De digitale tools, redaktionen bruger
Få superkræfter med supertools

Skrevet af

Redaktionen Kforum

1012 artikler

57 indlæg

Der bliver hele tiden stillet nye krav til, hvad man skal kunne som virksomhed. Man skal efterhånden genopfinde sig selv hvert andet år. Først 1.0, så 2.0, så 3.0 osv. osv. På Kforum har vi skærpet vores kompetencer ved hjælp af en række digitale værktøjer og hjælpeprogrammer, der let har hjulpet os på vej til at levere bedre resultater. Fra alle os til alle jer:
Datavisualisering         
Et smukt og gratis datavisualiseringsprogram, som vi med stor glæde har benyttet os af her på Kforum. Du kan lave imponerende interaktive og dynamiske datavisualiseringer samt geodata, der nu også inkluderer et kort over Danmark.
 
 
Eksempel på en interaktiv visualisering lavet i Flourish til Kforum.
 
Tyske Datawrapper er lavet af journalister til journalister. Det er et let tilgængeligt og gratis datavisualiseringsprogram, der ligesom Flourish Studio leverer noget at det lækreste interaktive data på markedet.
 
En søgemaskine til dig med grafer og statistikker lavet af store og små fisk rundt om i verden. Let og tilgængeligt for den, der søger noget hurtigt visuelt belæg.
 
Analyse af sociale medier
Gratis hjemmeside, der løbende leverer rå tal og analyser af over 58 millioner accounts og profiler på tværs af YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, Dailymotion, Twitch og Mixer.
 
Analysesoftware, der hurtigt og gratis kan sammenligne dig og din konkurrent på de sociale medier i forskellige performance-kategorier.
 
Brøndby kan måske ikke vinde ligaen, men de tværer FCK i SoMe-kampen. De har 2,3 gange større engagement rate på Facebook.
 
Muligvis det letteste og mest overskuelige værktøj til at analysere hvilken som helst profil på stort set alle sociale medier. Det skiller sig ud fra resten af analyseværktøjerne ved, at der er meget stor fleksibilitet i den tidsperiode, man vælger at analysere, og man kan gå flere år tilbage i tid.
 
 
Sharedcount er en hjemmeside, der hurtigt kan fortælle dig, hvor mange gange et specifikt URL er blevet delt og reageret på på Facebook og Pinterest.
 
 
Google er den mest besøgte hjemmeside i hele verden. På Google Trends kan du se, hvad folk søger på, hvornår, hvor henne og hvor meget de gør det.
 
 
Intern kommunikation
Kan man sætte strøm til en opslagstavle og komme den på internettet? Ja, og det gør den 120 gange bedre. Det er grundkonceptet i Trello, og det virker. Kort og godt en digitaliseret opslagstavle.
 
Et godt alternativ til Trello. En arbejdsplatform, der let kan organisere din dag, dine opgaver og dit samarbejde med kollegaer.
 
Du kender Facebook Messenger. Slack er Messenger for alle på dit arbejde i et fedt design med let mulighed for at koble andre systemer og programmer på. What’s not to like?
 
Alle kender følelsen af at glemme, hvor man fandt et fantastisk link på internettet. Share.link er en gratis måde at dele links med hinanden på, samtidigt med at man holder orden. Plus, designet er bare lækkert og simpelt på den helt rigtige måde.
 
 
Kreativt design                    
Nogle gange kan man bare ikke få det billede, man vil have, i det rigtige format. Det er pisseirriterende. Godt vi har Canva, der er gratis og let at bruge, til at give os det format, vi har brug for, samtidigt med at billedkvaliteten holder.
 
For at lave et lækkert design har man ofte brug for at fjerne baggrunden på et billede. Og hvis du ligesom os ikke orker at lave rugbrødsarbejdet med millimeterpræcision, kan du let bruge remove.bg. Det er skidelet, og du kan endda tilføje en ny baggrund. Som en sjældenhed på markedet for baggrundsfjernere med høj kvalitet, er hjemmesiden gratis.
 
 
 
 
Hurtig og let billedkomprimeringssoftware, der kan få billedfiler til at fylde mindre, uden at det går ud over kvaliteten. Her kan du kvit og frit spare en masse plads.
 
Et gratis billedredigeringsprogram, der skal downloades på computeren. Du kan stort set alt i GIMP, og det er muligvis det bedste gratis program til at redigere billeder i.
 
Pablo er en gratis hjemmeside dedikeret til at lave simple designs til sociale medier. Det er let og simpelt, og de har genveje til at formatere billeder, så de passer bedst til de enkelte sociale medier.
 
Hvis du godt kan lide at arbejde med lyd, er Audacity dit program. Det er gratis, af høj kvalitet og let at navigerer i. Ideelt til podcasts på budget.
 
Kæmpe bibliotek af royalty free stock-billeder.
 
Hjemmesideanalyse
Har du nogensinde undret dig over, hvem der egentligt linker til din hjemmeside? OpenLinkProfiler scanner gratis hele internettet og finder alle de steder, hvor folk linker til din hjemmeside. Det viser sig fx, at en eller anden blog med navnet CAPAC har linket til Kforum over 4.000 gange.
 
