Danmarks nye medie for og om startups
5 facts om Bootstrapping

Bootstrapping kigger både inde fra og ud, men også ude fra og ind på startups. Foto: Samuli Pentti by Slush Media

Skrevet af

Redaktionen Kforum

862 artikler

57 indlæg

Bootstrapping.dk er et nyt medie, der vil bidrage til en samtale, som især i disse år bliver endnu mere relevant for Danmarks fremtid. En kritisk offentlighed, hvor der bliver set med et skarpt blik på startup-branchen og økosystemet omkring denne. Her er 5 ting, du skal vide.
Læs mere her
 
1. Hvad skal Bootstrapping skrive om?
Bootstrapping er kritisk og dybdegående journalistik om dem, der forandrer vores samfund gennem innovation, forretning og teknologi.
 
Bootstrapping vil se på, hvilke tendenser der ændrer samfundet gennem teknologiske fremskridt og innovation, hvilke startups der kommer til at være frontløbere på disse tendenser, hvilke rammevilkår der står i vejen for helt oplagte vækstmuligheder, og hvilke politikere der tænker visionært på Danmarks vegne.
 
Bootstrapping vil i høj grad bruge tal, infografik og forskning til at kvalificere debatten og vil skrive kritisk, men konstruktivt om vækst og de mennesker, der skaber den.
 
2. Hvorfor lige de emner?
Det er emner, der vil afgøre, om Danmark kan klare sig i den internationale konkurrence, og hvordan vores samfund ser ud om 10, 20 eller 50 år, så derfor er det vigtigt.
 
3. Hvordan er man både konstruktiv og kritisk?
Iværksættere og startups kan være en vanskelig branche at lave klassisk erhvervsjournalistik om. Ofte er der kun en håndfuld ansatte, der er måske ikke et regnskab endnu, og værdiansættelsen af virksomheden er i bedste fald modig, i værste fald rent fantasteri og gætværk.
 
På den anden side er det også svært ikke at blive grebet af den iværksætterånd og ukuelige optimisme, der oser fra branchen. Derfor kan vi i medierne ofte komme til at skrive om iværksætterne som helte, der er kommet ind fra fremtiden - eller deres mors kælder - for at redde os alle.
 
Bootstrapping kigger både inde fra og ud, men også ude fra og ind på startups, og udsætter både samtalen og hypen i miljøet for en bullshitdetektor.
 
Her er forsiden. Hop ind og læs mere 
 
4. Hvad betyder Bootstrapping?
Udtrykket 'bootstrapping' er kendt fra den amerikanske talemåde ’at komme over hegnet ved at hive i sin egen støvlestrop’ og betyder som sådan at lykkes med det umulige ved egen kraft. Det er den del af erhvervslivet, Bootstrapping vil beskrive: De, der forandrer verden mod alle odds.
 
5. Hvorfor så meget fokus på teknologi?
De teknologiske landvindinger udfordrer og udvikler alle hjørner af samfundet og med en hastighed, vi ikke har oplevet før. Robotteknologi og kunstig intelligens er ikke science fiction, men teknologier, der forandrer arbejdsmarkedet, økonomien og måden, vi lever sammen på nu og her. Det stiller krav til en ny, digital journalistik.
 
Teknologien udvikles i et globalt økosystem af universiteter, forskningscentre og virksomheder, men det er som oftest iværksætteren, der uden tyngende bagage handler og udnytter de muligheder, som nye teknologier giver. Det er iværksætteren som en forandrende kraft, der er omdrejningspunktet for Bootstrapping.

Giv din stemme

8 stemmer
4,6/5

Kommentarer

Få nyhedsbrev

33 JOB

Studentermedhjælper

Se alle job Indryk job

Få nyhedsbrev

Få nyhedsbrev

Alt hvad du behøver at vide om kommunikation i din indbakke.

Ud over nyhedsbrevet får du max to andre faglige e-mails om ugen.

Vi bruger cookies for at give dig en bedre brugeroplevelse.