Heldigvis ...
Årets mest læste artikler - Det har på alle måder været et vanvittigt år. Et år, vi sjældent vil glemme. Men hvad har optaget os gennem karantænetid...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

38 JOB

Kommunikationspraktikant

Se alle job Indryk job

Ugens profil

Julie Bauer Larsen

Julie Bauer Larsen bliver ny leder af Kommunikation og Fundraising hos foreningen Grønlandske Børn fra december. Hun kommer fra en stilling som kommunikationsansvarlig i Røde Kors Hovedstaden.   

Job

Public Affairs Konsulent

Frist: 1. december

Strategic Communications Advisor

Frist: 7. december

Director of Storytelling

Frist: As soon as possible
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.