Hvis du har en hjemmeside, går du helt sikkert og undrer dig over, hvor meget trafik den har sammenlignet med dine konkurrenter. SimilarWeb giver dig det overblik. Fx står Kforum for ca. 37 % af trafikken i en direkte konkurrence med fire af vores konkurrenter.
 
 
Nogle hjemmesider er bare uoverskuelige. Her kan du lave en hurtig sitemap, så du kan holde orden i kaoset. Designet er ikke det mest brugervenlige, men det er af høj kvalitet, gratis og analyserer op til 500 sider på dit site.
 
E-mailprogrammer
En let overskuelig hjemmeside, der lader dig sende store e-mailkampagner ud med det design, du selv gerne vil have. Her på redaktionen bruger vi Mailchimp til at sende vores nyhedsbreve ud.
  
20 færdiglavede diplomatiske e-mails, du som person og virksomhed kommer til at skrive på et eller andet tidspunkt. Der er e-mails for, hvordan du skal håndtere en klage fra en kunde, hvordan du melder syg og meget meget mere. De står dog på engelsk, men kan være en god inspirationskilde.
 
Steder, hvor du kan finde flere links, apps og værktøjer
Muligvis det største site til at finde nye værktøjer. Her finder du, hvad andre brugere har fundet brugbart, og hvad der er mest populært i øjeblikket.
 
Hvilke startups er på nippet til at slå igennem? Her kan du få adgang til og afprøve nye startups’ betaversioner.
 
400+ gratis værktøjer for virksomheder og startups. Her har vi fundet mange dejlige værktøjer, som vi også har inkluderet i denne artikel. Godt sted, hvis du gerne vil undgå at bruge penge.
 

Relaterede artikler

Chatbots, why not? - 2017 bliver chatbottens år, og chatbotten er måde at blive klogere på, hvordan vi bruger kunstig intelligens, machine le...
Kortlæg din kunde - UX og CX bliver stadig større og vigtigere. Kunderne og brugerne er uomgængelige omdrejningspunkter i vores kommunikatio...
Don’t be evil. Be creative - Det årligt tilbagevendende Creativity World Forum (CWF) samler verdens kreative profiler til en konference, der beskæfti...
Ny app kan oversætte babygråd - En stor del af smartphone-app-markedet er domineret af spil, underholdning, social media og generelt gøgleri. Men hvis m...
Lederkommunikation: det afgørende enzym - Virksomheders succes er stærkt forbundet med deres lederes kommunikationskompetencer, og når lederkommunikationen virker...
Du er ikke bedre end dit data - Data kommer der kun mere af. Og anvendelsesmulighederne stiger tilsvarende. Reguleringen følger haltende med. Men hvor m...
Designtænkning: et banalt innovationsteater? - Tak til Mads Bødker, lektor ved CBS, for at rejse en debat om "designtænkning" i Kforums spalter. Som Christian Bason de...
K kan også disruptes - Alle mulige brancher bliver disruptet af ny teknologi. Revisorerne og forsikringsagenterne er snart arbejdsløse for slet...
Målret din Facebookannoncering i 2019 - Facebookannoncering kan godt virke som en jungle, man føler sig nødsaget til at forvilde sig ud i. Men frygt ej, Kforum ...
Google Analytics for de dataforskrækkede - ”Spread it and forget it” er blevet en branchestandard hos alt for mange virksomheder, når det kommer til indholdsproduk...
5 fejl i forandringer - Kommunikation er uden tvivl en vigtig komponent i enhver forandring, og i Proscis Best Practice-studie for forandringsle...
9 vigtige k-modeller - Visuelle modeller kan hjælpe os til at forstå verden. De kan illustrere komplicerede sagsforhold og give anvisninger til...
Hvor er de danske podcasts' svar på Thomas Blachman? - Podcasts er alle vegne i disse år. Ikke desto mindre står det sløjt til med den kreative selvkritik blandt en hel del pr...
Hvornår er analyser spild af tid? - 'Lyt aldrig til brugerne og kunderne. De kan ikke fortælle dig deres egentlige behov!'
Sådan svarer du på kritiske kommentarer - Du kender det måske. Du sidder til internt møde, og pludselig begynder notifikationerne på din smartphone at vælte ind. ...
Shitposting er det nye shit - Shitposting er, når man poster indhold, der ligner et meme, men er fuldkomment meningsløst. Det i sig selv kan skabe nye...
Det succesfulde nyhedsbrev - Om man synes, at et nyhedsbrev er godt eller ej, er fuldstændig subjektivt. Derfor er det ikke alle, der vil synes, at e...
Content is king, but context is god - Hvis du skulle tænke tilbage på de bedste oplevelser, du har haft på din arbejdsplads, er det nok ikke det ugentlige nyh...

Kommentarer

Få nyhedsbrev

38 JOB

Konsulent til kommunikation

Se alle job Indryk job

Job

Praktikanter

Frist: 31. marts

Kommunikationspraktikant

Frist: Snarest muligt

Konsulent til kommunikation

Frist: 11. april
Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.